ΠΑΣΟΚ: Τώρα αναβάθμιση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης!
Μεταπτυχιακό «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΠΑΣΟΚ: Η πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη είναι βασική πολιτική μας.

Η Κλιματική Κρίση επιβάλλει αλλαγή πολιτικής, αλλαγή αξιών, στάσεων και συμπεριφορών, ενημέρωση των πολιτών, κι ένα πολύτιμο εργαλείο για όλα αυτά είναι η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Αυτό αναφέρει ο Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘΑ, που οπως λέει, υποβαθμίζει την Π.Ε. καθώς μειώνει τους εκπαιδευτικούς, που υπηρετούν σε «Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία» (Κ.Ε.Π.Α)., συρρικνώνει δραματικά τις αρμοδιότητες των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, οι οποίοι είχαν ήδη μειωθεί και συγχωνευτεί με τους Υπεύθυνους Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών, κα.

Η ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην υποβάθμιση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) με συρρίκνωση των θεσμών της και μείωση των εκπαιδευτικών και των κονδυλίων.

Σε μια περίοδο που η χώρα μας δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται από καταστροφικές πυρκαγιές, από πρωτόγνωρες πλημμύρες, από καύσωνες - και εν μέσω μιας όλο και πιο έντονης Κλιματικής Κρίσης, η κυβέρνηση αγνοώντας την πραγματικότητα ψήφισε νόμο, που υποβαθμίζει την Π.Ε.

Ο νέος νόμος για την Παιδεία:

  • Μειώνει τους εκπαιδευτικούς, που υπηρετούν σε «Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία» (Κ.Ε.Π.Α).

  • Συρρικνώνει δραματικά τις αρμοδιότητες των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, οι οποίοι είχαν ήδη μειωθεί και συγχωνευτεί με τους Υπεύθυνους Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών.

  • Δεν προβλέπει χρηματοδότηση των προγραμμάτων Π.Ε. των σχολείων.

  • Δεν προβλέπει χρόνο στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα όλων των σχολείων για Π.Ε. (έως 1 ώρα στο Γυμνάσιο, 0 ώρες στο Λύκειο!).

  • Δεν αναγνωρίζει ως διδακτική την υπηρεσία σε Κ.Ε.Π.Α Εκπαίδευσης ή σε θέση Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/Σχολικών Δραστηριοτήτων σε περίπτωση κρίσεων για επιλογές στελεχών της εκπαίδευσης.

  • Περιορίζει τα Κ.Ε.Π.Α σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, ενώ από την ίδρυσή τους δέχονταν και σχολεία από άλλους νομούς.

Η Κλιματική Κρίση επιβάλλει αλλαγή πολιτικής, αλλαγή αξιών, στάσεων και συμπεριφορών, ενημέρωση των πολιτών, κι ένα πολύτιμο εργαλείο για όλα αυτά είναι η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Η αποτελεσματική, καθολική εφαρμογή της μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα. Για εμάς η πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη είναι βασική πολιτική μας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Γεμίζουν τα νοσοκομεία με μαθητές με διαταραχές συμπεριφοράς και επιθετικότητας

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

apokries
«Πρωτοπορεί» η ΑΑΔΕ: Ετοιμάζει εφόδους στα καρναβάλια με ελεγκτές ντυμένους... μασκαράδες
Εφόδους στα καρναβάλια ετοιμάζει η ΑΑΔΕ: Στέλνει ελεγκτές ντυμένους μασκαράδες
«Πρωτοπορεί» η ΑΑΔΕ: Ετοιμάζει εφόδους στα καρναβάλια με ελεγκτές ντυμένους... μασκαράδες