ασεπ
«Η επανάληψη για ποινές και απειλές δεν μας αγγίζουν καθώς δεν ισχύει τίποτε από αυτές για όποιον/α συμμετέχει στην Απεργία Αποχή, που είναι νόμιμα προκηρυγμένη και σε ισχύ, από τη ΔΟΕ»

Ανακοίνωση εξέδωσε το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών σχετικά με την εγκύκλιο που δημοσίευσε το υπουργείο Παιδείας για την αξιολόγηση.

Μάλιστα, όπως τονίζεται η εγκύκλιος αποτελεί αντιγραφή της περσινής και γίνεται ενημέρωση ότι «η επανάληψη για ποινές και απειλές δεν μας αγγίζουν καθώς δεν ισχύει τίποτε από αυτές για όποιον/α συμμετέχει στην Απεργία Αποχή, που είναι νόμιμα προκηρυγμένη και σε ισχύ, από τη ΔΟΕ».

«Αντί να μονιμοποιήσουν, όπως πολιτικά οφείλουν, τους νέους συναδέλφους, καθώς έχει παρέλθει προ πολλού η δόκιμη διετία στέλνουν "εγκύκλιο" με οδηγίες "προς γνώση και συμμόρφωση"», ενώ αναφέρεται ότι ο οποιοσδήποτε αξιολογητής θα μπει σε μία τάξη και θα «κρίνει» ποιος είναι ικανός και ποιος όχι.

«Γιατί το κάνουν; Θέλουν ταπεινωμένους τους εκπαιδευτικούς, στημένους απέναντι στο μπλοκάκι του "επιθεωρητή", πειθαρχημένους και "συμμορφωμένους" στις "φόρμες" τους.»

Η ανακοίνωση

«Ανακοινώθηκε η νέα εγκύκλιος αρ. 118991/ΓΔ5 -23/10/2023 για την ατομική αξιολόγηση του έτους 2023-24 (αντιγραφή της περσινής)! Η επανάληψη για ποινές και απειλές δεν μας αγγίζουν καθώς δεν ισχύει τίποτε από αυτές για όποιον/α συμμετέχει στην Απεργία Αποχή, που είναι νόμιμα προκηρυγμένη και σε ισχύ, από τη ΔΟΕ.

Αντί να μονιμοποιήσουν, όπως πολιτικά οφείλουν, τους νέους συναδέλφους, καθώς έχει παρέλθει προ πολλού η δόκιμη διετία στέλνουν «εγκύκλιο» με οδηγίες «προς γνώση και συμμόρφωση». Θα μπει μια φορά ο αξιολογητής στην τάξη και θα «κρίνει» αν ένας νεοδιοριζόμενος εκπαιδευτικός είναι ικανός να διδάξει ή όχι. Μια «παρατήρηση»-έλεγχος από τους σχολικούς συμβούλους σε ρόλο επιθεωρητή για εκπαιδευτικούς με ανώτατες σπουδές και με πολλά χρόνια προσφοράς στη δημόσια εκπαίδευση σε ολόκληρη την Ελλάδα, για να αποφασιστεί αν θα γίνουν μόνιμοι ή θα παραπεμφθούν ως απορριπτέοι. Ο θεσμός του σχολικού συμβούλου μετατρέπεται σε αμιγώς μονοπρόσωπο μηχανισμό αξιολόγησης και ελέγχου, καθώς με βάση τη κείμενη νομοθεσία δεν θα μπορεί εκ των πραγμάτων να αφιερωθεί χρόνος στην υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου και σε κάθε είδους έκφανση της παιδαγωγικής διαδικασίας και της σχολικής καθημερινότητας.

Γιατί το κάνουν; Θέλουν ταπεινωμένους τους εκπαιδευτικούς, στημένους απέναντι στο μπλοκάκι του «επιθεωρητή», πειθαρχημένους και «συμμορφωμένους» στις «φόρμες» τους. Εκβιασμός για τη συνέχιση ή όχι της μονιμότητας στην εργασία, εκβιασμός για τη ζωή τελικά των εκπαιδευτικών.

Ν.Δ. : Ολοταχώς...πίσω στα χρόνια του επιθεωρητή!

  • Ξεκινούν και φέτος –κατά προτεραιότητα- με τους νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς και έπεται η συνέχεια για όλους/ες. Με τη συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των εκπαιδευτικών στην απεργία αποχή που έχουν προκηρύξει οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ - ΟΛΜΕ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. δηλώνουμε εξαρχής και την αλληλεγγύη μας στον εκβιασμό των νέων συναδέλφων για τη μη μονιμοποίηση τους. Κανένας και καμία μόνη!
  • Δηλώνουν –και όσοι/ες δε δήλωσαν –Απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση.
  • Η απεργία αποχή είναι σε ισχύ.
  • Η ΔΟΕ έχει προκηρύξει ήδη στάσεις εργασίας, που αξιοποιούνται από τους συναδέλφους στην περίπτωση που ο αξιολογητής επιχειρήσει να τους παρακολουθήσει στο μάθημα για να τους αξιολογήσει, οι οποίες ανανεώνονται στην αρχή κάθε μήνα.

Τώρα μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών που έχουν συμπληρώσει τη δόκιμη διετία και κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση Κεραμέως.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΑΣΚΑΛΟΣ
Ο νέος, πειθαρχικός μπαμπούλας: Ποιοι υπάλληλοι στοχοποιούνται - Τα πειθαρχικά παραπτώματα και οι κυρώσεις
Το νέο πειθαρχικό σχέδιο νόμου μετασχηματίζει ουσιαστικά τη δημόσια διοίκηση σε σύστημα υπέρμετρης ποινικοποίησης της επαγγελματικής ζωής των...
Ο νέος, πειθαρχικός μπαμπούλας: Ποιοι υπάλληλοι στοχοποιούνται - Τα πειθαρχικά παραπτώματα και οι κυρώσεις
lastixa
Ποια είναι η σωστή πίεση στα λάστιχα και γιατί είναι σημαντικό να την ελέγχετε τακτικά
Mια από τις βασικότερες ενέργειες συντήρησης που επηρεάζει άμεσα την οδική ασφάλεια, τη διάρκεια ζωής των ελαστικών και την κατανάλωση καυσίμου του...
Ποια είναι η σωστή πίεση στα λάστιχα και γιατί είναι σημαντικό να την ελέγχετε τακτικά
alkool
Κατάψυξη και αλκοόλ: Ποια ποτά δεν αντέχουν το ψύχος και γιατί
Κάποια αλκοολούχα ποτά όχι μόνο δεν ωφελούνται από την υπερβολική ψύξη, αλλά μπορεί να χάσουν το γευστικό και αρωματικό τους προφίλ.
Κατάψυξη και αλκοόλ: Ποια ποτά δεν αντέχουν το ψύχος και γιατί