pierakakis
Συνάντηση με Κύπριους Βουλευτές και τον Υπουργό Παιδείας Κέλλας - «Ελλάδα και Κύπρος προχωρούν ενωμένες σαν μια γροθιά»

Συνάντηση εργασίας είχε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Χρήστος Κέλλας και η εξαμελής κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή και του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκου Πιερρακάκη.  

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψης των Κυπρίων βουλευτών στην Αθήνα, με επικεφαλής της αντιπροσωπείας τον Πρόεδρο της αντίστοιχης Επιτροπής, κ. Παύλο Μυλωνά. 

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού καλωσόρισε τους Κύπριους βουλευτές, αναφέρθηκε στην ευτυχή συγκυρία της συνάντησης των δυο αντιπροσωπειών, ενώ στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας βρίσκεται ένας Υπουργός μεταρρυθμιστής, όπως ο κ. Πιερρακάκης, για τον οποίο σημείωσε: «Είναι ένας πολιτικός, που αφού άφησε τη «σφραγίδα» του στην ψηφιακή διακυβέρνηση της Χώρας, κινείται το ίδιο δυναμικά στον τομέα της παιδείας, συνεχίζοντας το έργο της προκατόχου του, κας. Κεραμέως, προς όφελος των μαθητών, των φοιτητών και των εκπαιδευτικών μας». 

Ο κ. Κέλλας επεσήμανε, ακόμα, τις εξαιρετικά στενές σχέσεις της Ελληνικής και Κυπριακής Δημοκρατίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ελληνική και Κυπριακή Δημοκρατία είναι κάτι παραπάνω από αδελφά κράτη. Είναι ενωμένες, σαν μια γροθιά, σε όλα τα επίπεδα. Ιδίως σε ό,τι αφορά την επίλυση του Κυπριακού, που αποτελεί, δυστυχώς, ακόμα μεγάλο αγκάθι για όλους μας και, φυσικά, συνιστά κορυφαία εθνική προτεραιότητα». Και συνέχισε: «Είμαι σίγουρος ότι σήμερα θα συζητηθούν πολύ ενδιαφέροντα θέματα για την παιδεία, τα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών μας, τις δυνατότητες συνεργασίας μας και θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για τις Επιτροπές μας, βάσει των απόψεων, των πολύτιμων εμπειριών και των γνώσεων αμφοτέρων». 

kiprioi_vouleutes

Ο κ. Πιερρακάκης, από την πλευρά του τόνισε ότι η ανάδειξη της Κύπρου σε περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο αποτελεί ένα παράδειγμα, στο οποίο θα «πατήσει» η Ελλάδα όσον αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση και αναφέρθηκε στον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας:   Την άρση του κρατικού μονοπωλίου στην Ανώτατη Εκπαίδευση, με την ίδρυση, βάσει αυστηρών κριτηρίων ποιότητας,  παραρτημάτων Πανεπιστημίων του εξωτερικού στην Ελλάδα και την αναβάθμιση της τεχνολογικής εκπαίδευσης και τη διασύνδεσή αυτής με την αγορά εργασίας. Ανέφερε δε χαρακτηριστικά ότι ο αριθμός των Ελλήνων φοιτητών στο εξωτερικό αγγίζει τις 50.000, πράγμα εξωφρενικό.  

Τέλος, ο κ. Μυλωνάς αναφέρθηκε στα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι Κύπριοι φοιτητές στην Ελλάδα, και έθεσε, μεταξύ άλλων, στον κ. Πιερρακάκη τα θέματα στέγασης των Κυπρίων φοιτητών στην Ελλάδα και των μετεγγραφών τους. Ο Υπουργός απήντησε ότι βλέπει τα ζητήματα ευνοϊκά.

Έλληνες και Κύπριοι πολιτικοί δεσμεύτηκαν ότι θα βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία για τα εκπαιδευτικά ζητήματα των δυο χωρών. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εκπαιδευτικοί: Νέος υπολογισμός της μισθοδοσίας από 1 Μαρτίου λόγω τροποποίησης φόρου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα