pierrakakis
Σήμερα η 28η Οκτωβρίου παραμένει παραπάνω από επίκαιρη. Και αναδεικνύεται σε συλλογικό και ατομικό πρότυπο γενναιότητας, φιλοπατρίας, αυταπάρνησης και υπερηφάνειας

«Η σημερινή επέτειος συνιστά ελάχιστο φόρο τιμής σε μια γενιά που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ακραίες συνθήκες πείνας, πόνου και φόβου και κατάφερε να σταθεί όρθια. Από το Ύψωμα 731 μέχρι το Ρίμινι και από τον Γοργοπόταμο μέχρι το Ελ Αλαμέιν, η Ελλάδα κέρδισε με ιδρώτα και πολύ αίμα τη θέση της ανάμεσα σε εκείνες τις χώρες που υπερασπίστηκαν την εδαφική τους ακεραιότητα, την ανεξαρτησία τους, και πάνω απ’ όλα την ίδια την ανθρώπινη υπόσταση».

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων το μήνυμα του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, το οποίο θα διαβαστεί την ημέρα της σχολικής εορτής στους/στις εκπαιδευτικούς, στους/στις μαθητές/τριες και στους γονείς/κηδεμόνες.

Το μήνυμα του Κυριάκου Πιερρακάκη για την 28η Οκτωβρίου

Η 28η Οκτωβρίου σηματοδοτεί μια από τις πιο ένδοξες σελίδες της νεότερης ιστορίας μας.

Από το Αλβανικό έπος μέχρι την Εθνική Αντίσταση και από το Ρούπελ μέχρι τη μάχη της Κρήτης, η Ελλάδα βρέθηκε μπροστά σε μεγάλα διλήμματα και υπερασπίστηκε με θάρρος τις αξίες και τις αρετές που φωτίζουν διαχρονικά τις πιο λαμπρές στιγμές της ιστορίας της. Τιμούμε σήμερα τους ήρωες που με τη δράση και τη θυσία τους σφυρηλάτησαν ένα περήφανο κι ελπιδοφόρο μέλλον για τη χώρα μας. Τον Ελληνικό Στρατό και τις αντιστασιακές οργανώσεις που έδρασαν στην Ελλάδα και τη Μέση Ανατολή, συμβάλλοντας στη νίκη των συμμάχων επί του Άξονα. Τις γυναίκες και τους άνδρες που αντιμετώπισαν όχι μόνο τα εχθρικά στρατεύματα, αλλά και τις αντιξοότητες της Πίνδου και τις κακουχίες της Κατοχής. Τους Δικαίους των Εθνών που έσωσαν εκατοντάδες Εβραίους συμπολίτες μας από τα χέρια των Ναζί και τη φρίκη του Ολοκαυτώματος.

Η σημερινή επέτειος συνιστά ελάχιστο φόρο τιμής σε μια γενιά που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ακραίες συνθήκες πείνας, πόνου και φόβου και κατάφερε να σταθεί όρθια. Από το Ύψωμα 731 μέχρι το Ρίμινι και από τον Γοργοπόταμο μέχρι το Ελ Αλαμέιν, η Ελλάδα κέρδισε με ιδρώτα και πολύ αίμα τη θέση της ανάμεσα σε εκείνες τις χώρες που υπερασπίστηκαν την εδαφική τους ακεραιότητα, την ανεξαρτησία τους, και πάνω απ’ όλα την ίδια την ανθρώπινη υπόσταση.

Για τους περισσότερους της δικής μας γενιάς, όμως, οι ήρωες του ΄40 αποτελούν κάτι παραπάνω από αναφορές σε ένα σχολικό εγχειρίδιο: αποτελούν ζωντανή ιστορία. Ήταν – και για λίγους τυχερούς εξακολουθούν να είναι – οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, οι άνθρωποι που μας μεγάλωσαν και που έζησαν για να δουν την πατρίδα τους ελεύθερη, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους να ζουν σε ένα περιβάλλον ελευθερίας και προόδου. Οι άνθρωποι των οποίων οι διηγήσεις απέπνεαν το αίσθημα ότι εκπλήρωσαν το καθήκον τους απέναντι στην Πατρίδα, απέναντι στην ανθρωπότητα.

Σήμερα η 28η Οκτωβρίου παραμένει παραπάνω από επίκαιρη. Και αναδεικνύεται σε συλλογικό και ατομικό πρότυπο γενναιότητας, φιλοπατρίας, αυταπάρνησης και υπερηφάνειας.

Χρόνια πολλά αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθήτριες και μαθητές!

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φοιτητής, μεταπτυχιακό
Επαγγελματικά δικαιώματα πρώην ΤΕΙ: Πέφτουν «βροχή» τα πρόστιμα, το κράτος εξακολουθεί να αδρανεί...
Και νέο πρόστιμο €22.840 υπογράφηκε σήμερα για να καταβληθεί σε 21 αποφοίτους - Συνολικά οι χρηματικές ικανοποιήσεις σε αποφοίτους πρώην ΤΕΙ έχουν...
Επαγγελματικά δικαιώματα πρώην ΤΕΙ: Πέφτουν «βροχή» τα πρόστιμα, το κράτος εξακολουθεί να αδρανεί...