σχολεία
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS
Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας για τους φύλακες των σχολείων

Αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες μέρες στο Δημοτικό Σχολείο του Ποταμού στην Κέρκυρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

Όπως τονίζεται, σε αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, «αποφάσισε να μεταφέρει το φύλακα του 2ου ΕΠΑΛ, στο ΕΠΑΛ Κορακιάνας, το φύλακα από το ΕΠΑΛ Κορακιάνας, στο 2ο ΕΠΑΛ και το φύλακα του Δημοτικού Σχολείου του Ποταμού στο 3ο-4ο Γυμνάσιο».

Η συγκεκριμένη κίνηση είχε ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, ο Δήμος να αφήσει «το Δημοτικό Σχολείο του Ποταμού, όπως και το Νηπιαγωγείο, τα οποία συστεγάζονται, σε ένα χώρο 4 στρεμμάτων, και στα οποία φοιτούν 340 μαθητές, χωρίς καθόλου φύλακα, αφήνοντας τα μικρά παιδιά εκτεθειμένα σε κινδύνους κι εντείνοντας την ανασφάλεια των γονιών και των εκπαιδευτικών».

Κινητοποίηση αναμένεται να γίνει την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, στις 9:00 στο Μαράσλειο.

Η ανακοίνωση

«Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, προχώρησε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, τις προηγούμενες μέρες, η οποία προκάλεσε μια απίστευτη αναστάτωση, σε γονείς και εκπαιδευτικούς, θέτοντας ταυτόχρονα, σε κίνδυνο, τουλάχιστον 340 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου του Ποταμού.

Μετά από τη συνταξιοδότηση του φύλακα στο 3ο-4ο Γυμνάσιο και μετά από μια αίτηση του φύλακα της Κορακιάνας να έρθει στην πόλη, αντί να τοποθετηθεί ο φύλακας κατευθείαν στο κενό που δημιουργήθηκε στο 3ο-4ο Γυμνάσιο (αναρωτιόμαστε γιατί…), αναστατώθηκαν δύο σχολεία το 2ο  ΕΠΑΛ και ο Ποταμός.

Πιο συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή, λίγες μέρες πριν λήξει η θητεία της, αποφάσισε να μεταφέρει το φύλακα του 2ου ΕΠΑΛ, στο ΕΠΑΛ Κορακιάνας, το φύλακα από το ΕΠΑΛ Κορακιάνας, στο 2ο ΕΠΑΛ και το φύλακα του Δημοτικού Σχολείου του Ποταμού στο 3ο-4ο Γυμνάσιο. Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, για μια ακόμα φορά, προσπαθεί να μοιράσει τη φτώχεια, κάνοντας αλχημείες, αντί να διεκδικήσει μόνιμους φύλακες για όλα τα σχολεία του Δήμου.

Το αποτέλεσμα της κίνησης αυτής, είναι, από τη μία, ο φύλακας του 2ου ΕΠΑΛ που είναι 17 χρόνια εκεί και γνωρίζει πολύ καλά το σχολείο και τις ανάγκες του, τους μαθητές του και τους εκπαιδευτικούς και λόγω της εμπειρίας του στο συγκεκριμένο σχολείο, μπορεί να διαχειριστεί καταστάσεις, να οδηγηθεί σε ένα καινούριο περιβάλλον -παρά τη θέλησή του (παρεμπιπτόντως το ΕΠΑΛ Κορακιάνας που τοποθετήθηκε είναι και αντιδιαμετρικά αντίθετο από τον τόπο κατοικίας του)- και να χρειάζεται από την αρχή να προσαρμοστεί στο καινούριο περιβάλλον.

Από την άλλη, ο Δήμος αφήνει, το Δημοτικό Σχολείο του Ποταμού, όπως και το Νηπιαγωγείο, τα οποία συστεγάζονται, σε ένα χώρο 4 στρεμμάτων, και στα οποία φοιτούν 340 μαθητές, χωρίς καθόλου φύλακα, αφήνοντας τα μικρά παιδιά εκτεθειμένα σε κινδύνους κι εντείνοντας την ανασφάλεια των γονιών και των εκπαιδευτικών. Δικαίως οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων έχουν ξεσηκωθεί και ζητούν να μην αλλάξει τίποτα, προκειμένου να μείνουν προστατευμένα τα παιδιά και τα σχολεία.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας απαιτεί:

  • Να μη γίνει καμία αλλαγή στην τοποθέτηση των φυλάκων των σχολείων.
  • Άμεση πρόσληψη μόνιμων φυλάκων κι επιστατών σε ΟΛΑ τα σχολεία του νησιού.

Η ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΟΝΙΩΝ ΚΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 9 π.μ. ΣΤΟ ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Γεμίζουν τα νοσοκομεία με μαθητές με διαταραχές συμπεριφοράς και επιθετικότητας

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

myschool.jpg
Myschool: Κονδύλι 1 εκ.€ για αναβάθμιση εξοπλισμού και υπηρεσιών - Τι αλλάζει
Προβλέπεται προμήθεια εξοπλισμού-υπηρεσιών για την κάλυψη των αναγκών σε κύρια υποδομή και τη λειτουργία κέντρου δεδομένων ανάκτησης από καταστροφές...
Myschool: Κονδύλι 1 εκ.€ για αναβάθμιση εξοπλισμού και υπηρεσιών - Τι αλλάζει
ΕΟΦ
ΕΟΦ: Ανακαλεί καλλυντικά πολύ γνωστής εταιρείας – Δεν αναγράφει συστατικό
Η εταιρεία που κυκλοφορεί τα εν λόγω προϊόντα οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να τα αποσύρουν από την αγορά
ΕΟΦ: Ανακαλεί καλλυντικά πολύ γνωστής εταιρείας – Δεν αναγράφει συστατικό
Υπουργείο Παιδείας
Αναπληρωτές: 289 προσλήψεις εκπαιδευτικών σε Ειδική Αγωγή και Γενική Εκπαίδευση
Οι προσλαμβανόμενοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από την Παρασκευή 23 έως και τη Δευτέρα 26...
Αναπληρωτές: 289 προσλήψεις εκπαιδευτικών σε Ειδική Αγωγή και Γενική Εκπαίδευση