Thumbnail
Τον μετακίνησαν σε άλλο σχολείο χωρίς αντικατάσταση - Ξεσηκώθηκαν οι γονείς

Επικίνδυνη εξέλιξη  για την ασφάλεια των μαθητών και του σχολείου, χαρακτηρίζουν οι γονείς του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου του Ποταμού (Κέρκυρα) την αιφνιδιαστική απόφαση για τη μετακίνηση του σχολικού φύλακα σε άλλη σχολική μονάδα χωρίς καν την πρόβλεψη για αντικατάστασή του...

Σε ανακοίνωσή τους οι γονείς τονίζουν μεταξύ άλλων ότι το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο με 340 μαθητές και 40 εκπαιδευτικούς ΣΥΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ σε έναν χώρο περίπου 4 στρεμμάτων.

«Οι ώρες προσέλευσης και αποχώρησης είναι διαφορετικές οπότε ο έλεγχος της κεντρικής εισόδου δεν μπορεί να γίνεται από τους εφημερεύοντες εκπαιδευτικούς του Δημοτικού που βρίσκονται στις τάξεις τους και κάνουν μάθημα όταν προσέρχονται και αποχωρούν τα νήπια με τους γονείς τους, ούτε από τις νηπιαγωγούς που βρίσκονται στην πίσω αυλή, πολύ μακριά και χωρίς οπτική επαφή με την είσοδο», σημειώνουν και ζητούν να ακυρωθεί η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΦΥΛΑΚΑ ενώ επιφυλάσσονται για τις επόμενες ενέργειές μας σε περίπτωση που αυτή γίνει..

Αναλυτικά η ανακοίνωση των γονιών

Με έναν αιφνιδιαστικό τρόπο πληροφορηθήκαμε την Παρασκευή 20/10 για τη μετακίνηση του σχολικού μας φύλακα σε άλλη σχολική μονάδα χωρίς καν την πρόβλεψη για αντικατάστασή του. Άμεσα η διεύθυνση του σχολείου επικοινώνησε με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και το τμήμα Παιδείας του Δήμου όπου προφορικά και εγγράφως εκφράστηκε η αντίθεσή της σε αυτήν την εξέλιξη. Παράλληλα, την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων των δύο σχολικών μονάδων, Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, αλλά και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με την κυρία Ζερβού, αντιδήμαρχο Παιδείας, όπου και εκεί εκφράστηκε η κάθετη αντίθεσή μας σε αυτήν την εξέλιξη και επισημάνθηκαν όλοι οι κίνδυνοι που αυτή εγκυμονεί.

Θεωρούμε αυτήν την εξέλιξη ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για την ασφάλεια των μαθητών και του σχολείου. Το σχολείο του Ποταμού έχει ορισμένες ιδιαιτερότητες τις οποίες πρέπει να πάρουν σοβαρά υπ΄ όψιν όσοι αποφάσισαν να αφήσουν το σχολείο και τα παιδιά μας απροστάτευτα. Να υπενθίσουμε κάποιες από αυτές…

  1. Το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο με 340 μαθητές και 40 εκπαιδευτικούς ΣΥΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ σε έναν χώρο περίπου 4 στρεμμάτων. Οι ώρες προσέλευσης και αποχώρησης είναι διαφορετικές οπότε ο έλεγχος της κεντρικής εισόδου δεν μπορεί να γίνεται από τους εφημερεύοντες εκπαιδευτικούς του Δημοτικού που βρίσκονται στις τάξεις τους και κάνουν μάθημα όταν προσέρχονται και αποχωρούν τα νήπια με τους γονείς τους, ούτε από τις νηπιαγωγούς που βρίσκονται στην πίσω αυλή, πολύ μακριά και χωρίς οπτική επαφή με την είσοδο.

  2. Το Δημοτικό σχολείο χρησιμοποιεί ως αίθουσες διδασκαλίας, δύο ενοικιαζόμενες αίθουσες που βρίσκονται ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, στην είσοδο του γειτονικού καφενείου(!) με άμεση έκθεση στον κεντρικό δρόμο… αυτές οι αίθουσες επικοινωνούν με την κυρίως αυλή μέσω ενός πλαϊνού πορτονιού το οποίο σε κάθε διάλειμμα χρησιμοποιούν μικροί μαθητές.

  3. Ο δρόμος που περνάει μπροστά από το σχολείο είναι τραγικά επικίνδυνος, συνεχώς μποτιλιαρισμένος πρωινές και μεσημεριανές ώρες και ΧΩΡΙΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ. Παρά τις προσπάθειες που κατά καιρούς έχουν γίνει σε συναντήσεις με την Τροχαία και την Περιφέρεια, τίποτα απολύτως δεν έχει βελτιωθεί.

Και αναρωτιόμαστε σαν γονείς… σε ένα τόσο δύσκολο σχολείο, με τόσα προβλήματα γιατί η Δημοτική αρχή έρχεται να προσθέσει ακόμα ένα?

Να μας απαντήσουν πώς θα λυθούν καθημερινά προβλήματα που θα προκύψουν. Αν ένα νήπιο αρρωστήσει και πρέπει να αποχωρήσει, η νηπιαγωγός θα αφήνει όλο το τμήμα μόνο του για να διανύσει μια τεράστια απόσταση μέχρι την είσοδο να παραδώσει το παιδί? Και αν σε αυτό το διάστημα συμβεί κάτι σε κάποιο παιδί στην τάξη ποιος θα έχει την ευθύνη? Αν η κεντρική είσοδος του σχολείου παραμένει ανοιχτή μετά τις 8.15, που το δημοτικό ξεκινάει τα μαθήματα, για την προσέλευση των νηπίων και ένα παιδάκι ζητήσει να πάει τουαλέτα (που βρίσκεται στην πίσω αυλή) ποιος θα ελέγχει μη τυχόν και βγει από το σχολείο? Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν το παιδί βγει στον δρόμο και γίνει κάτι?

Η ύπαρξη σχολικού φύλακα στο σχολείο μας είναι αναγκαία και απαραίτητη. Ο φύλακάς μας, όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο σχολείο, γνωρίζει μαθητές, γονείς, περιπτώσεις που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και μας δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας.

Η λύση που προτείνεται από τον Δήμο για πρόσληψη σχολικού τροχονόμου μας φαίνεται αστεία, αν όχι εξοργιστική. Σε τίποτα από όσα αναφέραμε παραπάνω δεν μπορεί να δώσει λύση μια τροχονόμος που θα έρχεται μια ώρα το πρωί και μια ώρα το μεσημέρι.

Ζητάμε να ακυρωθεί η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΦΥΛΑΚΑ και επιφυλασσόμαστε για τις επόμενες ενέργειές μας σε περίπτωση που αυτή γίνει.. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου του Ποταμού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pierrakakis
Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης προαναγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας
Ενα από τα πρώτα ζητήματα με τα οποία θα ασχοληθεί μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου ο Υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης είναι οι Πανελλαδικές...
Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης προαναγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας
μαθητριες
Χιλιάδες μαθήτριες στην Ελλάδα δεν πάνε σχολείο γιατί δεν έχουν να αγοράσουν σερβιέτες
Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία με μία νέα έρευνα για τις μαθήτριες στην Ελλάδα, καθώς περισσότερα από 10.000 κορίτσια απουσιάζουν έως και μια εβδομάδα...
Χιλιάδες μαθήτριες στην Ελλάδα δεν πάνε σχολείο γιατί δεν έχουν να αγοράσουν σερβιέτες