Προσαγωγές κατά την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου
Ανάμεσά τους δύο συνάδελφοί εκπαιδευτικοί και πρώην μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, οι οποίοι δικάζονται επειδή επιχείρησαν να διαδηλώσουν στην επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στις 6/12/2020

Την αθώωση των 62 διαδηλωτών (ανάμεσά τους δύο πρώην μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά) που συνελήφθησαν επειδή επιχείρησαν να διαδηλώσουν στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2020 στην Αθήνα, ζητά η γενική συνέλευση των Προέδρων ΕΛΕΜ με ψήφισμά της.

Οπως τονίζουν οι εκπαιδευτικοί οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι οι γνωστές κατηγορίες που στήνει το σύστημα και οι μηχανισμοί του και αφορούν τη «διασπορά μολυσματικής νόσου». Οι ποινές μπορούν να φτάσουν τα 5,5 χρόνια φυλάκισης! Ενδεικτικό της κρατικής υποκρισίας είναι το ότι όλοι οι συλληφθέντες τηρούσαν όλες τις υγειονομικές προφυλάξεις, ενώ ακόμη πιο προκλητικό ήταν το ότι στη συνέχεια στοιβάχτηκαν κατά δεκάδες και για ώρες στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Το ψήφισμα της ΓΣ των Προέδρων ΕΛΜΕ

Έχει παραπεμφθεί για το Εφετείο (μετά από πολλές αναβολές) η δίκη των αγωνιστών που συνελήφθησαν στις 6 Δεκέμβρη του 2020 στην Αθήνα. Κατηγορούμενοι είναι 62 αγωνιστές που, κόντρα στην απαγόρευση που επέβαλε η κυβέρνηση, επιχείρησαν να διαδηλώσουν στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ανάμεσά τους δύο συνάδελφοί μας και πρώην μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι οι γνωστές κατηγορίες που στήνει το σύστημα και οι μηχανισμοί του και αφορούν τη «διασπορά μολυσματικής νόσου». Οι ποινές μπορούν να φτάσουν τα 5,5 χρόνια φυλάκισης! Ενδεικτικό της κρατικής υποκρισίας είναι το ότι όλοι οι συλληφθέντες τηρούσαν όλες τις υγειονομικές προφυλάξεις, ενώ ακόμη πιο προκλητικό ήταν το ότι στη συνέχεια στοιβάχτηκαν κατά δεκάδες και για ώρες στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Οι συλλήψεις αυτές ήταν συνέχεια της άγριας καταστολής και των απαγορεύσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου του 2020, της απαγόρευσης των απεργιακών συγκεντρώσεων στις 26 Νοέμβρη 2020 κλπ. Αποτελεί πρόκληση να επικαλείται την προστασία της δημόσιας υγείας μια κυβέρνηση που ακόμη και σήμερα αφήνει το λαό έκθετο στην πανδημία, με το σύστημα περίθαλψης διαλυμένο, τις ΜΕΘ μετρημένες στα δάχτυλα και τους εργαζόμενους και το λαό στοιβαγμένους και χωρίς προστασία στους μεγάλους εργασιακούς χώρους και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Την ώρα που ο λαός αντιμετώπιζε απροστάτευτος την πανδημία, η κυβέρνηση ψήφισε δεκάδες αντεργατικές διατάξεις, όπως το νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, τον κατάπτυστο νόμο Κεραμέως και άλλα.

Εργαλειοποίησε την πανδημία για να βαθύνει την αφαίρεση δικαιωμάτων του λαού στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία, στα δημοκρατικά δικαιώματα. Ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες σε όλη την Ελλάδα της 6ης Δεκέμβρη 2020, όπως και του Πολυτεχνείου 2020, έχει εκδηλωθεί το προηγούμενο διάστημα, με κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις, συνεντεύξεις, συναυλίες και ψηφίσματα σωματείων και συλλογικοτήτων.

Η απαίτηση του κινήματος για αθώωση των αγωνιστών και αγωνιστριών πρέπει να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά, καθώς την τελευταία περίοδο έχει οξυνθεί το κλίμα τρομοκρατίας μέσω βιομηχανίας πολιτικών και συνδικαλιστικών διώξεων (οι δύο συνάδελφοι από τον Πειραιά διώκονται και πειθαρχικά για τον ίδιο λόγο!), μέσω κλήσεων απεργών σε εξηγήσεις, χτυπήματος διαδηλώσεων και πολλών ακόμα αντίστοιχων περιστατικών.

· Απαιτούμε να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές.

· Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην διαδήλωση, την απεργία και την πολιτική δράση.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα