boudouvis
Δηλώσεις του Πρύτανη του ΕΜΠ για τις πρόσφατες επεμβάσεις κατά των καταλήψεων πρόσφατες επεμβάσεις κατά των καταλήψεων στο Ίδρυμα

Κατειλημμένοι χώροι, όπως στο ΕΜΠ και άλλα πανεπιστήμια της χώρας, γίνονται ορμητήρια ομάδων που καταστρέφουν, βανδαλίζουν, απειλούν, προκαλώντας μεγάλη ζημιά και αναστάτωση.  

Αυτή η κατάσταση αντιμετωπίζεται με προσφυγή στη δικαιοσύνη και επέμβαση της αστυνομίας.

Η σιωπή, η ανοχή, η δαιμονοποίηση της αντιμετώπισης, οι κατευναστικές προσεγγίσεις και σενάρια (αναγκαστικής) συνύπαρξης,  που προτείνονται ευθέως ή εμμέσως από κάποιες πλευρές, αποδεδειγμένα συντηρούν επί δεκαετίες και επιδεινώνουν μια απαράδεκτη κατάσταση που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία για λειτουργία και εικόνα πανεπιστημίων.

Πρόσφατα και παλιότερα σοβαρά περιστατικά, που δεν λαμβάνουν όλα ευρεία δημοσιότητα, μαζί με «σκληρές» εικόνες είναι σε γνώση των αρμοδίων αρχών.

Ανδρέας Μπουντουβής, Πρύτανης ΕΜΠ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μολυβια
Σχολεία υπό πίεση στην Ανατ. Θεσσαλονίκη: «Προβλήματα, αυθαίρετες μετακινήσεις και στοχοποίηση εκπαιδευτικών»
Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Τέλος στον αυταρχισμό που υπονομεύει τη δημόσια εκπαίδευση
Σχολεία υπό πίεση στην Ανατ. Θεσσαλονίκη: «Προβλήματα, αυθαίρετες μετακινήσεις και στοχοποίηση εκπαιδευτικών»