Κατηγοριοποίηση σχολείων και με τη «βούλα» των πανελλαδικών!
Κυρ. Πιερρακάκης: Θα δημοσιοποιούνται οι βαθμολογικές επιδόσεις του κάθε σχολείου!

Σε χθεσινή του συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο υπουργός Παιδείας, προανήγγειλε τη δημοσιοποίηση των βαθμολογικών επιδόσεων της κάθε σχολικής μονάδας, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Αναλυτικά ο «διάλογος»:

Άρης Πορτοσάλτε: Θα δημοσιοποιείτε κάποια στοιχεία αξιολόγησης για να μπορούν οι πολίτες, οι γονείς, να βλέπουν, να πληροφορούνται...

Κυριάκος Πιερρακάκης: Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία αυτή και δρομολογείται και θα ολοκληρωθεί. Η αξιολόγηση είναι πλέον κοινό αίτημα και νομίζω ότι τυγχάνει της αποδοχής της συντριπτικής πλειονότητας...

Άρης Πορτοσάλτε: Την επίμονη πρόταση του Στέφανου Μάνου να δημοσιοποιούνται τα στοιχεία, η επίδοση των σχολικών μονάδων στις πανελλαδικές για να βγαίνει ένα κριτήριο αξιολόγησης...πως την ακούτε;

Κυριάκος Πιερρακάκης: Παραβιάζεται ανοικτές θύρες υπό την έννοια ότι το  νόμο για τα ανοικτά δεδομένα,  την ευρωπαϊκή  οδηγία είχα την  ευκαιρία να  την επεξεργαστώ εγώ και  η ομάδα μου , όταν  ήμουν  στο υπουργείο ψηφιακής Διακυβέρνησης. Άρα  εκ των πραγμάτων όλα τα δεδομένα τα οποία είναι  δημόσια οφείλουν να δημοσιοποιούνται. Τα συγκεκριμένα δεδομένα είναι δημόσια, άρα θα δημοσιοποιούνται…"

Κατηγοριοποίηση – ανταγωνισμός

Όταν η Ν. Κεραμέως προώθησε την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, διαβεβαίωνε σε όλους του τόνους ότι τα αποτελέσματα δε θα χρησιμοποιηθούν και δε θα οδηγήσουν σε κατάταξη των σχολείων.

Τον Νοέμβριο 2021, η Ν. Κεραμέως σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχε δηλώσει: «Εντυπωσιάζει πάντα η μανία καλλιέργειας κραυγαλέων "fake news" από κάποιους για να τρομοκρατήσουν εκπαιδευτικούς. Και εξηγούμαι: δεν υπάρχει πουθενά πρόβλεψη για δημοσιοποίηση κατηγοριοποίησης και κατάταξης σχολείων, όπως δολίως αναφέρουν κάποιοι, επίσης δεν υπάρχει απολύτως καμία σύνδεση της αξιολόγησης σχολείων με τη χρηματοδότησή τους - αυτή είναι τελείως ανεξάρτητη και γίνεται απευθείας από τους Δήμους».

Αξιολόγηση: Μύθοι και πραγματικότητα για την κατηγοριοποίηση σχολείων

Ακόμα και οι πιο αφελείς δεν μπορούν να πειστούν ότι η αξιολόγηση - βαθμολόγηση των σχολείων μπορεί να μείνει μόνο “εσωτερική υπόθεση”.

Ανοιχτά πια μετά από τις δηλώσεις του νέου υπουργού Παιδείας Κυριάκου Περρακάκη  αποκαλύπτεται ότι τα σχολεία θα κατηγοριοποιούνται και με τη «βούλα» της βαθμολογίας των πανελλαδικών εξετάσεων!  

Άλλωστε και το ΙΕΠ αναφέρεται στη «συνοπτική δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης των σχολείων με μόνο σκοπό αυτό να συμβάλει στη διαφάνεια και ενημέρωση του κοινού σχετικά με το έργο των σχολείων» και τη δημοσιοποίηση για «διάχυση καλών πρακτικών».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

γρίφος.jpg
Οπτική ψευδαίσθηση: Βρείτε το σαλιγκάρι σε 15 δευτερόλεπτα και μειώστε τον κίνδυνο ανάπτυξης άνοιας
Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της οπτικής αντίληψης και της προσοχής των παιδιών.
Οπτική ψευδαίσθηση: Βρείτε το σαλιγκάρι σε 15 δευτερόλεπτα και μειώστε τον κίνδυνο ανάπτυξης άνοιας
pierrakakis-vouli
Αμοιβαία ακαδημαϊκή αναγνώριση πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών - Τι είπε ο υπουργός Παιδείας
Κύρωση της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου για την αμοιβαία ακαδημαϊκή αναγνώριση πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών Ανωτάτων και Ανωτέρων...
Αμοιβαία ακαδημαϊκή αναγνώριση πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών - Τι είπε ο υπουργός Παιδείας