sxoleio
Τα προβλήματα με τη μεταφορά των μαθητών παραμένουν άλυτα σε αρκετά σχολεία της χώρας

Μεγάλο είναι το άγχος γονέων και παιδιών, καθώς σε πολλά σχολεία δυσεπίλυτα παραμένουν τα προβλήματα σχετικά με την μεταφορά των μαθητών.

«Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από το άνοιγμα των σχολείων και υπάρχουν περισσότεροι από 800 μαθητές για τους οποίους δεν έχει εξασφαλιστεί η μεταφορά τους από και προς το σχολείο», τονίζει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι καταγγελίες που φτάνουν στα «χέρια» της Ομοσπονδίας αφορούν τη Θέρμη, τα Πεύκα, τη Θεσσαλονίκη αλλά και τους νομούς της Κεν. Μακεδονίας και επεκτείνονται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, καθώς και σε Ειδικά Σχολεία.

Τέλος, η Ομοσπονδία καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, στο Υ.ΜΑ.Θ. στις 11:00 π.μ.

Η ανακοίνωση

«Κάθε χρόνο εκατοντάδες γονείς ερχόμαστε αντιμέτωποι, εκτός όλων των άλλων, με το τεράστιο πρόβλημα με τις μεταφορές των μαθητών.

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από το άνοιγμα των σχολείων και υπάρχουν περισσότεροι από 800 μαθητές για τους οποίους δεν έχει εξασφαλιστεί η μεταφορά τους από και προς το σχολείο, δηλαδή τα παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο με ευθύνη του κράτους και της Περιφέρειας.

Οι καταγγελίες που φτάνουν στην Ομοσπονδία αναφέρονται σε σχολεία που βρίσκονται στη Θέρμη, στα Πεύκα, στη Θεσσαλονίκη αλλά και στους νομούς της Κεν. Μακεδονίας, και αφορούν μαθητές σε Γενικά Λύκεια και Γυμνάσια, σε Δημοτικά, αλλά και μαθητές με ειδικές ανάγκες σε Ειδικά Σχολεία που αναγκάζονται είτε να μένουν στα σπίτια τους με ό,τι συνεπάγεται αυτό, είτε να μεταφέρονται με ευθύνη των γονιών τους όταν αυτό είναι εφικτό.

Για εμάς τους γονείς είναι αδιανόητο το 2023 να μην μπορεί να εξασφαλιστεί ένα από τα πιο απλά ζητήματα, όπως της μεταφοράς των μαθητών.

Παρά τις υποσχέσεις τις δεσμεύσεις ότι το ξεκίνημα της φετινής σχολικής χρονιάς θα έβρισκε ολοκληρωμένες τις διαδικασίες για τις μεταφορές, ούτε η Περιφέρεια ούτε το Υπουργείο δεν έχουν προχωρήσει τη διαδικασία, με αποτέλεσμα για άλλη μια χρονιά να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την απουσία μεταφοράς για τα παιδιά μας.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έχουμε και κάποια τουριστικά πρακτορεία να αυξάνουν το κόστος των εκδρομών, επειδή χρειάζεται έλεγχος από την τροχαία, με αποτέλεσμα πολλοί γονείς να μην μπορούν να πληρώσουν τα αυξημένα κόμιστρα και είτε να ακυρώνονται σχολικές εκδρομές είτε να μην μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά.

Την ίδια ώρα βλέπουμε τεράστια ποσά να δαπανούνται για τις σχολικές μεταφορές (27,7 εκ. ευρώ για την Κεν. Μακεδονία) και πάλι όμως το πρόβλημα να μην λύνεται. Με αυτά τα χρήματα – τόσα χρόνια – θα μπορούσαν έχει εξασφαλιστεί στόλος σχολικών λεωφορείων σε επίπεδο Περιφέρειας, οδηγοί και κατάλληλα εκπαιδευμένοι συνοδοί, ώστε να λυθεί δια παντός το ζήτημα των μεταφορών, και επιπλέον να έχουν εξασφαλιστεί λεωφορεία για σχολικές εκδρομές και άλλες δραστηριότητες.

Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Εδώ και τώρα το Υπ. Παιδείας και η Περιφέρειας Κεν. Μακεδονίας να εξασφαλίσουν την ασφαλή και απρόσκοπτη μεταφορά όλων των μαθητών από και προς τα σχολεία.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ- ΕΝΩΣΕΙΣ- ΓΟΝΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ  19/10 ΣΤΟ Υ.ΜΑ.Θ ΣΤΙΣ 11:00 πμ»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πλοίο, λιμάνι, αυτοκίνητα, τουρισμός, νησιά
Αναπληρωτές: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα
Η έκπτωση παρέχεται με τον μοναδικό κωδικό που έχουν λάβει οι δικαιούχοι από τον χρόνο πρόσληψής τους, εφόσον δεν έχουν ήδη εξαντλήσει τις δέκα (10)...
Αναπληρωτές: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα