gallia
«Το σχολείο και ο εκπαιδευτικός συναντούν ως θανάσιμο αντίπαλο τον μεσαιωνικό σκοταδισμό και τη βία», τονίζουν οι καθηγητές

Για τη δολοφονική επίθεση σε σχολείο της Γαλλίας, τοποθετείται η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών τονίζοντας πως πρόκειται για μια επίθεση ως «απόδειξη της κυριαρχίας του θρησκευτικού φανατισμού και  της μισαλλοδοξίας».

Τονίζουν πως για μια ακόμη φορά το σχολείο και ο εκπαιδευτικός συναντούν ως θανάσιμο αντίπαλο τον  μεσαιωνικό σκοταδισμό και τη βία.

«Είναι η εκπαίδευση και οι άνθρωποι της που με τον λόγο τους, το παράδειγμα τους, τη στάση ζωής τους ορθώνουν φραγμό στον θρησκευτικό φονταμενταλισμό,  αντιπαλεύουν τις ιδέες και τις θεωρήσεις που μας γυρίζουν στα σκοτεινά χρόνια του Μεσαίωνα», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Aναλυτικά

Σχεδόν τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Γάλλου εκπαιδευτικού Σαμουέλ Πατί, μια ανάλογη τραγωδία έλαβε χώρα στο Λύκειο Γκαμπετά στην πόλη Αράς της βόρειας Γαλλίας, με θύμα έναν καθηγητή γαλλικής φιλολογίας ενώ  ακόμη ένας καθηγητής αλλά και ο επιστάτης του Λυκείου τραυματίστηκαν σοβαρά.

Μια επίθεση ως απόδειξη της κυριαρχίας του θρησκευτικού φανατισμού και  της μισαλλοδοξίας στην πραγματικότητα του σήμερα, μια κυριαρχία του θανάτου και της καταστροφής που εξαπλώνεται με τρόπο οδυνηρό και ελπίζουμε όχι ανέκκλητο.

Για μια ακόμη φορά το σχολείο και ο εκπαιδευτικός συναντούν ως θανάσιμο αντίπαλο τον  μεσαιωνικό σκοταδισμό και τη βία.

Για μια ακόμη φορά σε αυτό τον κατακλυσμό του φανατισμού, της εχθρότητας, της αντίληψης πως ο κάθε λαός , η κάθε θρησκεία, το κάθε έθνος συμβολίζει το απόλυτο καλό ή το απόλυτο κακό, το σχολείο και οι εκπαιδευτικοί καλούνται να υπερασπιστούν την ανάγκη για συνύπαρξη, για ανθρωπιά, για ένα κόσμο ανοιχτό στο φως και όχι παραδομένο στο σκοτάδι.

Είναι η εκπαίδευση και οι άνθρωποι της που με τον λόγο τους, το παράδειγμα τους, τη στάση ζωής τους ορθώνουν φραγμό στον θρησκευτικό φονταμενταλισμό,  αντιπαλεύουν τις ιδέες και τις θεωρήσεις που μας γυρίζουν στα σκοτεινά χρόνια του Μεσαίωνα.

Το σχολείο και οι άνθρωποι της εκπαίδευσης είναι η φωνή που θα στέκεται σταθερά απέναντι στο σκοτάδι και θα παλεύει για γνώση, αλήθεια, ελευθερία, ανθρωπιά. 

Είναι το σχολείο που θα λειτουργεί με συνέπεια ως καταφύγιο της αξίας του ανθρώπου μα και ως οχυρό της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.

Ακόμη και τις πιο σκοτεινές ώρες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Δίπλωμα οδήγησης: Ποιοι πρέπει να το παραδώσουν άμεσα

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kyranakis
Σεξιστική επίθεση Κυρανάκη κατά Πέρκα: «Εδώ δεν είναι η κουζίνα σας κυρία μου»
«Εδώ είναι Βουλή, δεν είναι η κουζίνα σας»: Σάλος με τη σεξιστική επίθεση Κυρανάκη στην Πέτη Πέρκα - Δείτε βίντεο
Σεξιστική επίθεση Κυρανάκη κατά Πέρκα: «Εδώ δεν είναι η κουζίνα σας κυρία μου»
απεργια ταξι
Ταξί: Παράταση της απεργίας έως το πρωί της Παρασκευής – Νέο 48ωρο «μπλακ άουτ»
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των ταξί – Η ΣΑΤΑ παρατείνει την απεργία έως την Παρασκευή 16/1, εξαγγέλλει νέο 48ωρο
Ταξί: Παράταση της απεργίας έως το πρωί της Παρασκευής – Νέο 48ωρο «μπλακ άουτ»
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Σοφία Ζαχαράκη σε εκδήλωση
Κοινή Ημερίδα των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη για τη σχολική βία
Σοφία Ζαχαράκη: «Καθοριστικός ο ρόλος των εκπαιδευτικών, είμαστε δίπλα στα παιδιά, βλέπουμε τα πρώτα σημάδια και μπορούμε να λειτουργούμε προληπτικά...
Κοινή Ημερίδα των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη για τη σχολική βία