παλαιστινιακο μαντηλι
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σύμφωνα με εγκύκλιο της γερουσιαστή υπεύθυνης για την εκπαίδευση, Καταρίνα Γκούντερ-Βουνς προς όλα τα σχολεία του Βερολίνου

Η Γερουσία του Βερολίνου απαγόρευσε τη χρήση του παραδοσιακού παλαιστινιακού μαντιλιού (κεφίγιε) στα σχολεία, εφόσον διαταράσσεται η ηρεμία του σχολείου.

Σύμφωνα με εγκύκλιο της γερουσιαστή υπεύθυνης για την εκπαίδευση, Καταρίνα Γκούντερ-Βουνς προς όλα τα σχολεία του Βερολίνου, «οι τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ έχουν δυστυχώς αντίκτυπο και στην ειρηνική συνύπαρξη στα σχολεία του Βερολίνου. Η τρομοκρατική βία και η βία υποστηρίχθηκαν προπαγανδιστικά σε πολλά σχολεία. Οποιαδήποτε συναίνεση σε επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ αποτελεί απειλή για τη σχολική ειρήνη και απαγορεύεται».

Για αυτό, συνεχίζει η κυρία Γκούντερ-Βουνς, «απαγορεύονται τα σύμβολα και οι εκφράσεις απόψεων που δεν έχουν φτάσει ακόμη στο όριο της ποινικής ευθύνης – εφόσον διαταράσσεται η σχολική ειρήνη» και κάνει λόγο για αυτοκόλλητα με επιγραφές όπως «Ελεύθερη Παλαιστίνη». Επιπλέον, σημειώνει ότι μπορεί να απαγορευτεί προσωρινά σε όλο το σχολείο η χρήση κινητών τηλεφώνων, εάν χρησιμοποιούνται για τη «διάδοση προπαγανδιστικής υποστήριξης για τις τρομοκρατικές επιθέσεις». Τα τηλέφωνα μπορούν να κατασχεθούν και να παραδοθούν κατόπιν μόνο στον νόμιμο κηδεμόνα.

Η Γερουσιαστής για την εκπαίδευση ζητά ακόμη από τους εκπαιδευτικούς να εξηγήσουν στους μαθητές γιατί δεν πρέπει να επιδεικνύουν τα συγκεκριμένα σύμβολα και να τους μιλήσουν για τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις πηγές της πληροφόρησής τους.

«Είναι το σωστό μήνυμα! Το μίσος για τους Εβραίους το οποίο έχει αναπτυχθεί σε κοινότητες μεταναστών για γενιές δεν πρέπει να βιώνεται στα σχολεία μας και να συνεχίσει να εξομαλύνεται», δήλωσε επικροτώντας την απόφαση, ο Κρίστοφερ Φέρστερ, βουλευτής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) από την περιοχή του Νοϊκέλν στο Βερολίνο, όπου ζουν πολλοί μουσουλμάνοι και τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις υποστηρικτών της Χαμάς.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Οργή στη Βρετανία για σαδίστρια βρεφονηπιοκόμο που κακοποιούσε συστηματικά μωρά και νήπια
Οργή στη Βρετανία: Σαδίστρια βρεφονηπιοκόμος κακοποιούσε βρέφη, απελάθηκε στους 14 μήνες (Σκληρό βίντεο)
Η 23χρονη είχε καταδικαστεί σε 8 χρόνια για τη συστηματική κακοποίηση 21 βρεφών και νηπίων, όμως αποφυλακίστηκε έπειτα από μόλις 14 μήνες κράτησης
Οργή στη Βρετανία: Σαδίστρια βρεφονηπιοκόμος κακοποιούσε βρέφη, απελάθηκε στους 14 μήνες (Σκληρό βίντεο)
Θλιμμένη δασκάλα σε τάξη και πίσω σκιές ανθρώπων
Αυτοκτονία διευθύντριας σχολείου στον Κολωνό: Νέες καταγγελίες για εργασιακό bullying και ασφυκτικές πιέσεις
H εκπαιδευτικός ένιωθε μόνη και απροστάτευτη απέναντι σε ένα φορτίο που ξεπερνούσε τα όρια της καθημερινής διοικητικής ευθύνης. Αυτοκτονία...
Αυτοκτονία διευθύντριας σχολείου στον Κολωνό: Νέες καταγγελίες για εργασιακό bullying και ασφυκτικές πιέσεις
ΣΥΡΙΖΑ, Κουμουνδούρου
ΣΥΡΙΖΑ: Στις 6 Ιουνίου η Κεντρική Επιτροπή στον απόηχο των ανακοινώσεων Τσίπρα
Εσωκομματικές τριβές στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη συμμετοχή του Παύλου Πολάκη στα όργανα μετά τη διαγραφή του
ΣΥΡΙΖΑ: Στις 6 Ιουνίου η Κεντρική Επιτροπή στον απόηχο των ανακοινώσεων Τσίπρα