Φαρμακευτική αγωγή μαθητή στο σχολείο: Τι πρέπει να κάνουν οι Διευθυντές και οι γονείς
Οδηγία να φυλάσσεται το φάρμακο στο φαρμακείο του σχολείου, απαραίτητα κλειδωμένο

Εγγραφο με οδηγίες προς τους Διευθυντές των σχολείων αλλά και τους γονείς μαθητών οι οποίοι πρέπει να λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή κατά τη διάρκεια του σχολείου, εξέδωσε η Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ25 Νοσηλευτών κ. Θεοδώρα Τόλη της ΔΠΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Με το έγγραφο καλούνται οι διευθυντές να ενημερώνουν τους γονείς αλλά και να φροντίζουν ώστε να φυλάσσεται το φάρμακο στο φαρμακείο του σχολείου, απαραίτητα κλειδωμένο. Επίσης καλούνται οι γονείς κάθε χρόνο και πριν την έναρξη των μαθημάτων να φροντίζουν ώστε να δίνονται εκ νέου ιατρικές οδηγίες και συναίνεση γραπτώς

Η ενημέρωση αναλυτικά

Ενημέρωση σχετικά με τη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής στο σχολείο

Προς διευκρίνιση όλων των λεπτομερειών υποστήριξης των μαθητών με σχολικό νοσηλευτή επισημαίνουμε πως η χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής στις σχολικές μονάδες, γενικής παιδείας και ειδικής αγωγής, γίνεται από το σχολικό νοσηλευτή ως εξής: «Χορηγεί την προτεινόμενη φαρμακευτική αγωγή μετά τις έγγραφες οδηγίες των θεράποντων ιατρών και την έγγραφη συναίνεση των γονέων ή κηδεμόνων ή των εχόντων τη γονική μέριμνα των μαθητών.» (Κοινή Υπουργική Απόφαση 88348/Δ3/2018 – ΦΕΚ 2038/Β/5-6-2018) «Αναλαμβάνουν το νοσηλευτικό έργο μαθητών (φαρμακευτική αγωγή κ.λ.π.) σε συνεργασία με το σχολίατρο ή τον προσωπικό γιατρό του κάθε μαθητή, με τη συναίνεση του γονιού» (Απόφαση υπ αριθμ. 27922/Γ6/8-3-2007-ΦΕΚ Β 449-03.04.2007)

Συνεπώς, κρίνεται σκόπιμο οι διευθυντές να ενημερώνουν τους γονείς για τη διαδικασία, ώστε να χορηγήσει ο σχολικός νοσηλευτής φαρμακευτική αγωγή με ασφάλεια, και να διευκολύνουν την επικοινωνία του νοσηλευτή με το θεράποντα ιατρό του μαθητή, αλλά και να δίνεται η δυνατότητα να φυλάσσεται το φάρμακο στο φαρμακείο του σχολείου, απαραίτητα κλειδωμένο.

Επίσης, οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν πως κάθε χρόνο και πριν την έναρξη των μαθημάτων θα πρέπει να δίνονται εκ νέου ιατρικές οδηγίες και συναίνεση γραπτώς, αλλά και κατά τη διάρκεια της χρονιάς, εφόσον αλλάξουν αυτές.

Με τον τρόπο αυτό θα αποφύγουμε εντάσεις και θα επιτύχουμε να έχουμε μία ομαλή και στενή συνεργασία με τους γονείς των μαθητών που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή στο σχολικό περιβάλλον.

Η Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ25 Νοσηλευτών Θεοδώρα Τόλη

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βροχή διαμαρτυριών στο alfavita.gr για τα θέματα της Φυσικής

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αινσταιν φυσικη
Καθηγητής Πανεπιστημίου για τα θέματα Φυσικής: Έκφραση σαδισμού, και αυτή είναι η ηπιότερη έκφραση που μπορώ να βρω!
"Εάν εγώ βάλω στους φοιτητές μου του 3ου έτους τέτοια θέματα-σπαζοκεφαλιές ο εξωτερικός εξεταστής του τμήματος θα μου τα γυρίσει πίσω"!
Καθηγητής Πανεπιστημίου για τα θέματα Φυσικής: Έκφραση σαδισμού, και αυτή είναι η ηπιότερη έκφραση που μπορώ να βρω!