αμεα
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σήμερα 1 μ.μ στον ΕΦΚΑ Ευόσμου (Καραολή & Δημητρίου 12) Θεσσαλονίκη

Κινητοποίηση αλληλεγγύης, σήμερα στη 1 το μεσημέρι, για την ανάλγητη διεκδίκηση του ΕΦΚΑ, που ζητά την εφάπαξ επιστροφή του ποσού των 28.726€ (!) που έλαβε ως επίδομα παραπληγίας φοιτητής του Πολυτεχνείου ΑΠΘ ο οποίος μετά από το πρόβλημα υγείας του έμεινε με αναγνωρισμένο ποσοστό αναπηρίας στο 80%, οργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι Ηλεκτρολόγων- Μηχανολόγων Μηχανικών, Μαθηματικού, Φυσικού, Χημικού, Γεωλογικού, Δασολογίας, Εικαστικού, Οδοντιατρικής, Ιατρικής, Αρχιτεκτονικής, Χημικών Μηχανικών, Νομικής, Οικονομικού του ΑΠΘ και, ΣΜΗ ΔΙΠΑΕ, ΣΕΥ ΔΙΠΑΕ. 

Η συγκέντρωση θα γίνει στον ΕΦΚΑ Ευόσμου (Καραολή & Δημητρίου 12).

Μεταξύ άλλων οι φοιτητές ζητούν να αποσυρθεί τώρα η απαράδεκτη απόφαση και να επανέλθει άμεσα η χορήγηση επιδόματος στον 24χρονο στην πληρότητα του και να διαγραφεί οποιοδήποτε πιθανό χρέος αξιώνουν σε βάρος του ο ΕΦΚΑ ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία.

Η ανακοίνωση των φοιτητών

Καταγγέλουμε την απαράδεκτη απάνθρωπη πρακτική που ακολουθεί ο ΕΦΚΑ και το κράτος και ζητούν την εφάπαξ επιστροφή του ποσού των 28.726€ (!) που έλαβε ως επίδομα παραπληγίας φοιτητής του Πολυτεχνείου μετά από το πρόβλημα υγείας του έμεινε με αναγνωρισμένο ποσοστό αναπηρίας στο 80%. Μάλιστα, μόλις συμπλήρωσε το 22ο έτος της ηλικίας του, το ασφαλιστικό του ταμείο διέκοψε τη συμμετοχή στο κόστος των θεραπειών για εργοθεραπείες και φυσικοθεραπείες.

Μας γεμίζει οργή για άλλη μια φορά να βλέπουμε την βαρβαρότητα αυτού του κράτους να χτυπάει έναν ακόμη συνάδελφο μας. Όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να παίρνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφάλεια του, την αποκατάσταση της υγείας του και το μοναδικό επίδομα που πήρε τώρα να του ζητάνε να επιστραφεί και μάλιστα με τόκους (!) Είναι το ίδιο απάνθρωπο και εχθρικό κράτος, που με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων έχει αφήσει απροστάτευτο το λαό στις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, οδήγησε στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, που έχουν φέρει το ΕΣΥ σε αυτή την κατάσταση, και συνεχίζει να απαξιώνει την ανθρώπινη ζωή. Μετά από χρόνια ταλαιπωρίας και δυσκολιών δεν θα πάρουν πίσω ακόμη και τα ψίχουλα που του έδωσαν! Τα κέρδη τους δεν θα μπαίνουν πάνω από τις ζωές μας!

Η ζωή του και οι δικές μας δεν είναι κόστος! Δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτή την απαράδεκτη ενέργεια σε βάρος του συμφοιτητή μας.

Εδώ και τώρα να παρθεί πίσω αυτή η απαράδεκτη απόφαση! Εδώ και τώρα να ανακαλέσουν! Κάνουμε για άλλη μια φορά ξεκάθαρο πως δεν είναι μόνος του! Όπως όλο το προηγούμενο διάστημα δείξαμε την αλληλεγγύη μας σε όλο το λαό της χώρας, το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να αποσυρθεί τώρα η απαράδεκτη απόφαση και να επανέλθει άμεσα η χορήγηση επιδόματος στον 24χρονο στην πληρότητα του

  • Να διαγραφεί οποιοδήποτε πιθανό χρέος αξιώνουν σε βάρος του ο ΕΦΚΑ ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία.

  • Να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες θεραπείες του 24χρονου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του ίδιου ή της οικογένειας του.

  • Ο ίδιος και η οικογένεια του να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη καθώς και όλες τις φορολογικές επιβαρύνσεις.

Καλούμε σε κινητοποίηση την Τετάρτη 4/10 στις 13:00 στον ΕΦΚΑ Ευόσμου (Καραολή & Δημητρίου 12).

Να γίνει αναστολή μαθημάτων και εργαστηρίων για τις ώρες 12:30-15:30 για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των φοιτητών στην κινητοποίηση.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τεμπη
Τέμπη: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσφεύγουν συγγενείς θυμάτων – Αντιδράσεις για την πολιτική κίνηση Καρυστιανού
Ο Σύλλογος Συγγενών ζητά απαντήσεις για τη φωτιά στο μοιραίο τρένο, ενώ χαρακτηρίζει «αποπροσανατολιστική» την ίδρυση κόμματος από τη Μαρία...
Τέμπη: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσφεύγουν συγγενείς θυμάτων – Αντιδράσεις για την πολιτική κίνηση Καρυστιανού
ξερολιθια
17 μαθητές από τη Φολέγανδρο κρατούν ζωντανή την τέχνη της ξερολιθιάς μέσα από ένα μαθητικό ντοκιμαντέρ
Το Δημοτικό Σχολείο Φολεγάνδρου, ένα μικρό σχολείο στις Κυκλάδες, δημιούργησε το ντοκιμαντέρ «Ξερολιθιά στη Φολέγανδρο: Μια ζωντανή παράδοση»
17 μαθητές από τη Φολέγανδρο κρατούν ζωντανή την τέχνη της ξερολιθιάς μέσα από ένα μαθητικό ντοκιμαντέρ
zesti 2
Καιρός: Ζέστη με 32άρια και απογευματινές καταιγίδες τις επόμενες ημέρες
Ανεβαίνει η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ δεν θα λείψουν οι τοπικές μπόρες και οι καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά
Καιρός: Ζέστη με 32άρια και απογευματινές καταιγίδες τις επόμενες ημέρες
empola_7.jpg
Συναγερμός από τον ΠΟΥ για τον Έμπολα: Ραγδαία εξάπλωση στην Αφρική με εκατοντάδες θανάτους
Η επιδημία σε Κονγκό και Ουγκάντα προκαλεί παγκόσμια ανησυχία – «Η κατάσταση κινδυνεύει να ξεφύγει», προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
Συναγερμός από τον ΠΟΥ για τον Έμπολα: Ραγδαία εξάπλωση στην Αφρική με εκατοντάδες θανάτους