Thumbnail
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συμφοιτητών του αύριο Τετάρτη στον ΕΦΚΑ Ευόσμου

Μια καταγγελία που εντυπωσιάζει για την αναλγησία που περιγράφει, κάνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων Μηχανικών, Φυσικού και Δασολογίας του ΑΠΘ.

Οι φοιτητές καταγγέλουν την απαράδεκτη απάνθρωπη πρακτική που ακολουθεί ο ΕΦΚΑ και το κράτος και ζητούν την εφάπαξ επιστροφή του ποσού των 28.726€ (!) που έλαβε ως επίδομα παραπληγίας φοιτητής του Πολυτεχνείου μετά από το πρόβλημα υγείας του έμεινε με αναγνωρισμένο ποσοστό αναπηρίας στο 80%. Μάλιστα, μόλις συμπλήρωσε το 22ο έτος της ηλικίας του, το ασφαλιστικό του ταμείο διέκοψε τη συμμετοχή στο κόστος των θεραπειών για εργοθεραπείες και φυσικοθεραπείες.

«Μας γεμίζει οργή για άλλη μια φορά να βλέπουμε την βαρβαρότητα αυτού του κράτους να χτυπάει έναν ακόμη συνάδελφο μας. Όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να παίρνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφάλεια του, την αποκατάσταση της υγείας του και το μοναδικό επίδομα που πήρε τώρα να του ζητάνε να επιστραφεί και μάλιστα με τόκους (!) Είναι το ίδιο απάνθρωπο και εχθρικό κράτος, που με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων έχει αφήσει απροστάτευτο το λαό στις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, οδήγησε στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, που έχουν φέρει το ΕΣΥ σε αυτή την κατάσταση, και συνεχίζει να απαξιώνει την ανθρώπινη ζωή. Μετά από χρόνια ταλαιπωρίας και δυσκολιών δεν θα πάρουν πίσω ακόμη και τα ψίχουλα που του έδωσαν! Τα κέρδη τους δεν θα μπαίνουν πάνω από τις ζωές μας!»

«Η ζωή του και οι δικές μας δεν είναι κόστος! Δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτή την απαράδεκτη ενέργεια σε βάρος του συμφοιτητή μας», αναφέρουν οι φοιτητές και ζητούν εδώ και τώρα να παρθεί πίσω αυτή η απαράδεκτη απόφαση! Εδώ και τώρα να ανακαλέσουν! Κάνουμε για άλλη μια φορά ξεκάθαρο πως δεν είναι μόνος του! Όπως όλο το προηγούμενο διάστημα δείξαμε την αλληλεγγύη μας σε όλο το λαό της χώρας, το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε!

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ:

  • Να αποσυρθεί τώρα η απαράδεκτη απόφαση και να επανέλθει άμεσα η χορήγηση επιδόματος στον 24χρονο στην πληρότητα του

  • Να διαγραφεί οποιοδήποτε πιθανό χρέος αξιώνουν σε βάρος του ο ΕΦΚΑ ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία.

  • Να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες θεραπείες του 24χρονου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του ίδιου ή της οικογένειας του.

  • Ο ίδιος και η οικογένεια του να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη καθώς και όλες τις φορολογικές επιβαρύνσεις.

Καλούν σε κινητοποίηση την Τετάρτη 4/10 στις 13:00 στον ΕΦΚΑ Ευόσμου (Καραολή & Δημητρίου 12).

Στο ίδιο θέμα, αναφέρθηκε προ ημερών με ρεπορτάζ του ο Ριζοσπάστης:

 

Ο Θεοδόσης Σαρμαδάκης ήταν 14 χρόνων τον Ιούλη του 2014, όταν υπέστη αυτόματη ενδοεγκεφαλική και ενδοκοιλιακή αιμορραγία μετά από ανεύρυσμα. Στις 8/7/2014 εισήχθη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και έδωσε μία πολύ μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ενώ έναν μήνα μετά εξήλθε από τη ΜΕΘ, έπρεπε όμως να αναπνέει μέσω τραχειοστομίας. Αυτή η τεράστια περιπέτεια της υγείας του, του προκάλεσε αριστερή ημιπληγία με δυσχέρεια γραφής και αναγνωρισμένο ποσοστό αναπηρίας 80% έως τις 31/1/2018 και γι' αυτό κρίθηκε απαραίτητο να εισαχθεί σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα.

Οι γονείς του δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να σηκώσουν το μεγάλο βάρος από το κόστος για την αντιμετώπιση του τόσο σοβαρού προβλήματος υγείας του παιδιού. Στις 13/1/2015 κατέθεσαν αίτηση για χορήγηση του επιδόματος τετραπληγίας - παραπληγίας στο Περιφερειακό Υποκατάστημα ΕΦΚΑ Θεσσαλονίκης, η οποία απορρίφθηκε έξι μήνες μετά. Η οικογένεια κατέθεσε ένσταση και δικαιώθηκε το 2018 όταν με απόφαση του διευθυντή του Περιφερειακού Υποκαταστήματος ΕΦΚΑ Θεσσαλονίκης εγκρίθηκε και χορηγήθηκε το αιτηθέν επίδομα από 13/1/2015 έως την 31/1/2018.

Ομως, οι δοκιμασίες για την οικογένεια δεν σταμάτησαν. Ο ΕΦΚΑ ξεκίνησε ενδοστρεφή δίκη ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης και πέτυχε την ακύρωση της απόφασης χορήγησης του επιδόματος.

Σήμερα, ζητούν, από τον φοιτητή πλέον, την εφάπαξ και μάλιστα έντοκη επιστροφή του επιδόματος που χορηγήθηκε πριν από 5 χρόνια και αγγίζει το ποσό των 28.726,18 ευρώ (27.036,40 ευρώ καθαρό κεφάλαιο και 1.689,78 ευρώ τόκοι).

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 4-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Εθνικό Αστεροσκοπείο: Νέα απεργία αύριο και συγκέντρωση για την υπαγωγή του στην Πολιτική Προστασία
Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις από τους ερευνητές και το προσωπικό
Εθνικό Αστεροσκοπείο: Νέα απεργία αύριο και συγκέντρωση για την υπαγωγή του στην Πολιτική Προστασία
ekpaideytikos_3119_828.jpeg
Αυταρχική συμπεριφορά ΔΔΕ: Ζητάει ραντεβού και ταυτότητες από εκπαιδευτικούς για να μπουν στη Διεύθυνση...
Τα ΔΣ των ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής οργανώνουν νέα κινητοποίηση στα γραφεία της Διεύθυνσης, αύριο Τρίτη 5-12-23 και ώρα 1:30μμ ζητώντας από τον Διευθυντή...
Αυταρχική συμπεριφορά ΔΔΕ: Ζητάει ραντεβού και ταυτότητες από εκπαιδευτικούς για να μπουν στη Διεύθυνση...