ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Με πρακτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές συγκεκριμένος Σύμβουλος Εκπαίδευσης πιέζει, υποβιβάζει και ειρωνεύεται εκπαιδευτικούς προκειμένου να συμμετέχουν στην αξιολόγηση.

Τα παραπάνω καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Κρήτης – Αυτόνομο Δίκτυο Κρήτης και συμπληρώνει: «υπενθυμίζουμε πως ακόμα και ο Σύμβουλος, σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό οφείλει να ενημερώσει σε περίπτωση επίσκεψης του σε σχολικές μονάδες. Καμία δικαιοδοσία δεν έχει να μπουκάρει απροειδοποίητα σε σχολεία και να παρενοχλεί την εύρυθμη λειτουργία τους (Π.Δ. 79/2017 Άρθρο 18 Έναρξη Ημερήσιου Προγράμματος Προσέλευση – Αποχώρηση μαθητών Ασφάλεια μαθητών και του αρ. 13 της εγκυκλίου Αρ. Πρωτ.: Φ7/ 95955/Δ1 που εκδόθηκε 1/9/2023: « Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2023-2024»)»

Η ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών Κρήτης – Αυτόνομο Δίκτυο Κρήτης

Καταγγελία Συμβούλου Εκπαίδευσης για αθέμιτες μεθοδεύσεις ώστε να εφαρμοστεί η αξιολόγηση

Μετά την προσπάθεια Συμβούλου Ειδικής Αγωγής να προτρέξει να επισκεφθεί Ειδικό σχολείο προκειμένου να πείσει τους εκπαιδευτικούς να μπουν στην αξιολόγηση, ακολούθησε και επίσκεψη με την οποία συνεχίστηκαν οι πιέσεις σε βάρος των εκπαιδευτικών και η βαθμολογία με ελάχιστο βαθμό.

Με πρακτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές καταβάλλει προσπάθεια ο συγκεκριμένος Σύμβουλος να υποβιβάσει και να ειρωνευτεί τους εκπαιδευτικούς προκειμένου να συμμετέχουν στην αξιολόγηση.

Αλήθεια ποιο είναι πραγματικά το λειτούργημα του Συμβούλου;

Είναι σύμβουλος επιστημονικής καθοδήγησης ένας που ζητά την υποβάθμιση Ειδικού Σχολείου;

Επιπλέον, υπενθυμίζουμε πως ακόμα και ο Σύμβουλος, σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό οφείλει να ενημερώσει σε περίπτωση επίσκεψης του σε σχολικές μονάδες. Καμία δικαιοδοσία δεν έχει να μπουκάρει απροειδοποίητα σε σχολεία και να παρενοχλεί την εύρυθμη λειτουργία τους (Π.Δ. 79/2017 Άρθρο 18 Έναρξη Ημερήσιου Προγράμματος Προσέλευση – Αποχώρηση μαθητών Ασφάλεια μαθητών και του αρ. 13 της εγκυκλίου Αρ. Πρωτ.: Φ7/ 95955/Δ1 που εκδόθηκε 1/9/2023: « Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2023-2024»)

Σε συνέχεια των επικρίσεων ο προαναφερόμενος Σύμβουλος έβαλε τον ελάχιστο βαθμό 1 στα 10 σε αρκετά σχολεία γιατί χρησιμοποίησαν ή αξιοποίησαν τα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ.

Σύμφωνα με τον νόμο ένα σχολείο που υποβάλει κείμενα θεωρείτε ότι έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του. Τα υπόλοιπα είναι φτηνές απειλές οι οποίες θα πέσουν στο κενό και αντίθετα θα πρέπει να αφυπνίσουν όλους τους εκπαιδευτικούς για τις μεθοδεύσεις και τις αξιώσεις της υπάρχουσας αξιολόγησης.

Ας μας απαντήσει ο εν λόγω σύμβουλος ποια είναι η θέση του για την κάλυψη κενών παράλληλής στήριξης και την υποστελέχωση των Ειδικού Σχολείων από Ειδικό Επιστημονικό προσωπικό.

Καταγγέλλουμε τις πρακτικές αυτές που στοχεύουν με κόλπα στην Ακύρωση του Συλλογικού Αγώνα του Εκπαιδευτικού Κινήματος ενάντια στην Αξιολόγηση.

Καλούμε τον Περιφερειακό Διευθυντής Κρήτης και το Διευθυντή Εκπαίδευσης Λασιθίου να λάβουν γνώση και να ερευνήσουν σχετικά για τα γεγονότα και τις πράξεις του εν λόγω συμβούλου εκπαίδευσης.

Τους Συμβούλους Εκπαίδευσης Κρήτης να πάρουν θέση για την στάση του συναδέλφου τους.

Τα ΔΣ των Συλλόγων Εκπαιδευτικών να καταγγείλουν την πρακτική του συμβούλου εκπαίδευσής.

Τη ΔΟΕ να καταγγείλει και να πάρει θέση.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χρήματα
Επιθεώρησης Εργασίας: Καταβολή δώρου Πάσχα σε 541 εργαζόμενους- Έγιναν 1.012 καταγγελίες
Μετά από παρέμβαση της Αρχής, 91 επιχειρήσεις επέδειξαν συμμόρφωση, οπότε σε 541 εργαζόμενους καταβλήθηκαν τα οφειλόμενα ποσά (1775.372 ευρώ)
Επιθεώρησης Εργασίας: Καταβολή δώρου Πάσχα σε 541 εργαζόμενους- Έγιναν 1.012 καταγγελίες
αθλητισμος
Βεβαίωση Πανελλήνιας Σχολικής Αθλητικής Νίκης: Εγκύκλιος για την υποβολή των δικαιολογητικών
Τα δικαιολογητικά κατατίθενται από τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024 έως και τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 μόνο ηλεκτρονικά από τους γονείς/κηδεμόνες/επιτρόπους...
Βεβαίωση Πανελλήνιας Σχολικής Αθλητικής Νίκης: Εγκύκλιος για την υποβολή των δικαιολογητικών