ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Με πρακτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές συγκεκριμένος Σύμβουλος Εκπαίδευσης πιέζει, υποβιβάζει και ειρωνεύεται εκπαιδευτικούς προκειμένου να συμμετέχουν στην αξιολόγηση.

Τα παραπάνω καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Κρήτης – Αυτόνομο Δίκτυο Κρήτης και συμπληρώνει: «υπενθυμίζουμε πως ακόμα και ο Σύμβουλος, σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό οφείλει να ενημερώσει σε περίπτωση επίσκεψης του σε σχολικές μονάδες. Καμία δικαιοδοσία δεν έχει να μπουκάρει απροειδοποίητα σε σχολεία και να παρενοχλεί την εύρυθμη λειτουργία τους (Π.Δ. 79/2017 Άρθρο 18 Έναρξη Ημερήσιου Προγράμματος Προσέλευση – Αποχώρηση μαθητών Ασφάλεια μαθητών και του αρ. 13 της εγκυκλίου Αρ. Πρωτ.: Φ7/ 95955/Δ1 που εκδόθηκε 1/9/2023: « Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2023-2024»)»

Η ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών Κρήτης – Αυτόνομο Δίκτυο Κρήτης

Καταγγελία Συμβούλου Εκπαίδευσης για αθέμιτες μεθοδεύσεις ώστε να εφαρμοστεί η αξιολόγηση

Μετά την προσπάθεια Συμβούλου Ειδικής Αγωγής να προτρέξει να επισκεφθεί Ειδικό σχολείο προκειμένου να πείσει τους εκπαιδευτικούς να μπουν στην αξιολόγηση, ακολούθησε και επίσκεψη με την οποία συνεχίστηκαν οι πιέσεις σε βάρος των εκπαιδευτικών και η βαθμολογία με ελάχιστο βαθμό.

Με πρακτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές καταβάλλει προσπάθεια ο συγκεκριμένος Σύμβουλος να υποβιβάσει και να ειρωνευτεί τους εκπαιδευτικούς προκειμένου να συμμετέχουν στην αξιολόγηση.

Αλήθεια ποιο είναι πραγματικά το λειτούργημα του Συμβούλου;

Είναι σύμβουλος επιστημονικής καθοδήγησης ένας που ζητά την υποβάθμιση Ειδικού Σχολείου;

Επιπλέον, υπενθυμίζουμε πως ακόμα και ο Σύμβουλος, σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό οφείλει να ενημερώσει σε περίπτωση επίσκεψης του σε σχολικές μονάδες. Καμία δικαιοδοσία δεν έχει να μπουκάρει απροειδοποίητα σε σχολεία και να παρενοχλεί την εύρυθμη λειτουργία τους (Π.Δ. 79/2017 Άρθρο 18 Έναρξη Ημερήσιου Προγράμματος Προσέλευση – Αποχώρηση μαθητών Ασφάλεια μαθητών και του αρ. 13 της εγκυκλίου Αρ. Πρωτ.: Φ7/ 95955/Δ1 που εκδόθηκε 1/9/2023: « Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2023-2024»)

Σε συνέχεια των επικρίσεων ο προαναφερόμενος Σύμβουλος έβαλε τον ελάχιστο βαθμό 1 στα 10 σε αρκετά σχολεία γιατί χρησιμοποίησαν ή αξιοποίησαν τα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ.

Σύμφωνα με τον νόμο ένα σχολείο που υποβάλει κείμενα θεωρείτε ότι έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του. Τα υπόλοιπα είναι φτηνές απειλές οι οποίες θα πέσουν στο κενό και αντίθετα θα πρέπει να αφυπνίσουν όλους τους εκπαιδευτικούς για τις μεθοδεύσεις και τις αξιώσεις της υπάρχουσας αξιολόγησης.

Ας μας απαντήσει ο εν λόγω σύμβουλος ποια είναι η θέση του για την κάλυψη κενών παράλληλής στήριξης και την υποστελέχωση των Ειδικού Σχολείων από Ειδικό Επιστημονικό προσωπικό.

Καταγγέλλουμε τις πρακτικές αυτές που στοχεύουν με κόλπα στην Ακύρωση του Συλλογικού Αγώνα του Εκπαιδευτικού Κινήματος ενάντια στην Αξιολόγηση.

Καλούμε τον Περιφερειακό Διευθυντής Κρήτης και το Διευθυντή Εκπαίδευσης Λασιθίου να λάβουν γνώση και να ερευνήσουν σχετικά για τα γεγονότα και τις πράξεις του εν λόγω συμβούλου εκπαίδευσης.

Τους Συμβούλους Εκπαίδευσης Κρήτης να πάρουν θέση για την στάση του συναδέλφου τους.

Τα ΔΣ των Συλλόγων Εκπαιδευτικών να καταγγείλουν την πρακτική του συμβούλου εκπαίδευσής.

Τη ΔΟΕ να καταγγείλει και να πάρει θέση.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ
Πιερρακάκης: Αυτές είναι οι αλλαγές που θα κάνουμε στο σχολείο και στον τρόπο διδασκαλίας μαθημάτων
Κυριάκος Πιερρακάκης: «Όλα τα μαθήματα χρειάζεται να έρθουν στο 2023/2024 με ταχύτατα βήματα και να σταματήσει ο τρόπος που σήμερα διδάσκονται.»
Πιερρακάκης: Αυτές είναι οι αλλαγές που θα κάνουμε στο σχολείο και στον τρόπο διδασκαλίας μαθημάτων
τάξη
Πώς ο Covid χτύπησε τα εκπαιδευτικά συστήματα στον κόσμο και «γονάτισε» ακόμα και τη Φινλανδία
Πρωτοφανής πτώση των επιδόσεων στα μαθηματικά και την ανάγνωση μεταξύ 2018 και 2022
Πώς ο Covid χτύπησε τα εκπαιδευτικά συστήματα στον κόσμο και «γονάτισε» ακόμα και τη Φινλανδία
ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ
«Ανοικτό Σχολείο»: Νέο νομοσχέδιο Πιερρακάκη το 2024 με «σφραγίδα» ΟΟΣΑ
Ο ΟΟΣΑ θα κληθεί να καταθέσει προτάσεις για τις αλλαγές στα σχολεία, μετά και από την χθεσινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έρευνας PISA...
«Ανοικτό Σχολείο»: Νέο νομοσχέδιο Πιερρακάκη το 2024 με «σφραγίδα» ΟΟΣΑ