Thumbnail
Δεν έχουν πραγματοποιηθεί ούτε οι μισές προσλήψεις σε σχέση με τις 427 προσλήψεις αναπληρωτών Γερμανικής του σχολικού έτους 2022-23

Ακάλυπτα παραμένουν τα μισά περίπου κενά καθηγητών Γερμανικής στα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, επισημαίνει η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. (ΠΕΚΑΓΕΠΕ)

Σε ανακοίνωσή της η ένωση, τονίζει ότι φέτος αποχώρησαν από την Υπηρεσία (συνταξιοδοτήσεις, μετατάξεις, παραιτήσεις, απολύσεις) 46 εκπαιδευτικοί Γερμανικής και οι νεοδιόριστοι είναι μόλις 13 , ενώ στην α΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών προσλήφθηκαν 202 εκπαιδευτικοί Γερμανικής, δηλαδή δεν έχουν πραγματοποιηθεί ούτε οι μισές προσλήψεις σε σχέση με τις 427 προσλήψεις αναπληρωτών Γερμανικής του σχολικού έτους 2022-23

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. (ΠΕΚΑΓΕΠΕ) χαιρετίζει τους/τις εκατοντάδες εκπαιδευτικούς Γερμανικής Φιλολογίας που συμμετείχαν στις Ημερίδες Επιμόρφωσης της ΠΕΚΑΓΕΠΕ σε Αθήνα (03.09) και Θεσσαλονίκη (01.10) και εύχεται σε όλους/όλες μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Θα θέλαμε όμως να επισημάνουμε πως βασική προϋπόθεση για αυτό είναι η κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Για τον κλάδο Γερμανικής Φιλολογίας διαπιστώνουμε πως παραμένουν ακάλυπτα τα μισά περίπου κενά στα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, καθώς: α) Φέτος αποχώρησαν από την Υπηρεσία (συνταξιοδοτήσεις, μετατάξεις, παραιτήσεις, απολύσεις) 46 εκπαιδευτικοί Γερμανικής και οι νεοδιόριστοι είναι μόλις 13 και β) Στην α΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών προσλήφθηκαν 202 εκπαιδευτικοί Γερμανικής, δηλαδή δεν έχουν πραγματοποιηθεί ούτε οι μισές προσλήψεις σε σχέση με τις 427 προσλήψεις αναπληρωτών Γερμανικής του σχολικού έτους 2022-23. Απαιτείται ως εκ τούτου στην επικείμενη β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών να λυθεί το θέμα.

Θέλουμε να δηλώσουμε πως - σε συνεργασία με τους επιστημονικούς φορείς των εκπαιδευτικών των άλλων ξένων γλωσσών - είμαστε στη διάθεση της νέας πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘΑ, ώστε να προχωρήσουμε στον επανασχεδιασμό της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, με στόχο την παροχή ποιοτικής ξενόγλωσσης εκπαίδευσης στους μαθητές και στις μαθήτριές μας. Πρώτο θέμα στην σχετική ατζέντα θεωρούμε πως πρέπει να είναι η κατάργηση των εγκυκλίων σχηματισμού τμημάτων στο μάθημα της «Δεύτερης ξένης γλώσσας», καθώς η εμπειρία εφαρμογής τους έδειξε με εμφατικό τρόπο πως υπονομεύουν σοβαρά το δικαίωμα των μαθητών και των μαθητριών μας να διδαχθούν την ξένη γλώσσα που επιθυμούν.

 

Με εκτίμηση

Για το ΔΣ της ΠΕΚΑΓΕΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αυτοκίνητο
Αναστάτωση στην Ελλάδα: Τίθενται εκτός νέων συμβολαίων οι οδηγοί σε αυτή την ασφαλιστική
Τρίμηνη απαγόρευση έκδοσης και ανανέωσης συμβολαίων από 1η Ιουλίου – Τι σημαίνει για τους ασφαλισμένους στην Ελλάδα
Αναστάτωση στην Ελλάδα: Τίθενται εκτός νέων συμβολαίων οι οδηγοί σε αυτή την ασφαλιστική