ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Δεκάδες ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ αλλά και και μαθητές καταγγέλλουν τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Πειραιά

Το σήριαλ των διώξεων από τον ΔΔΕ Πειραιά Διονύσιο Αναστασόπουλο δεν έχει τέλος. Μετά το «τελευταίο επεισόδιο» με τη δίωξη επτά εκπαιδευτικών με τη λήξη τη σχολικής χρονιάς ξεκίνησε ένας ακόμα κύκλος διώξεων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Για μια ακόμα φορά στο στόχαστρο του ΔΔΕ Πειραιά ο εκπαιδευτικός Γιώργος Καββαδίας που παραπέμπεται στο πειθαρχικό, γιατί «τόλμησε» σε άρθρο να ασκήσει κριτική στις προγραμματικές θέσεις του υπουργείου Παιδείας και ο εκπαιδευτικός Νεκτάριος Χατζηανδρέου, επειδή άσκησε σε άρθρο του κριτική στην απόφαση του ΔΔΕ να τον παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Παραπομπή, επειδή άσκησε κριτική στην παραπομπή του δηλαδή.

Ο Γιώργος Καββαδίας διώκεται γι΄ αυτά που έγραψε(!) σε ένα κείμενο από τα εκατοντάδες που δημοσιεύει κάθε χρόνο, εδώ και σχεδόν σαράντα χρόνια!. Ένα κείμενο που δεν λέει τίποτα περισσότερο από την αλήθεια που αντιλαμβάνεται όποιος έχει την παραμικρή σχέση με το δημόσιο σχολείο. Έγραψε για «…την αξιολόγηση, τους μειωμένους διορισμούς και τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, με αναπληρωτές και ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς τα σχολεία μετατρέπονται σε κέντρα διερχομένων...» και για την «… σκληρή πολιτική της παραπέρα συρρίκνωσης του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης…», δηλαδή για όλα αυτά που εδώ και χρόνια καταγγέλλει το εκπαιδευτικό κίνημα. Και γι΄ αυτά ασκείται εναντίον του πειθαρχική δίωξη με την κατηγορία της «κακόβουλης κριτικής»! Και ποιος είναι αυτός που κρίνει πότε η κριτική είναι κακόβουλη; Και, κυρίως, τι σημαίνει για τη δημόσια εκπαίδευση, την κοινωνία, τι σημαίνει για τη δημοκρατία η δίωξη για «κακόβουλη κριτική» σε έναν υπουργό και μια κυβερνητική πολιτική;

Την ίδια μέρα και με την ίδια κατηγορία («κακόβουλη κριτική προς την προϊσταμένη αρχή») παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο ο συναγωνιστής και γνωστός για το ήθος του Νεκτάριος Χατζηανδρέου, ο οποίος σε ενημερωτικό σημείωμα σε εκπαιδευτική ιστοσελίδα αναφερόταν στην προηγούμενη πειθαρχική του δίωξη. Να σημειωθεί ότι η δίωξη του σ. ΝΧ είχε ασκηθεί για κριτική που άσκησε σε κλειστή ομάδα συναδέλφων. Με άλλα λόγια «τρόμος και αθλιότητα» για έκφραση προσωπικής άποψης ακόμα και σε «στενό κύκλο». Αυτό είναι το καθεστώς που θέλουν να επιβάλουν!

Από πότε οι απόψεις και η κριτική συνιστούν ποινικό αδίκημα και θεωρούνται «κακόβουλη κριτική στις πράξεις της προϊσταμένης αρχής».

Από πού και ως πού η κριτική στην εκπαιδευτική πολιτική, όπως για «ελλιπή χρηματοδότηση, με ελλείψεις σε δομές και εκπαιδευτικούς» κ.α. αποτελούν «απαξιωτικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς» κατά του Υπουργού Παιδείας;

Δεκάδες ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ καταγγέλλουν τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Πειραιά (ενδεικτικός κατάλογος)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ αντιτετράδια της εκπαίδευσης

ΕΛΜΕ Πειραιά

ΣΕΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 

Γ΄ ΕΛΜΕ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης Καλλιθέας Μοσχάτου

ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ 

Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας 

Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ - ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αμαρουσίου

Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίξης

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ "Αριστοτέλης"

ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας

ΣΕΠΕ "Δ. Γληνός"

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

ΕΛΜΕ Περιστερίου

ΣΕΠΕ Σάμου

ΣΕΠΕ Νίκος Πλουμπίδης

ΕΛΜΕ Ικαρίας

ΕΛΜΕ Ηρακλείου

ΣΕΠΕ Πειραιά "Η Πρόοδος"

Τα εκπαιδευτικά σωματεία επισημαίνουν ότι "οι απανωτές παραπομπές στο Πειθαρχικό, ακόμα και για τη διατύπωση μιας (ξεκάθαρα) πολιτικής – συνδικαλιστικής άποψης, ανοίγει ιδιαίτερα επικίνδυνους δρόμους, μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω! Η στάση του ΔΔΕ Πειραιά βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με το κοινό αίσθημα των εκπαιδευτικών του Πειραιά (που διδάσκουν κάθε μέρα την ανάγκη να μπορεί ο καθένας να διατυπώνει ελεύθερα τη γνώμη του, ακόμα και την αντίθετη άποψη), αλλά και ευρύτερα. Ο κλάδος μας έχει δώσει σκληρούς αγώνες για να μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και ανεμπόδιστα οι εκπαιδευτικοί, τα σωματεία, να υπάρχει ελεύθερη συνδικαλιστική άποψη. Η στάση του ΔΔΕ Πειραιά επιδιώκει να βάλει ταφό-πλακα στο αυτονόητο αυτό δικαίωμα. Το ΥΠΑΙΘ, όχι μόνο κωφεύει στις αλλεπάλληλες καταγγελίες της ΕΛΜΕ, δεκάδων σωματείων, της ΟΛΜΕ, αλλά επιβραβεύει το ΔΔΕ Πειραιά, ορίζοντάς τον το καλοκαίρι μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής".

Οι μαθητές κατέλαβαν το 3ο ΓΕΛ Κερατσινίου διαμαρτυρόμενοι για τη δίωξη του εκπαιδευτικού Γιώργου Καββαδία

 

Σε κατάληψη προχώρησαν σήμερα Δευτέρα οι μαθητές του 3ου Λυκείου Κερατσινίου διαμαρτυρόμενοι για τις απανωτές διώξεις του αγαπημένου τους εκπαιδευτικού Γιώργου Καββαδία από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά Διονύσιο Αναστασόπουλο ο οποίος από την ώρα που ανέλαβε τη Διεύθυνση "μοιράζει" δεξιά και αριστερά απειλές, διώξεις, ΕΔΕ.

Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια των μαθητών για τον αγαπημένο καθηγητή τους: "Θέλουμε να τονίσουμε ιδιαίτερα την εκτίμηση που έχουμε στον κ. Καββαδία καθώς είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος γεμάτος όρεξη, γεμάτος αγάπη για μας... έχει βοηθήσει τον καθένα από μας..."

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ 3ο ΓΕΛ

Καταγγελία απόφοιτων μαθητών του Γ. Καββαδία για την ντροπιαστική σκοταδιστική δίωξη του από Δ.Ε. Πειραιά

Με πλέον όχι και τόσο έκπληκτα μάτια αλλά περισσότερο μάλλον με κούραση, μπορεί κανείς να αντικρίσει την τρίτη σκοταδιστική δίωξη απέναντι στον αξιοθαύμαστο και αγωνιστικό καθηγητή μας. Έναν καθηγητή που μας έμαθε να προσανατολιζόμαστε πάντα προς την κορυφή, μας δίδαξε την αγάπη και τον θαυμασμό για τον άνθρωπο και άνθισε το μαθητικό μας πνεύμα, κατορθώνοντας να μπορούμε σήμερα να δημιουργούμε τέτοιο πνευματικό έργο, όμοιο του οποίο πριν δεν μπορούσαμε ούτε να φανταστούμε.

Για τρίτη φορά πλέον, η Δ.Ε. Πειραιά, για τους ίδιους  φρικιαστικά σκοτεινούς λόγους τους, διώκει τον Γ. Καββαδία με την αδιανόητη κατηγορία για ένα δημοκρατικό πολίτευμα - αλλά όπως φαίνεται όχι για ένα καθεστώς και ένα σύστημα σε βαθιά κρίση- ότι «άσκησε κακόβουλη κριτική» στις πράξεις της «προϊσταμένης αρχής», όπως χαρακτηριστικά καταγράφει η δίωξη. Συγκεκριμένα, η δίωξη αφορά τους ολοφάνερα ειλικρινείς και ορθούς ισχυρισμούς του πρώην καθηγητή μας, πως ο η σημερινός υπ. παιδείας Κ. Πιερακάκης θα ακολουθήσει τον δρόμο της Ν. Κεραμέως για τη διαμόρφωση ενός σχολείου για λίγους και εκλεκτούς, ενός αποστειρωμένου χώρου από κάθε πολιτική πολυφωνία και συνδικαλιστική δράση. Είναι γεγονός ότι η πολιτική κάθε καθεστώτος σε βαθιά κρίση, αποσκοπεί στην φίμωση και τον αυταρχισμό κάθε δύναμης που μπορεί να την ανατρέψει. Παρόλα αυτά ήμαστε βέβαιοι ότι η κάθε κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια (άλλες φορές αυστηρά και άλλες αυστηρότερα) πολιτική δεκαετιών ενίσχυσης της ιδιωτικής «παιδείας» και ισοπέδωσης του δημόσιου σχολείου.

Είναι αδιανόητη μία τέτοια δίωξη, ξεκάθαρα παραδειγματική σε έναν εκπαιδευτικό. Η φίμωση του δημόσιου λόγου είναι καταδικαστέα.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΥΓ. Τα ονόματα όλων μας στη διάθεσή σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 4-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

kleista-sxoleia
Συγχωνεύσεις σχολείων: Ξεσηκωμός εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων στη Θεσσαλονίκη
Με την κινητοποίησή τους, γονείς και εκπαιδευτικοί δήλωσαν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν το μέλλον των παιδιών τους να θρυμματιστεί στη λογική του...
Συγχωνεύσεις σχολείων: Ξεσηκωμός εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων στη Θεσσαλονίκη