πειραιάς 1
Για περίπου δυο ώρες οι περιοχή σείονταν από τα συνθήματα των εκπαιδευτικών που καταδίκαζαν τις διώξεις του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Διονύσιου Αναστασόπουλου.

Για μια ακόμη φορά δεκάδες καθηγητές του Πειραιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ Πειραιά και συγκεντρώθηκαν στις 12 το  μεσημέρι σήμερα κάτω από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Ο ΔΔΕ Πειραιά για μια ακόμη φορά είχε φύγει από το γραφείο του.

Για περίπου δυο ώρες οι περιοχή σείονταν από τα συνθήματα των εκπαιδευτικών που καταδίκαζαν τις διώξεις του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Διονύσιου Αναστασόπουλου.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλίας Πατίδης κατήγγειλε το μπαράζ των διώξεων του ΔΔΕ ενώ ο Γιώργος Καββαδίας και ο Νεκτάριος Χατζηανδρέου χαιρέτισαν την συγκέντρωση. Παραβρέθηκε και ο εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ Ακρίτας Καλούσης (ο οποίος διώκεται επίσης)

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το χρονικό

Και άλλα κρούσματα έρχονται να προστεθούν στη βιομηχανία διώξεων από τον ΔΙΔΕ Πειραιά! Μετά το «τελευταίο επεισόδιο» της δίωξης επτά εκπαιδευτικών με τη λήξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς ξεκίνησε ένας ακόμα κύκλος διώξεων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Είναι μάλιστα η τρίτη φορά  μέσα στο ίδιο έτος που ο συνάδελφος και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ, Γιώργος Καββαδίας διώκεται πειθαρχικά από τον ΔΔΕ Πειραιά. Τώρα η κατηγορία δεν είναι η συμμετοχή σε κάποια κινητοποίηση, αλλά η δημόσια διατύπωση απόψεων στο διαδίκτυο! 

Και δεν είναι ο μόνος! Νέα παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, για τον λόγο που είχε παραπεμφθεί και την πρώτη φορά (άσκηση κακόβουλης κριτικής στις πράξεις της προϊστάμενης αρχής), έλαβε ο συνάδελφος Νεκτάριος Χατζηανδρέου. Πιο συγκεκριμένα, σε άρθρο του άσκησε κριτική στην απόφαση του ΔΔΕ Πειραιά να τον παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και παραπέμφθηκε εκ νέου με την ίδια κατηγορία!! (άσκηση κακόβουλης κριτικής στις πράξεις της προϊστάμενης αρχής).

ελμε πειραιά

ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΠΟΨΗΣ;

Η καταγγελία της κυβερνητικής πολιτικής και του ΥΠΑΙΘΑ, ότι «βάζουν ταφόπλακα στον δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης», θεωρείται πλέον «κακόβουλη κριτική στην προϊστάμενη αρχή». Το να υποστηρίζεις ότι με τις κυβερνητικές πολιτικές «τα σχολεία μετατρέπονται σε κέντρα διερχομένων, χωρίς σταθερό προσωπικό» ή αν καταγγέλλεις «την απαξίωσή τους, την ελλιπή χρηματοδότηση και τις ελλείψεις σε δομές και εκπαιδευτικούς» φαίνεται πως είναι θέσεις που δεν μπορούν να διατυπωθούν.

Από πότε οι απόψεις και η κριτική συνιστούν ποινικό αδίκημα και θεωρούνται «κακόβουλη κριτική στις πράξεις της προϊσταμένης αρχής» και αποτελούν «απαξιωτικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς» κατά του υπουργού Παιδείας;  Είναι προφανές ότι επιχειρείται η ποινικοποίηση της ελεύθερης έκφρασης και άσκησης κριτικής.  

Ο κλάδος μας έχει δώσει σκληρούς αγώνες για να μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και ανεμπόδιστα οι εκπαιδευτικοί, τα σωματεία, να υπάρχει ελεύθερη συνδικαλιστική άποψη. Καταγγέλλουμε τη στάση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Πειραιά ,που επιδιώκει να βάλει ταφόπλακα στο αυτονόητο αυτό δικαίωμα.  Οι απανωτές παραπομπές στο Πειθαρχικό, ακόμα και για τη διατύπωση μιας (ξεκάθαρα) πολιτικής – συνδικαλιστικής άποψης, ανοίγει ιδιαίτερα επικίνδυνους δρόμους και μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω.

Οι διώξεις ωστόσο δεν είναι μεμονωμένα γεγονότα, δεν αφορούν μόνο στους εκπαιδευτικούς. Πρόκειται για προσπάθεια φίμωσης, τρομοκράτησης και καταστολής οποιασδήποτε φωνής θέλει να αντισταθεί στην επίσημη πολιτική.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον συνάδελφο ΓΚ και στον ΝΧ, όπως και σε όλους του συναδέλφους που βρίσκονται υπό το καθεστώς δίωξης.

Η δύναμή μας βρίσκεται στους συλλογικούς και οργανωμένους αγώνες. Δε μας τρομοκρατεί η επιχείρηση φίμωσης που επιχειρείται. Δε θα μας κάνουν να σωπάσουμε. Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο μαζικά ενάντια στις πολιτικές που συνθλίβουν τα δικαιώματά μας, ενάντια στο κλίμα διώξεων και τρομοκρατίας.

Καλούμε όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία και κάθε δημοκράτη εκπαιδευτικό να καταγγείλουν την απαράδεκτη και αυταρχική στάση του ΔΔΕ Πειραιά.

Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ να πάρουν τώρα θέση απέναντι στις απανωτές προκλητικές ενέργειες του ΔΔΕ.

Απαιτούμε να παρθεί τώρα πίσω η δίωξη απέναντι στον Γ. Καββαδία, τον Ν. Χατζηανδρέου και σε όσους εκπαιδευτικούς βρίσκονται στο στόχαστρο του ΔΔΕ Πειραιά.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να οργανώσει Παναττική κινητοποίηση στη ΔΔΕ Πειραιά με στόχο να αρθούν οι διώξεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Δημοτικά Σχολεία: Αλλάζει το ωράριο αποχώρησης των μαθητών

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιες 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Χημεία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Χημεία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Χημεία
ekpaideusi-eksetaseis-panelladikes.jpg
Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας: Οδηγός «τελευταίας στιγμής» για τις εξετάσεις του ερχόμενου Σαββατοκύριακου

Εναν χρήσιμο οδηγό «της τελευταίας στιγμής» για τις Εξετάσεις της Α' περιόδου 2024 για το 

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας: Οδηγός «τελευταίας στιγμής» για τις εξετάσεις του ερχόμενου Σαββατοκύριακου