πειραιάς 1
Για περίπου δυο ώρες οι περιοχή σείονταν από τα συνθήματα των εκπαιδευτικών που καταδίκαζαν τις διώξεις του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Διονύσιου Αναστασόπουλου.

Για μια ακόμη φορά δεκάδες καθηγητές του Πειραιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ Πειραιά και συγκεντρώθηκαν στις 12 το  μεσημέρι σήμερα κάτω από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Ο ΔΔΕ Πειραιά για μια ακόμη φορά είχε φύγει από το γραφείο του.

Για περίπου δυο ώρες οι περιοχή σείονταν από τα συνθήματα των εκπαιδευτικών που καταδίκαζαν τις διώξεις του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Διονύσιου Αναστασόπουλου.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλίας Πατίδης κατήγγειλε το μπαράζ των διώξεων του ΔΔΕ ενώ ο Γιώργος Καββαδίας και ο Νεκτάριος Χατζηανδρέου χαιρέτισαν την συγκέντρωση. Παραβρέθηκε και ο εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ Ακρίτας Καλούσης (ο οποίος διώκεται επίσης)

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το χρονικό

Και άλλα κρούσματα έρχονται να προστεθούν στη βιομηχανία διώξεων από τον ΔΙΔΕ Πειραιά! Μετά το «τελευταίο επεισόδιο» της δίωξης επτά εκπαιδευτικών με τη λήξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς ξεκίνησε ένας ακόμα κύκλος διώξεων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Είναι μάλιστα η τρίτη φορά  μέσα στο ίδιο έτος που ο συνάδελφος και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ, Γιώργος Καββαδίας διώκεται πειθαρχικά από τον ΔΔΕ Πειραιά. Τώρα η κατηγορία δεν είναι η συμμετοχή σε κάποια κινητοποίηση, αλλά η δημόσια διατύπωση απόψεων στο διαδίκτυο! 

Και δεν είναι ο μόνος! Νέα παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, για τον λόγο που είχε παραπεμφθεί και την πρώτη φορά (άσκηση κακόβουλης κριτικής στις πράξεις της προϊστάμενης αρχής), έλαβε ο συνάδελφος Νεκτάριος Χατζηανδρέου. Πιο συγκεκριμένα, σε άρθρο του άσκησε κριτική στην απόφαση του ΔΔΕ Πειραιά να τον παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και παραπέμφθηκε εκ νέου με την ίδια κατηγορία!! (άσκηση κακόβουλης κριτικής στις πράξεις της προϊστάμενης αρχής).

ελμε πειραιά

ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΠΟΨΗΣ;

Η καταγγελία της κυβερνητικής πολιτικής και του ΥΠΑΙΘΑ, ότι «βάζουν ταφόπλακα στον δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης», θεωρείται πλέον «κακόβουλη κριτική στην προϊστάμενη αρχή». Το να υποστηρίζεις ότι με τις κυβερνητικές πολιτικές «τα σχολεία μετατρέπονται σε κέντρα διερχομένων, χωρίς σταθερό προσωπικό» ή αν καταγγέλλεις «την απαξίωσή τους, την ελλιπή χρηματοδότηση και τις ελλείψεις σε δομές και εκπαιδευτικούς» φαίνεται πως είναι θέσεις που δεν μπορούν να διατυπωθούν.

Από πότε οι απόψεις και η κριτική συνιστούν ποινικό αδίκημα και θεωρούνται «κακόβουλη κριτική στις πράξεις της προϊσταμένης αρχής» και αποτελούν «απαξιωτικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς» κατά του υπουργού Παιδείας;  Είναι προφανές ότι επιχειρείται η ποινικοποίηση της ελεύθερης έκφρασης και άσκησης κριτικής.  

Ο κλάδος μας έχει δώσει σκληρούς αγώνες για να μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και ανεμπόδιστα οι εκπαιδευτικοί, τα σωματεία, να υπάρχει ελεύθερη συνδικαλιστική άποψη. Καταγγέλλουμε τη στάση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Πειραιά ,που επιδιώκει να βάλει ταφόπλακα στο αυτονόητο αυτό δικαίωμα.  Οι απανωτές παραπομπές στο Πειθαρχικό, ακόμα και για τη διατύπωση μιας (ξεκάθαρα) πολιτικής – συνδικαλιστικής άποψης, ανοίγει ιδιαίτερα επικίνδυνους δρόμους και μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω.

Οι διώξεις ωστόσο δεν είναι μεμονωμένα γεγονότα, δεν αφορούν μόνο στους εκπαιδευτικούς. Πρόκειται για προσπάθεια φίμωσης, τρομοκράτησης και καταστολής οποιασδήποτε φωνής θέλει να αντισταθεί στην επίσημη πολιτική.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον συνάδελφο ΓΚ και στον ΝΧ, όπως και σε όλους του συναδέλφους που βρίσκονται υπό το καθεστώς δίωξης.

Η δύναμή μας βρίσκεται στους συλλογικούς και οργανωμένους αγώνες. Δε μας τρομοκρατεί η επιχείρηση φίμωσης που επιχειρείται. Δε θα μας κάνουν να σωπάσουμε. Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο μαζικά ενάντια στις πολιτικές που συνθλίβουν τα δικαιώματά μας, ενάντια στο κλίμα διώξεων και τρομοκρατίας.

Καλούμε όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία και κάθε δημοκράτη εκπαιδευτικό να καταγγείλουν την απαράδεκτη και αυταρχική στάση του ΔΔΕ Πειραιά.

Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ να πάρουν τώρα θέση απέναντι στις απανωτές προκλητικές ενέργειες του ΔΔΕ.

Απαιτούμε να παρθεί τώρα πίσω η δίωξη απέναντι στον Γ. Καββαδία, τον Ν. Χατζηανδρέου και σε όσους εκπαιδευτικούς βρίσκονται στο στόχαστρο του ΔΔΕ Πειραιά.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να οργανώσει Παναττική κινητοποίηση στη ΔΔΕ Πειραιά με στόχο να αρθούν οι διώξεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 4-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

nikaia
Τροχαίο ΣΟΚ στη Νίκαια: Διανομέας παρέσυρε και εγκατέλειψε γυναίκα αιμόφυρτη
Σύμφωνα με καταγγελίες διανομέας παρέσυρε ηλικιωμένη γυναίκα με τη μηχανή που οδηγούσε και την εγκατέλειψε αιμόφυρτη στη μέση της λεωφόρου...
Τροχαίο ΣΟΚ στη Νίκαια: Διανομέας παρέσυρε και εγκατέλειψε γυναίκα αιμόφυρτη