πανεπιστήμιο θεσσαλίας
Ο φοιτητής με τη μηνυτήρια αναφορά του στρέφεται κατά παντός υπευθύνου για παραβίαση της επεξεργασίας και διαχείρισης προσωπικών δεδομένων από συγκεκριμένα ενδεχομένως πρόσωπα

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ενώπιον της Εισαγγελίας Βόλου, φοιτητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ζητώντας τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για υπόθεση με μαζικά e-mails πολιτικού περιεχομένου υποψηφίων συνδυασμού, που κατεβαίνει στις εκλογές στον Δήμο Βόλου, τα οποία διακινήθηκαν μέσω πανεπιστημιακής πλατφόρμας και είχαν αποδέκτες και φοιτητές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας «Ταχυδρόμος» την αναφορά υπέβαλλε μέσω του δικηγόρου του, Τριαντάφυλλου Εμμανουηλίδη. Ο φοιτητής με τη μηνυτήρια αναφορά του στρέφεται κατά παντός υπευθύνου για παραβίαση της επεξεργασίας και διαχείρισης προσωπικών δεδομένων από συγκεκριμένα ενδεχομένως πρόσωπα ή και άλλα και ζητά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση.

Οπως υποστηρίζει, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας χορηγούν προσωπικά στοιχεία και εκδίδουν λογαριασμούς ηλεκτρονικών ταχυδρομείων με σκοπό την εξυπηρέτηση αποκλειστικά εκπαιδευτικών σκοπών. Η προώθηση e-mails με πολιτικό περιεχόμενο δεν συμφωνεί με τον σκοπό αυτό.

Σημειώνεται ότι την υπόθεση της… προεκλογικής εκστρατείας μέσω Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ερευνά και η νομική υπηρεσία του ιδρύματος, με εντολή του πρύτανη, Χαράλαμπου Μπιλλίνη.

Το επίμαχο πολιτικό κείμενο που διακινήθηκε μέσω της πλατφόρμας everybody και είχε αποδέκτες και φοιτητές, υπογράφουν υποψήφιοι με τον συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου Βόλου, Νίκου Παπαπέτρου «Συμμαχία Πολιτών».

Ο φοιτητής που επέλεξε να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου, δήλωσε ότι ένιωσε περίεργα με τη λήψη του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού μηνύματος και ζητά να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση παραβίασης προσωπικών δεδομένων φοιτητών και να διαπιστωθεί ποιοι είναι εκείνοι, πέραν όσων υπογράφουν το πολιτικό κείμενο, που ενδεχομένως έδωσαν πρόσβαση στη διαχείριση της πλατφόρμας, την οποία χειρίζονται εξουσιοδοτημένα και εκπαιδευμένα στελέχη.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

μαθηματικα
Αυτούς τους μαθηματικούς γρίφους εσείς μπορείτε να τους λύσετε;

Αν νομίζετε ότι είστε καλός στα μαθηματικά και μπορείτε να λύσετε κάθε εξίσωση που σας παρουσιάζεται, τότε μπορείτε να σιγουρευτείτε δοκιμάζοντας...

Αυτούς τους μαθηματικούς γρίφους εσείς μπορείτε να τους λύσετε;
ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ
ΔΥΠΑ- Ημέρα Καριέρας στα Ιωάννινα: Πάνω από 800 θέσεις εργασίας σε 35 επιχειρήσεις
Στην εκδήλωση, που διοργανώνεται ένα χρόνο μετά την πρώτη «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στη μεγαλύτερη πόλη της Ηπείρου, έχουν μέχρι στιγμής...
ΔΥΠΑ- Ημέρα Καριέρας στα Ιωάννινα: Πάνω από 800 θέσεις εργασίας σε 35 επιχειρήσεις