Γονείς για μεταφορά μαθητών: «Λογίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας»
Οι γονείς μαθητών της Πεύκης, καλούν σε κινητοποίηση στις 22/9 για την επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών

Σε κινητοποίηση καλεί η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δ.Ε Πευκών και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων για την μεταφορά μαθητών που όπως τονίζουν, «τα παιδιά που δικαιούνται μεταφορά από και προς το σχολείο, δεν την έχουν».

Η επιστολή των γονέων κοινοποιείται στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Δυτ. Θεσ/κης, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονία, στην Ένωση Γονέων Πεύκων, του 2ου & 4ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων, του Ειδικού Νηπιαγωγείου - Δημοτικού Πεύκων, και της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας,

«Δεν είναι η πρώτη φορά που οι μαθητές μας λογίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας αφού ελέω μη εξεύρεσης μέσων μεταφοράς, την περασμένη χρονιά δε πραγματοποιήθηκαν μαθήματα κολύμβησης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22/9/2023 στις 8.15 π.μ. στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων.

Την κινητοποίηση στηρίζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δ.Ε Πευκών και καλεί όλους τους γονείς να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αίτημα μαθητών και γονέων.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων

Κοινοποίηση: Ένωση Γονέων Πεύκων, 2Ο & 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων, Ειδικό Νηπιαγωγείο- Δημοτικό Πεύκων, Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας

Θέμα: Μεταφορά μαθητών

Θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο ότι η έναρξη της σχολικής χρονιάς θα έβρισκε όλα τα καίρια ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων λυμένα.

Αντιθέτως, βρισκόμαστε ήδη στη δεύτερη εβδομάδα και δεν ξέρουμε πόσες θα περάσουν ακόμη, όπου τα παιδιά που δικαιούνται μεταφοράς από και προς το σχολείο, δεν την έχουν.

Οι γονείς έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με καταστάσεις όπου διαταράσσουν τον οικογενειακό και εργασιακό τους βίο. Για αυτούς, και όχι αδίκως, η μεταφορά των παιδιών του με ασφάλεια στο σχολείο ,εφόσον το δικαιούνται, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της σχολικής καθημερινότητας.

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες οι οποίες και θα οδηγήσουν στην ταχεία επίλυση του προβλήματος. 

Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που οι μαθητές μας λογίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας αφού ελέω μη εξεύρεσης μέσων μεταφοράς, την περασμένη χρονιά δε πραγματοποιήθηκαν μαθήματα κολύμβησης. Έτσι λοιπόν με αφορμή όλα τα παραπάνω καλούμε τους γονείς να παρευρεθούν στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22/9/2023 στις 8.15 π.μ. στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων, προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για την υπάρχουσα κατάσταση.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ.Ε Πευκών

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την απουσία μέριμνας για την μεταφορά μαθητών »

Η Ένωση Γονέων Πεύκων στηρίζει το δίκαιο αίτημα των τεσσάρων σχολείων μελών της, σχετικά με την έλλειψη μεταφοράς μαθητών από και προς το σχολείο, με όρους ασφαλείας.

Το 2ο και 4ο Δημοτικό σχολείο Πεύκων, το Ειδικό Νηπιαγωγείο Δημοτικό Πεύκων και το ΕΝΕΕΓΥΛ κατ' επανάληψη έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα με τη μετακίνηση των μαθητών τους. Και το τελευταίο οφείλεται στην αναλγησία του Υπουργείου Παιδείας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Γιατί περί αναλγησίας πρόκειται, όταν αναφερόμαστε στην ταλαιπωρία δεκάδων μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Ως εκ τούτου, στηρίζουμε την κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη στις 08:15 π.μ., στο 2ο και 4ο Δημοτικά Πεύκων, και καλούμε όλους τους γονείς να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αίτημα μαθητών και γονέων.

Τέλος, απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να ξεκινήσει η μεταφορά των μαθητών με ασφάλεια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

daskala
Μια επιστολή απόγνωσης αδιόριστης εκπαιδευτικού: "Εξακολουθώ να προσπαθώ και να ελπίζω, αν και πολλοί γύρω μου προτείνουν να εγκαταλείψω"
Αυτή είναι η κραυγή μιας γενιάς εκπαιδευτικών που δεν εγκαταλείπουν
Μια επιστολή απόγνωσης αδιόριστης εκπαιδευτικού: "Εξακολουθώ να προσπαθώ και να ελπίζω, αν και πολλοί γύρω μου προτείνουν να εγκαταλείψω"
δασκάλα
Αναπληρωτές: Σφάλματα στους προσωρινούς πίνακες ΑΣΕΠ διοριστέων Εκπαιδευτικών
Ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν άμεσα, έτσι ώστε με ενιαίο τρόπο να λυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω των ανωτέρω λαθών και ασαφειών στην...
Αναπληρωτές: Σφάλματα στους προσωρινούς πίνακες ΑΣΕΠ διοριστέων Εκπαιδευτικών