Γονείς για μεταφορά μαθητών: «Λογίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας»
Οι γονείς μαθητών της Πεύκης, καλούν σε κινητοποίηση στις 22/9 για την επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών

Σε κινητοποίηση καλεί η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δ.Ε Πευκών και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων για την μεταφορά μαθητών που όπως τονίζουν, «τα παιδιά που δικαιούνται μεταφορά από και προς το σχολείο, δεν την έχουν».

Η επιστολή των γονέων κοινοποιείται στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Δυτ. Θεσ/κης, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονία, στην Ένωση Γονέων Πεύκων, του 2ου & 4ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων, του Ειδικού Νηπιαγωγείου - Δημοτικού Πεύκων, και της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας,

«Δεν είναι η πρώτη φορά που οι μαθητές μας λογίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας αφού ελέω μη εξεύρεσης μέσων μεταφοράς, την περασμένη χρονιά δε πραγματοποιήθηκαν μαθήματα κολύμβησης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22/9/2023 στις 8.15 π.μ. στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων.

Την κινητοποίηση στηρίζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δ.Ε Πευκών και καλεί όλους τους γονείς να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αίτημα μαθητών και γονέων.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων

Κοινοποίηση: Ένωση Γονέων Πεύκων, 2Ο & 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων, Ειδικό Νηπιαγωγείο- Δημοτικό Πεύκων, Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας

Θέμα: Μεταφορά μαθητών

Θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο ότι η έναρξη της σχολικής χρονιάς θα έβρισκε όλα τα καίρια ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων λυμένα.

Αντιθέτως, βρισκόμαστε ήδη στη δεύτερη εβδομάδα και δεν ξέρουμε πόσες θα περάσουν ακόμη, όπου τα παιδιά που δικαιούνται μεταφοράς από και προς το σχολείο, δεν την έχουν.

Οι γονείς έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με καταστάσεις όπου διαταράσσουν τον οικογενειακό και εργασιακό τους βίο. Για αυτούς, και όχι αδίκως, η μεταφορά των παιδιών του με ασφάλεια στο σχολείο ,εφόσον το δικαιούνται, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της σχολικής καθημερινότητας.

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες οι οποίες και θα οδηγήσουν στην ταχεία επίλυση του προβλήματος. 

Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που οι μαθητές μας λογίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας αφού ελέω μη εξεύρεσης μέσων μεταφοράς, την περασμένη χρονιά δε πραγματοποιήθηκαν μαθήματα κολύμβησης. Έτσι λοιπόν με αφορμή όλα τα παραπάνω καλούμε τους γονείς να παρευρεθούν στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22/9/2023 στις 8.15 π.μ. στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων, προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για την υπάρχουσα κατάσταση.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ.Ε Πευκών

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την απουσία μέριμνας για την μεταφορά μαθητών »

Η Ένωση Γονέων Πεύκων στηρίζει το δίκαιο αίτημα των τεσσάρων σχολείων μελών της, σχετικά με την έλλειψη μεταφοράς μαθητών από και προς το σχολείο, με όρους ασφαλείας.

Το 2ο και 4ο Δημοτικό σχολείο Πεύκων, το Ειδικό Νηπιαγωγείο Δημοτικό Πεύκων και το ΕΝΕΕΓΥΛ κατ' επανάληψη έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα με τη μετακίνηση των μαθητών τους. Και το τελευταίο οφείλεται στην αναλγησία του Υπουργείου Παιδείας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Γιατί περί αναλγησίας πρόκειται, όταν αναφερόμαστε στην ταλαιπωρία δεκάδων μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Ως εκ τούτου, στηρίζουμε την κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη στις 08:15 π.μ., στο 2ο και 4ο Δημοτικά Πεύκων, και καλούμε όλους τους γονείς να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αίτημα μαθητών και γονέων.

Τέλος, απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να ξεκινήσει η μεταφορά των μαθητών με ασφάλεια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aithousa
Ιταλία: Μαθητές θα πληρώνουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ όταν επιτίθενται σε καθηγητές και σχολικό προσωπικό
Πρόκειται για αποζημίωση προς τα σχολικά συγκροτήματα όπου σημειώνονται οι επιθέσεις, ενώ το πρόστιμο θα επιβάλλεται μετά από καταδικαστική απόφαση...
Ιταλία: Μαθητές θα πληρώνουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ όταν επιτίθενται σε καθηγητές και σχολικό προσωπικό
πυρκαγιά πυροσβεστική
Μεγάλη φωτιά στα Χανιά- Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχουν κινητοποιηθεί 45 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα ενώ συνδρομή υπάρχει και από υδροφόρες ΟΤΑ
Μεγάλη φωτιά στα Χανιά- Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο