Thumbnail
Μένει να δούμε αν οι πληροφορίες ευσταθούν και αν αυτές οι προσλήψεις θα εμφανιστούν όντως στην επικείμενη Β' φάση προσλήψεων αναπληρωτών που αναμένεται τις επόμενες ημέρες -και μέχρι 4 Οκτωβρίου

Έκτακτη χρηματοδότηση φέρεται να εξασφάλισε το υπουργείο Παιδείας για 7.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, έπειτα από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Πιερρακάκη, στον απόηχο σειράς καταγγελιών από εκπαιδευτικούς και γονείς για την εγκατάλειψη της Παράλληλης Στήριξης.

Η πληροφορία αυτή δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα newpost και δεν έχει ακόμα επαληθευτεί ούτε διαψευστεί οπότε απομένει να δούμε αν οι πληροφορίες ευσταθούν και αυτές οι προσλήψεις θα εμφανιστούν όντως στην επικείμενη Β' φάση προσλήψεων αναπληρωτών που αναμένεται τις επόμενες ημέρες -και μέχρι 4 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι ένα, δεν είναι πέντε και δέκα, αλλά περίπου...6.000 τα παιδιά που δε θα βρουν εφέτος εκπαιδευτικό Παράλληλης Στήριξης ειδικά για αυτά, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. 

Ολα αυτά τα παιδιά, θα αναγκαστούν είτε να μοιραστούν τους λιγοστούς εκπαιδευτικούς με άλλα παιδιά που δικαιούνται αυτή τη βοήθεια σε άλλα Τμήματα και τάξεις, μειώνοντας έτσι κατά πολύ τις ώρες που στηρίζονται -οι οποίες έχουν αποφασιστεί μετά από επιστημονική γνώμη των ΚΕΔΑΣΥ- είτε οι οικογένειές τους θα εξαναγκαστούν, εφόσον το αντέχουν, να προσφύγουν σε ιδιωτική βοήθεια, πληρώνοντας κάτι που η πολιτεία όφειλε να τους παρέχει δωρεάν.

Επιπλέον, το Υπουργείο Παιδείας με τη μέθοδο αυτή, ακυρώνει το ρόλο των επιστημόνων που αποφασίζουν για τα παιδιά που έχουν ανάγκη βοήθειας και «αυτοαναγορεύεται» σε επιστημονική επιτροπή -κάτι που ήδη έκανε με δηλώσεις της (δείτε παρακάτω) η κ.Μιχαηλίδου...

Ετσι αρκετοί γονείς ετοιμάζονται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, ενώ και οι εκπαιδευτικοί δε δείχνουν διατεθειμένοι να αποδεχτούν αυτή την εξέλιξη  και ετοιμάζουν αντεπίθεση, ζητώντας από τους Διευθυντές των σχολείων να τους υποδείξουν ποια παιδιά και για πόσες ώρες οφείλουν να καλύψουν.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά σχετικά με τις προσλήψεις που έγιναν και που επίκεινται. Οι πιστώσεις που έχει το υπουργείο είναι 14.000 κι έχουν προσληφθεί στην Α΄ φάση 9.500 άρα οι νέες προσλήψεις θα είναι 4.500 είτε στη Β΄ φάση είτε και αργότερα. Αν υλοποιηθεί αυτός ο προγραμματισμός γίνεται κατανοητό ότι θα μείνουν χωρίς παράλληλη στήριξη 6.000 παιδιά αφού τα αιτήματα είναι 20.000

Σύμφωνα (και) με το δημοσίευμα του newpost, η ειδική αγωγή για μια ακόμα χρονιά αποτελεί μεγάλη «πληγή» για τα σχολεία τόσο στα νηπιαγωγείο και τα δημοτικά όσο και στα γυμνάσια λύκεια, αφού ελάχιστες προσλήψεις έγιναν κατά την πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να βρίσκονται σήμερα χωρίς εκπαιδευτικό.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου η λίστα με τα κενά που θα αποσταλεί στο υπουργείο διεκδικώντας την κάλυψή τους, αφορά σε 235 εκπαιδευτικούς.  Για την αποτελεσματική λειτουργία των σχολείων απαιτούνται δέκα νηπιαγωγοί, έξι δάσκαλοι, εννέα δάσκαλοι ειδικής αγωγής, 30 νηπιαγωγοί παράλληλης στήριξης, 130 δάσκαλοι παράλληλης στήριξης, 12 εκπαιδευτικοί για τις τάξεις υποδοχής, 11 γυμναστές, πέντε πληροφορικής, επτά αγγλικών, πέντε μουσικής, τρεις θεατρολόγους και επτά εικαστικούς.

«Πριν λίγες μέρες κηδέψαμε τον Αντώνη»

Συγκλονιστική ήταν η Εύη Μαλλιωτάκη από το Λασίθι, μητέρα τριών παιδιών με ειδικές ικανότητες, η οποία περιέγραψε τον καθημερινό της Γολγοθά, ενώ δακρυσμένη προέβη σε αναφορά για τον αδικοχαμένο Αντώνη Καργιώτη.

Μάλιστα, τόνισε ότι στην περιοχή της έχουν εγκριθεί 245 παράλληλες στηρίξεις για τα Δημοτικά, και έχουν εγκριθεί μόλις οι 84!

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ.jpg
Σαν σήμερα γεννιέται ο Τάσος Λειβαδίτης - Απαγγέλλει το πιο συγκλονιστικό ερωτικό του ποίημα
«Ναι αγαπημένη μου. Πολύ πριν να σε συναντήσω, εγώ σε περίμενα. Πάντοτε σε περίμενα».
Σαν σήμερα γεννιέται ο Τάσος Λειβαδίτης - Απαγγέλλει το πιο συγκλονιστικό ερωτικό του ποίημα