arsakeio-istoria
«Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, έδιωξε μια σπουδαία εκπαιδευτικό, γιατί ζήτησε να μη συγκαλυφθούν οι καταγγελίες για τον πρώην καθηγητή του Αρσάκειου και καταδικασμένο πλέον για βιασμούς Δ. Λιγνάδη»

Δεκάδες γονείς παιδιών του Αρσάκειου υπογράφουν επιστολή στήριξης  στην εκπαιδευτικό Τατιάνα Ζωγράφου, που απολύθηκε από το Αρσάκειο πριν ένα χρόνο, επειδή πήρε θέση υπέρ των 400 αποφοίτων που  μεταξύ άλλων δήλωναν πως ο Δημήτρης Λιγνάδης «Ξεπερνούσε τα όρια της σχέσης δασκάλου-μαθητών με αποπλανητικές συμπεριφορές» και ζητούσαν κάθαρση στο σχολείο.

«Σε αυτόν τον άνθρωπο αξίζει να υπάρχει καταγεγραμμένη αυτή η επιστολή στο αρχείο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, αλλά και στον δημόσιο λόγο, μια δήλωση απεριόριστης εκτίμησης από μέρους μας στο πρόσωπό της, ένας δημόσιος έπαινος  από  όσες και όσους αποφασίσαμε να συντάξουμε αυτήν την επιστολή και να την υπογράψουμε ονομαστικά. Η Τατιάνα Ζωγράφου, άξια νηπιαγωγός και μουσικοπαιδαγωγός των παιδιών μας είναι στην καρδιά των παιδιών μας και την δική μας. Και θα είναι για πάντα.» γράφουν μεταξύ άλλων οι 51 γονείς στην επιστολή που έγινε γνωστή από ανάρτηση μητέρας στο Facebook.

Υπενθυμίζουμε πως η Διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής εταιρείας δεν αρκέστηκε στην απόλυση της Τατιάνας Ζωγράφου αλλά την εγκαλεί με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση, ενώ η εκπαιδευτικός -τόσο πριν όσο και μετά την απόλυση της- είχε κάνει ενέργειες προς την κατεύθυνση κατευνασμού της έντασης και συνέχισε να φοιτά στην έκτη δημοτικού η μικρή της κόρη προκειμένου να ολοκληρώσει το δημοτικό, πληρώνοντας κανονικά όπως όλοι οι γονείς τα δίδακτρα για την φοίτηση της κόρης της.

Με αφορμή μάλιστα την απόλυση της, η αείμνηστη Μυρσίνη Ζορμπά είχε γράψει στην Αυγή: «Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, έδιωξε μια σπουδαία εκπαιδευτικό, γιατί ζήτησε να μη συγκαλυφθούν οι καταγγελίες για τον πρώην καθηγητή του Αρσακείου και  καταδικασμένο πλέον για βιασμούς Δ. Λιγνάδη. Η Τ. Ζωγράφου αξίζει την αλληλεγγύη και τον σεβασμό όλων μας γιατί αυτή η απόλυση είναι κάτι παραπάνω από μια εκδικητική πράξη εκ μέρους της διοίκησης.

Είναι μια επιθετική πράξη απέναντι σε κάθε παιδί που κακοποιήθηκε στα Αρσάκεια και  που το στήριξε η εκπαιδευτικός με το σθένος της, ζητώντας να βγουν όλα στο φως. Αν μια εκπαιδευτικός που δεν σιώπησε απολύθηκε, ας αναρωτηθούμε που θα βρουν το θάρρος οι μαθητές να καταγγείλουν την κακοποίησή τους.»

Η ανάρτηση της μητέρας Κατερίνας Γεωργίου

«Στην οικογένειά μας και τα τρία μας παιδιά φοίτησαν στο Αρσάκειο Ψυχικού. Θεώρησα ότι το να υπογράψω ονομαστικά το παρακάτω κείμενο που αναρτώ σήμερα είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω για τη νηπιαγωγό, μουσικοπαιδαγωγό και συνθέτρια κ. Τατιάνα Ζωγράφου.» γράφει μητέρα παιδιού του Αρσακείου στο facebook, η οποία συνυπογράφει

Το κείμενο έχει επιδοθεί σε μορφή επιστολής στη Διοίκηση του σχολείου,  ήδη από τις 29 Ιουνίου 2023 και έχει πάρει και αριθμό πρωτοκόλλου. Τα παιδιά μας ακόμα θυμούνται την εκπαιδευτικό Τατιάνα Ζωγράφου για το ξεχωριστό – δημιουργικό μάθημά της και την καλοσύνη της. Η Τατιάνα δεν έπρεπε κατά τη γνώμη μας να απολυθεί και τιμούσε με την εργασία της και την όλη παρουσία της το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο  Ψυχικού, όπου εργαζόταν για 25 ολόκληρα χρόνια. Πήρε προσωπικά την υπόθεση καταγγελιών των αποφοίτων γιατί ακόμα και μετά από τόσα χρόνια τα ένιωθε παιδιά της. Πίστευε ότι με αυτόν τον τρόπο τιμούσε το σχολείο που εργαζόταν αλλά και το επάγγελμά της. Σε καμία περίπτωση στο κέντρο της σκέψης της δεν ήταν να βλάψει το σχολείο που με τόση αφοσίωση εργαζόταν.

Αν κάποιος γονιός θέλει να συμμετέχει με την υπογραφή του σε αυτή την επιστολή μπορεί να στείλει Ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και το επάγγελμά του στο messenger μου.

Με εκτίμηση – Κατερίνα Γεωργίου

«Προς την Διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας

Σας γράφουμε αυτήν την επιστολή, γιατί το θεωρούμε καθήκον μας απέναντι στη συνείδησή μας και στην εκπαιδευτικό Τατιάνα Ζωγράφου, που ήταν μουσικοπαιδαγωγός των παιδιών μας μέχρι πρόσφατα και εργάστηκε έντιμα, όσο γνωρίζουμε, στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού τα τελευταία 25 χρόνια.

Η απόλυσή της για εμάς ήταν μια πολύ δυσάρεστη είδηση. Δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες που οδήγησαν την Διοίκηση του Σχολείου σε αυτή την απόφαση, αλλά, ακόμη κι αν η Τατιάνα Ζωγράφου υπερέβαλε σε κάποιες της τοποθετήσεις, είμαστε βέβαιοι ότι το έκανε με γνώμονα την αγάπη της για τα παιδιά και το σχολείο που υπηρέτησε με συνέπεια επί 25 χρόνια. Δεν πιστεύουμε ότι ενσυνείδητα θα δυσφημούσε ποτέ το σχολείο στο οποίο εμπιστευόταν και εξακολουθεί να εμπιστεύεται την εκπαίδευση των ίδιων της των παιδιών.

Θέλουμε να γνωρίζετε ότι κάποιοι από εμάς δεν συμφωνούμε με αυτό που υπέστη. Επιθυμώντας να αποκαταστήσουμε την αδίκως πληγωμένη της τιμή, δηλώνουμε με την επιστολή αυτή, την αγάπη μας και την απεριόριστη εκτίμησή μας προς το πρόσωπό της. Η κυρία Ζωγράφου, ως μουσικοπαιδαγωγός, αλλά και γνωστή συνθέτρια ποιοτικών τραγουδιών για παιδιά, διαφήμιζε παντού με την εργασία της και την προσωπικότητά της το σχολείο μας. Μας λείπει. Λείπει στα παιδιά μας. Λείπει, από όσο γνωρίζουμε, και στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Αυτήν την επιστολή την κοινοποιούμε σε εσάς, την Διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, και παρέχουμε το δικαίωμα και στην ίδια να την κοινοποιήσει στην προσωπική της σελίδα. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για αυτήν.  Το αξίζει. Σε αυτόν τον άνθρωπο αξίζει να υπάρχει καταγεγραμμένη αυτή η επιστολή στο αρχείο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, αλλά και στον δημόσιο λόγο, μια δήλωση απεριόριστης εκτίμησης από μέρους μας στο πρόσωπό της, ένας δημόσιος έπαινος  από  όσες και όσους αποφασίσαμε να συντάξουμε αυτήν την επιστολή και να την υπογράψουμε ονομαστικά.

Η Τατιάνα Ζωγράφου, άξια νηπιαγωγός και μουσικοπαιδαγωγός των παιδιών μας είναι στην καρδιά των παιδιών μας και την δική μας. Και θα είναι για πάντα.

Με αγάπη και εκτίμηση,

Η ομάδα γονιών που αγαπάει το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού,

εκτιμάει όλους τους εργαζόμενους σε αυτό

και ασφαλώς και την κυρία Τατιάνα.

Πηγή: tvxs

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελλαδικες
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Η «Φυσική» αρνητικότητα της Θετικής Κατεύθυνσης
Είναι αναγκαίο να αλλάξουμε επιτέλους νοοτροπία και να αντιμετωπίζουμε την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια ως εφαλτήριο μιας επιστημονικής σταδιοδρομίας...
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Η «Φυσική» αρνητικότητα της Θετικής Κατεύθυνσης
Σαλάτα με φακές
Η πιο νόστιμη σαλάτα με φακές: Συνταγή από την Παλαιστίνη
Η κλασική συνταγή για φακοσαλάτα, υγιεινή, θρεπτική και άκρως καλοκαιρινή περιέχει εκτός από τις φακές, τοματίνια ή ντομάτες, αγγούρι, κόκκινο...
Η πιο νόστιμη σαλάτα με φακές: Συνταγή από την Παλαιστίνη