πανεπιστημιο-δυτικης-μακεδονιας
Άρχισαν σήμερα οι συνεντεύξεις επιλογής για δύο προγράμματα ηγεσίας, του πανεπιστημίου Μακεδονίας, που απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες

Άρχισαν σήμερα Δευτέρα και θα διαρκέσουν μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2023 οι συνεντεύξεις επιλογής των υποψήφιων μαθητών και μαθητριών για δύο πρωτοποριακά προγράμματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Τα προγράμματα θα λειτουργήσουν από τον ερχόμενο Οκτώβριο και έχουν ως στόχο τους να προάγουν, να αναπτύξουν και να ενδυναμώσουν τις ηγετικές δεξιότητες των νέων παιδιών.

Το πρώτο πρόγραμμα είναι το γνωστό εδώ και μια δεκαετία «Diploma in Leadership Skills: Παιδιά του Σήμερα, Ηγέτες του Αύριο», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου. Φέτος θα πραγματοποιήσει τον ενδέκατο κύκλο του και όπως και τις προηγούμενες χρονιές, η επιλογή των υποψηφίων θα είναι αυστηρή, καθώς στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν 20 νέοι και νέες Γυμνασίου και Λυκείου από όλη τη Θεσσαλονίκη. Λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων τηρείται σειρά προτεραιότητας για τη συνέντευξη επιλογής. Ειδικά φέτος, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 10 χρόνων λειτουργίας του προγράμματος, θα δοθεί 10% έκπτωση σε όλους τους συμμετέχοντες.

Το δεύτερο πρόγραμμα με τίτλο «Leaders of Today» απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Ε’ και της Στ’ τάξεων του Δημοτικού και πραγματοποιείται φέτος για δεύτερη χρονιά. Μέσα από βιωματικές ασκήσεις τα παιδιά βιώνουν την ηγεσία και εξειδικεύονται στην ομαδική εργασία, την επικοινωνία, την επίλυση συγκρούσεων, την λήψη αποφάσεων, την ομιλία σε κοινό και τη διαχείριση των συναισθημάτων. Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να εξοικειωθούν με τον όρο της ηγεσίας και να αναπτύξουν τις ηγετικές τους δεξιότητες.  Για το πρόγραμμα αυτό φέτος θα επιλεγούν 10 παιδιά Ε’ και Στ’ Δημοτικού από όλη τη Θεσσαλονίκη, ενώ και εδώ θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Dr. Anthony Montgomery. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους συνεργάτες του προγράμματος είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση:

[email protected], είτε τηλεφωνικά στον αριθμό: 6978-200.866. Επίσης, περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα των προγραμμάτων: https://studentsleaders.com/
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η Οργισμένη απάντηση της Μαρίας Καρυστιανού στο χυδαίο βίντεο Μπογδάνου (vid)

«Είχε γίνει η ζωή μου κόλαση» – Πώς καθηγητής προσέγγιζε ερωτικά φοιτήτριές του

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα