σχολεία
ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ/INTIME NEWS
Μήνυμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Μήνυμα για τη νέα σχολική χρονιά απέστειλε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Εμμανουήλ Καρτσωνάκης.

Σε όσα αναφέρει, καλωσορίζει τα παιδιά που πάνε πρώτη φορά σχολείο και εύχεται όλοι να επιτελέσουν τον ρόλο τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Προς όλους τους εκπαιδευτικούς εύχεται μία καλή και δημιουργική χρονιά στο δύσκολο, αλλά και ουσιαστικό έργο που έχουν να επιτελέσουν.

Το μήνυμα για τη νέα σχολική χρονιά

«Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές,

Αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Αγαπητές και αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς αποτελεί κάθε χρόνο ένα ξεχωριστό γεγονός. Μετά την καλοκαιρινή ηρεμία, τα σχολεία πλημμυρίζουν και πάλι με όνειρα, ελπίδες, στόχους και προσδοκίες και νέα μονοπάτια ανοίγονται προς την αναζήτηση της γνώσης. Με αφορμή την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς θα ήθελα να ευχηθώ όλες και όλοι να επιτελέσετε τον ρόλο σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αρχικά, επιθυμώ να καλωσορίσω τα παιδιά της Α΄ τάξης όλων των βαθμίδων και να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές για μια όμορφη σχολική χρονιά. Το σχολείο αποτελεί για σας μια δεύτερη οικογένεια, πρόθυμη να σας προσφέρει ευκαιρίες προκειμένου να απολαύσετε μια πορεία πλούσια σε εμπειρίες και γνώσεις, που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας και να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα.

Εύχομαι σε όλους τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους, νεοδιόριστους και αναπληρωτές ,καλή και δημιουργική σχολική χρονιά στο δύσκολο, αλλά τόσο ουσιαστικό έργο σας. Με τη δύναμη που σας δίνει η αγάπη για τους μαθητές σας καταφέρνετε να ξεπερνάτε τις δυσκολίες, να ανταποκρίνεστε στο ύψος των περιστάσεων και να αγωνίζεστε με όραμα και υπευθυνότητα για μια καλύτερη παιδεία. Είμαστε σίγουροι πως και φέτος θα καταφέρετε να ανταποκριθείτε στον πολυσύνθετο και απαιτητικό ρόλο σας με τρόπο μοναδικό και να απολαύσετε το γόνιμο και συναρπαστικό αποτέλεσμα της δουλειάς σας.  “Σµίλεψε πάλι, δάσκαλε, ψυχές! ... Χτίζε της κοινωνίας το παλάτι!’’, σύμφωνα με την παρότρυνση του Κωστή Παλαμά.

Θα ήθελα να ευχηθώ καλή δύναμη και στους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών, που με ευαισθησία και αγάπη στέκεστε πάντα στο πλευρό τους και στηρίζετε τις προσπάθειες και τα όνειρά τους. Να θυμάστε πάντα πως η καλή συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς στηρίζει και διευκολύνει την ομαλή διεξαγωγή του εκπαιδευτικού έργου και βοηθάει στην ομαλή σχολική πορεία των παιδιών σας.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης κι εγώ προσωπικά θα  είμαστε αρωγοί σας να επιλύουμε τα προβλήματα, που αναδύονται, και να διευθετούμε στο πλαίσιο της νομιμότητας τα δίκαια αιτήματά σας. Γνωρίζουμε πως μόνο σε κλίμα  σεβασμού και συνεργασίας μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στις αυξανόμενες απαιτήσεις της σχολικής πραγματικότητας και να εργαζόμαστε για ένα σχολείο καλύτερο. Ας μοιραστούμε, λοιπόν, την ελπίδα και τη δημιουργική μας διάθεση και ας εργαστούμε  από κοινού για ένα σχολείο που προάγει την ολόπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξη των παιδιών, ώστε να τους δώσουμε τα κατάλληλα εφόδια, που θα τα καταστήσουν άξιους ανθρώπους, ικανούς να  μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών και να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή  ζωή σε μια ποιοτική κοινωνία.

Κλείνοντας δεν μπορώ να μην αναφερθώ στις φυσικές καταστροφές που έχουν πλήξει τη χώρα μας. Σε τέτοιες κρίσιμες συνθήκες θεωρώ σημαντικό τον ρόλο του σχολείου, που καλλιεργεί αρχές και αξίες. Όσο περνάει από το χέρι μας, χρειάζεται, όχι μόνο τώρα αλλά καθημερινά, στο πλαίσιο της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, να στεκόμαστε δίπλα στον συνάνθρωπο που υποφέρει, να τον στηρίζουμε και να απαλύνουμε τον πόνο του.

Εύχομαι από καρδιάς σε όλους καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη!»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Mitsotakis
Μητσοτάκης: Αναλαμβάνουμε τα έξοδα στέγασης φοιτητών σε ξενοδοχεία - Σε ποιες περιοχές θα ισχύει
Πότε θα αναλαμβάνει το κράτος τα έξοδα στέγασης φοιτητών σε ξενοδοχεία - Ποιου πανεπιστημίου τίτλοι σπουδών είναι διαθέσιμα μέσω gov. gr
Μητσοτάκης: Αναλαμβάνουμε τα έξοδα στέγασης φοιτητών σε ξενοδοχεία - Σε ποιες περιοχές θα ισχύει
peripoliko.jpg
Νέα στοιχεία για τη φονική συμπλοκή στη Φλώρινα: Ερωτική αντιζηλία πίσω από τη δολοφονία
Ο 32χρονος πλησίασε τον νεαρό από πίσω σε γνωστό καφέ της πόλης και τον μαχαίρωσε πολλές φορές ενώ τραυμάτισε σοβαρά τον φίλο του
Νέα στοιχεία για τη φονική συμπλοκή στη Φλώρινα: Ερωτική αντιζηλία πίσω από τη δολοφονία