ζέττα-μακρή
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS
«Εύχομαι καλή επιστροφή στο σχολικό περιβάλλον»

Ευχές για τη νέα σχολική χρονιά έδωσε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, κάνοντας αναφορά στις ανυπολόγιστες καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel».

Η υφυπουργός Παιδείας απέδωσε στις καιρικές συνθήκες που έπληξαν τη χώρα τα τεράστια προβλήματα στις υποδομές: «Μετά από τις πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες που έπληξαν μεγάλο μέρος της χώρας και οι συνέπειές τους ταλαιπωρούν χιλιάδες συνανθρώπους μας, προκάλεσαν ανυπολόγιστες καταστροφές, απείλησαν την ασφάλεια των πολιτών και κόστισαν ανθρώπινες ζωές, οδήγησαν σε τεράστια προβλήματα στις υποδομές και ανέτρεψαν την καθημερινότητα μικρών και μεγάλων, σε αυτήν την χρονική στιγμή θα ακουστεί το πρώτο κουδούνι στα σχολεία».

«Εύχομαι καλή αρχή στην πρώτη τάξη, στην επόμενη τάξη, στο παλιό ή στο νέο σχολείο που σας υποδέχεται και φέτος!» επισήμανε και πρόσθεσε: «Εύχομαι καλή επιστροφή στο σχολικό περιβάλλον, καλή και ομαλή προσαρμογή, καλή και καθολικά προσβάσιμη ένταξη και συμπεριληπτική εκπαίδευση για όλα τα παιδιά!»

Το μήνυμα της Ζέττας Μακρή

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, 

Μετά από τις πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες που έπληξαν μεγάλο μέρος της χώρας και οι συνέπειές τους ταλαιπωρούν χιλιάδες συνανθρώπους μας, προκάλεσαν ανυπολόγιστες καταστροφές, απείλησαν την ασφάλεια των πολιτών και κόστισαν ανθρώπινες ζωές, οδήγησαν σε τεράστια προβλήματα στις υποδομές και ανέτρεψαν την καθημερινότητα μικρών και μεγάλων, σε αυτήν την χρονική στιγμή θα ακουστεί το πρώτο κουδούνι στα σχολεία.

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς θα σημάνει σήμερα με τον αγιασμό για την πλειοψηφία της σχολικής κοινότητας και τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου για τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πληγείσης Περιφέρειας Θεσσαλίας, μετά από συνεννόηση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκου Πιερρακάκη και του Περιφερειάρχη Κωνσταντίνου Αγοραστού και με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας. 

Αγαπητά παιδιά, 

έφτασε η ώρα που ξεκινά και φέτος το ταξίδι σας στη γνώση και στη μάθηση, στην ανακάλυψη και καλλιέργεια δεξιοτήτων και κλίσεων, στην ψηφιακή διάσταση της εκπαίδευσης, μέσω της αξιοποίησης καινοτόμων παιδαγωγικών εργαλείων και σύγχρονων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για δημιουργική συνέχεια και παραγωγική αλληλεπίδραση με τους συμμαθητές σας και τους εκπαιδευτικούς σας.

Από σήμερα, βρίσκεστε και πάλι με τους συνομηλίκους σας στο σχολείο, στο φυσικό χώρο κάθε παιδιού και κάθε εκπαιδευτικού, στο φιλόξενο και δυναμικό χώρο της εκπαίδευσης.

Εύχομαι καλή αρχή στην πρώτη τάξη, στην επόμενη τάξη, στο παλιό ή στο νέο σχολείο που σας υποδέχεται και φέτος!

Εύχομαι καλή επιστροφή στο σχολικό περιβάλλον, καλή και ομαλή προσαρμογή, καλή και καθολικά προσβάσιμη ένταξη και συμπεριληπτική εκπαίδευση για όλα τα παιδιά!

Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικούς όλων των τύπων σχολείων και όλων των βαθμίδων!

Ζέττα Μ. Μακρή

Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού αρμόδια για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, Κατάρτιση και τη Διά Βίου Μάθηση

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Mitsotakis
Μητσοτάκης: Αναλαμβάνουμε τα έξοδα στέγασης φοιτητών σε ξενοδοχεία - Σε ποιες περιοχές θα ισχύει
Πότε θα αναλαμβάνει το κράτος τα έξοδα στέγασης φοιτητών σε ξενοδοχεία - Ποιου πανεπιστημίου τίτλοι σπουδών είναι διαθέσιμα μέσω gov. gr
Μητσοτάκης: Αναλαμβάνουμε τα έξοδα στέγασης φοιτητών σε ξενοδοχεία - Σε ποιες περιοχές θα ισχύει
peripoliko.jpg
Νέα στοιχεία για τη φονική συμπλοκή στη Φλώρινα: Ερωτική αντιζηλία πίσω από τη δολοφονία
Ο 32χρονος πλησίασε τον νεαρό από πίσω σε γνωστό καφέ της πόλης και τον μαχαίρωσε πολλές φορές ενώ τραυμάτισε σοβαρά τον φίλο του
Νέα στοιχεία για τη φονική συμπλοκή στη Φλώρινα: Ερωτική αντιζηλία πίσω από τη δολοφονία
EKPA
Διεθνής διάκριση για το ΕΚΠΑ: Η Google χρηματοδοτεί σύστημα Πολιτικής Προστασίας με AI
Σύστημα Πολιτικής προστασίας με AI που «βλέπει» και προβλέπει - Αν και η αρχική ανάπτυξη του συστήματος πολιτικής προστασίας ΔΡΥΑΔΕΣ πραγματοποιήθηκε...
Διεθνής διάκριση για το ΕΚΠΑ: Η Google χρηματοδοτεί σύστημα Πολιτικής Προστασίας με AI