ζέττα-μακρή
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS
«Εύχομαι καλή επιστροφή στο σχολικό περιβάλλον»

Ευχές για τη νέα σχολική χρονιά έδωσε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, κάνοντας αναφορά στις ανυπολόγιστες καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel».

Η υφυπουργός Παιδείας απέδωσε στις καιρικές συνθήκες που έπληξαν τη χώρα τα τεράστια προβλήματα στις υποδομές: «Μετά από τις πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες που έπληξαν μεγάλο μέρος της χώρας και οι συνέπειές τους ταλαιπωρούν χιλιάδες συνανθρώπους μας, προκάλεσαν ανυπολόγιστες καταστροφές, απείλησαν την ασφάλεια των πολιτών και κόστισαν ανθρώπινες ζωές, οδήγησαν σε τεράστια προβλήματα στις υποδομές και ανέτρεψαν την καθημερινότητα μικρών και μεγάλων, σε αυτήν την χρονική στιγμή θα ακουστεί το πρώτο κουδούνι στα σχολεία».

«Εύχομαι καλή αρχή στην πρώτη τάξη, στην επόμενη τάξη, στο παλιό ή στο νέο σχολείο που σας υποδέχεται και φέτος!» επισήμανε και πρόσθεσε: «Εύχομαι καλή επιστροφή στο σχολικό περιβάλλον, καλή και ομαλή προσαρμογή, καλή και καθολικά προσβάσιμη ένταξη και συμπεριληπτική εκπαίδευση για όλα τα παιδιά!»

Το μήνυμα της Ζέττας Μακρή

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, 

Μετά από τις πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες που έπληξαν μεγάλο μέρος της χώρας και οι συνέπειές τους ταλαιπωρούν χιλιάδες συνανθρώπους μας, προκάλεσαν ανυπολόγιστες καταστροφές, απείλησαν την ασφάλεια των πολιτών και κόστισαν ανθρώπινες ζωές, οδήγησαν σε τεράστια προβλήματα στις υποδομές και ανέτρεψαν την καθημερινότητα μικρών και μεγάλων, σε αυτήν την χρονική στιγμή θα ακουστεί το πρώτο κουδούνι στα σχολεία.

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς θα σημάνει σήμερα με τον αγιασμό για την πλειοψηφία της σχολικής κοινότητας και τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου για τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πληγείσης Περιφέρειας Θεσσαλίας, μετά από συνεννόηση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκου Πιερρακάκη και του Περιφερειάρχη Κωνσταντίνου Αγοραστού και με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας. 

Αγαπητά παιδιά, 

έφτασε η ώρα που ξεκινά και φέτος το ταξίδι σας στη γνώση και στη μάθηση, στην ανακάλυψη και καλλιέργεια δεξιοτήτων και κλίσεων, στην ψηφιακή διάσταση της εκπαίδευσης, μέσω της αξιοποίησης καινοτόμων παιδαγωγικών εργαλείων και σύγχρονων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για δημιουργική συνέχεια και παραγωγική αλληλεπίδραση με τους συμμαθητές σας και τους εκπαιδευτικούς σας.

Από σήμερα, βρίσκεστε και πάλι με τους συνομηλίκους σας στο σχολείο, στο φυσικό χώρο κάθε παιδιού και κάθε εκπαιδευτικού, στο φιλόξενο και δυναμικό χώρο της εκπαίδευσης.

Εύχομαι καλή αρχή στην πρώτη τάξη, στην επόμενη τάξη, στο παλιό ή στο νέο σχολείο που σας υποδέχεται και φέτος!

Εύχομαι καλή επιστροφή στο σχολικό περιβάλλον, καλή και ομαλή προσαρμογή, καλή και καθολικά προσβάσιμη ένταξη και συμπεριληπτική εκπαίδευση για όλα τα παιδιά!

Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικούς όλων των τύπων σχολείων και όλων των βαθμίδων!

Ζέττα Μ. Μακρή

Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού αρμόδια για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, Κατάρτιση και τη Διά Βίου Μάθηση

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κρητη
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Έναρξη της Ακαδημίας εκπαιδευτικών για το γραμματισμό στην Τεχνητή Νοημοσύνη
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης συντονίζει τριετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα εκπαίδευσης 2.500 εκπαιδευτικών σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Έναρξη της Ακαδημίας εκπαιδευτικών για το γραμματισμό στην Τεχνητή Νοημοσύνη
τυρί
Τα 5 τυριά που καλό είναι να αποφεύγετε – Παγίδες για θερμίδες, λιπαρά και αλάτι
Από το μασκαρπόνε μέχρι την παρμεζάνα, ποια τυριά επιβαρύνουν τη διατροφή και ποιες είναι οι πιο υγιεινές εναλλακτικές
Τα 5 τυριά που καλό είναι να αποφεύγετε – Παγίδες για θερμίδες, λιπαρά και αλάτι
απθ
ΑΠΘ: Με την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2026 και ώρα 12:00, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου
ΑΠΘ: Με την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών