ΣΧΟΛΕΙΟ
Τι ζητά ο ΠΑΣΑΔ από τον υπουργό Παιδείας

Επιστολή έστειλε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ) προς τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη ζητώντας την εφαρμογή ηλεκτρονικής ανάληψης υπηρεσίας, Υπεύθυνης Δήλωσης υπογεγραμμένη ψηφιακά και προσκόμιση δικαιολογητικών διά ζώσης τη Δευτέρα.

Στόχος είναι η προστασία των αναπληρωτών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τη χώρα.

Όπως τονίζεται, «το Υπουργείο σε ένα ρεσιτάλ κυνισμού και δήθεν ενδιαφέροντος ανακοίνωσε την παράταση της ανάληψης υπηρεσίας έως και τη Δευτέρα. Απέδειξε με τον χειρότερο τρόπο ότι πρωταρχική μέριμνα αποτελεί η εξοικονόμηση πόρων και όχι η αξιοπρέπεια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών».

Παράλληλα υπενθυμίζεται πως «για κάθε ημέρα που αργούμε να αναλάβουμε υπηρεσία δεν λαμβάνουμε και το αντίστοιχο ημερομίσθιο».

Η επιστολή

«Από χθες φωνάζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι το Υπουργείο οφείλει να μεριμνήσει για την ασφάλεια όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που καλούνται να μεταβούν στον τόπο πρόσληψής τους.

Υπάρχουν αρκετές περιοχές στη χώρα, όπου η προσέγγιση έχει καταστεί αδύνατη εξαιτίας των καιρικών φαινομένων. Επιπλέον, πολλοί συνάδελφοι που διαμένουν μόνιμα στις προαναφερθείσες περιοχές αδυνατούν να μετακινηθούν εφόσον υπάρχει ισχυρή σύσταση για απαγόρευση κυκλοφορίας.

Το Υπουργείο σε ένα ρεσιτάλ κυνισμού και δήθεν ενδιαφέροντος ανακοίνωσε την παράταση της ανάληψης υπηρεσίας έως και τη Δευτέρα. Απέδειξε με τον χειρότερο τρόπο ότι πρωταρχική μέριμνα αποτελεί η εξοικονόμηση πόρων και όχι η αξιοπρέπεια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Σε μια συνέχεια της λειψής Α φάσης προσλήψεων που θεωρηθήκαμε ανθρωπομήνες και μετρηθήκαμε ως ευρώ, η κρίση που επέφεραν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες έγινε ευκαιρία για την περαιτέρω οικονομική μας αφαίμαξη.

Εξηγούμε: για κάθε ημέρα που αργούμε να αναλάβουμε υπηρεσία δεν λαμβάνουμε και το αντίστοιχο ημερομίσθιο. Το παράδοξο, εν προκειμένω, είναι ότι δεν επιλέγουμε να μην παρουσιαστούμε σήμερα, αλλά αναγκαζόμαστε ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ να μείνουμε στο σπίτι μας.

«Θα γίνουμε το πρώτο πλήρως ψηφιοποιημένο Υπουργείο», δήλωσε ο κ. Πιερρακάκης κατά την ανάληψη των καθηκόντων του. Έστω και την ύστατη στιγμή, απαιτούμε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ανάληψη υπηρεσίας, Υπεύθυνη Δήλωση υπογεγραμμένη ψηφιακά και προσκόμιση δικαιολογητικών διά ζώσης τη Δευτέρα.

Ιδού η Ρόδος κ. Υπουργέ…»

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

aimodosia
Χριστουγεννιάτικη αιμοδοσία από το ΕΚΕΑ και το ΕΚΠΑ στις 12 και 13 Δεκεμβρίου
Eορταστική χριστουγεννιάτικη αιμοδοσία 12 και 13 Δεκεμβρίου 11.00-15.30 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών
Χριστουγεννιάτικη αιμοδοσία από το ΕΚΕΑ και το ΕΚΠΑ στις 12 και 13 Δεκεμβρίου
Δόμνα Μιχαηλίδου
Μιχαηλίδου για ψυχολόγους-κοινωνικούς λειτουργούς: Η συναίνεση των γονέων ζητείται όταν απαιτείται σκόπιμη παρέμβαση
«Οι ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί των σχολείων ακούν κάθε παιδί χωρίς τη συναίνεση του γονέα»
Μιχαηλίδου για ψυχολόγους-κοινωνικούς λειτουργούς: Η συναίνεση των γονέων ζητείται όταν απαιτείται σκόπιμη παρέμβαση