neodioristhentes_ekpaideytikoi
ΣΕΠΕ Σωκράτης: Όταν είμαστε όλοι μαζί συσπειρωμένοι στα σωματεία μας μπορούμε να νιώσουμε τη δύναμή μας, να οργανώσουμε τον αγώνα μας για να δοθούν λύσεις στα προβλήματά μας

Κυβέρνηση/Υπουργείο Παιδείας και Δημοτικές Αρχές να δώσουν εδώ και τώρα λύση στα φλέγοντα ζητήματα των αναπληρωτών και νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, ζητά ο ΣΕΠΕ Αν.Αττικής «Σωκράτης»

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος ζητά να ληφθεί άμεσα μέριμνα για τη στέγαση για όλους τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται μακριά από τον τόπο διαμονής τους, αλλά και η ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών να ξεκινήσει από την 1η του Σεπτέμβρη ώστε να μη χαθούν μεροκάματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Σωκράτης

Λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά τα ερωτήματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πυκνώνουν.... «τι θα γίνει με τα σπίτια και τα πανάκριβα ενοίκια;», «πώς θα καλύψουμε τα έξοδα των μετακομίσεων; Πώς θα επιβιώσουμε με το μισθό που δε φτάνει ούτε μέχρι τα μέσα του μήνα;», « πότε θα γίνουν οι προσλήψεις; Σε ποια φάση θα με προσλάβουν; Θα καλύψουν όλα τα κενά;»

Μπορεί το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση να προσπαθούν να παρουσιάσουν ένα φιλολαϊκό και διαλλακτικό προσωπείο, ωστόσο η πραγματικότητα είναι πεισματάρα.

Τη στιγμή που πέρσι έγιναν 47.167 προσλήψεις αναπληρωτών η κυβέρνηση μιλάει για 30.000 κενά που θα καλύψει με αναπληρωτές χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι υπηρεσιακές μεταβολές και χωρίς να έχουν καταγραφεί οι πραγματικές ανάγκες των σχολείων (π.χ. μακροχρόνιες άδειες). Επιπλέον, προσπαθεί να κόψει όσες περισσότερες θέσεις μπορεί με οδηγίες, ώστε να μη λογίζονται ως κενά οι ανάγκες για παραπάνω από 1 εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης στο ίδιο τμήμα ακόμη και αν υπάρχουν αρκετές γνωματεύσεις μαθητών που χρειάζονται στήριξη.

Τη στιγμή που οι συμβασιούχοι αναπληρωτές προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με πενιχρούς μισθούς και έχουν να διαχειριστούν και τη δύσκολη κατάσταση της ανεργίας και της απληρωσιάς τους 3 μήνες του καλοκαιριού, η κυβέρνηση τους κόβει και 7 μεροκάματα από το μισθό του Σεπτέμβρη με τη φημολογία για ανάληψη υπηρεσίας στις 7 του Σεπτέμβρη.

Τη στιγμή που η κατάσταση με τα σπίτια και τα ενοίκια έχει φτάσει στο απροχώρητο, η κυβέρνηση κλείνει προκλητικά τα μάτια. Πετά το μπαλάκι στους δήμους αναφερόμενη μόνο στα νησιά λες και στα αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα είναι όλα λυμένα.

Τέρμα πια στον εμπαιγμό και την επιλεκτική ανικανότητα του «επιτελικού κράτους»!

Ενός κράτους που όταν πρόκειται για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων (π.χ. γήπεδα Π.Α.Ε., ριβιέρα του Ελληνικού, εμπορευματοποίηση των παραλιών ή άλλων χώρων, «μεγάλοι περίπατοι») κυβέρνηση, δημοτικές και περιφερειακές αρχές συνεργάζονται άψογα και με ζηλευτή ταχύτητα. Την ίδια ώρα που εγκληματούν αφήνοντας το λαό απροστάτευτο απέναντι στις πυρκαγιές, στον καύσωνα, στις επιδρομές των φασιστών χούλιγκανς.

Εντείνουμε τον αγώνα! Οργανωνόμαστε! Διεκδικούμε όλα όσα έχουμε ανάγκη για να ζήσουμε αξιοπρεπώς και να προσφέρουμε αυτά που έχουν ανάγκη οι μαθητές μας!

Μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να πιέσουμε την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας!

Άλλωστε, για άλλη μια φορά ο λαός οργανώθηκε και κατάφερε να σώσει τα σπίτια του από τις φωτιές, καταδίκασε την ανοχή του κράτους στο φόνο του Μιχάλη από τους φασίστες, τα σωματεία ανάγκασαν εργοδότες να στείλουν σπίτι τους εργαζόμενους που τους είχαν να δουλεύουν μέσα στον καύσωνα χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.

Όταν είμαστε όλοι μαζί συσπειρωμένοι στα σωματεία μας μπορούμε να νιώσουμε τη δύναμή μας, να οργανώσουμε τον αγώνα μας για να δοθούν λύσεις στα προβλήματά μας, να συζητήσουμε τα αιτήματα που θα διεκδικήσουμε, να είμαστε αλληλέγγυοι στις δύσκολες στιγμές.

Διεκδικούμε εδώ και τώρα η κυβέρνηση:

● Να καλύψει όλα τα πραγματικά κενά δίνοντάς τα στη δημοσιότητα με μία φάση και μέρα ανάληψης υπηρεσίας των αναπληρωτών την 1η Σεπτεμβρίου.

● Να παρθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του οξυμμένου προβλήματος της στέγασης των αναπληρωτών, νεοδιόριστων και όλων των εκπαιδευτικών που μετακινούνται από τον τόπο κατοικίας τους. Με επιδότηση ενοικίου για τη στέγαση στα 300€, με αξιοποίηση δομών και συγκροτημάτων κατοικιών, με συγκεκριμένες δράσεις από Δήμους και Περιφέρειες.

● Να γίνει δεκτό το αίτημα του Συλλόγου Π.Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης», ώστε ο Δήμος Αχαρνών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, να προχωρήσει στη μίσθωση ξενοδοχείου που παραμένει κλειστό (Λορέντζου Μαβίλη και Δημοκρατίας Hotel palladion) ή οποιουδήποτε άλλου χώρου, με σκοπό τη στέγαση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που τοποθετήθηκαν και αναπληρωτών που θα τοποθετηθούν σε σχολεία της περιοχής μας.

● Διεκδικούμε άμεσα πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς 20%, με επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού για να υπάρξει πραγματική ανακούφιση από τις επιπτώσεις της ακρίβειας στην καθημερινότητα των εκπαιδευτικών.

Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών για να καλύπτονται όλες οι μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας. Καμιά σκέψη για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ!!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ Δ.Σ. ΔΟΕ ΚΑΙ ΟΛΜΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η Οργισμένη απάντηση της Μαρίας Καρυστιανού στο χυδαίο βίντεο Μπογδάνου (vid)

«Είχε γίνει η ζωή μου κόλαση» – Πώς καθηγητής προσέγγιζε ερωτικά φοιτήτριές του

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα