Σχολική αίθουσα
Αναγκαίος κρίνεται ο έλεγχος των σχολικών κτιρίων στην Ξάνθη

Απαραίτητος είναι πλέον ο έλεγχος των σχολικών κτιρίων στην Ξάνθη, και πιο συγκεκριμένα η αντισεισμική και αντιπυρική προστασία αλλά και η γενικότερή τους ασφάλεια.

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης έστειλε αίτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης να προβούν στους αναγκαίους ελέγχους, με στόχο την ασφαλή φοίτηση των μαθητριών και των μαθητών.

Το αίτημα

«Η ΕΛΜΕ Ξάνθης έστειλε στις 27/3 αίτημα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης για έλεγχο των σχολικών κτιρίων.

Συγκεκριμένα, ζητήσαμε από τους Δήμους να ελέγξουν τα κτίρια των σχολικών μονάδων ως προς την αντισεισμική και την αντιπυρική προστασία αλλά και ως προς τη γενικότερή τους ασφάλεια και να προβεί σε όλες τις ενέργειες αποκατάστασης για την ασφαλή φοίτηση των μαθητριών και των μαθητών.

Ειδικά για τον δήμο Ξάνθης, όπου το αίτημά μας "παράπεσε" σε αναρμόδια υπηρεσία, στείλαμε και δεύτερο αίτημα στις 13/6. Προς το παρόν, το αίτημά μας έμεινε αναπάντητο από όλους τους Δήμους.

Τα σχολεία θα ανοίξουν σε λιγότερο από μήνα για τα παιδιά. Επαναλάβαμε σήμερα, 14/8, το αίτημα προς κάθε αρμόδια και υπεύθυνη υπηρεσία των Δήμων. Ελπίζουμε πως αυτή τη φορά οι Δήμοι θα ασχοληθούν με το θέμα, θα ελέγξουν τα σχολικά κτίρια και θα προβούν σε όλες τις ενέργειες αποκατάστασης ώστε τα παιδιά να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σχολεία τον Σεπτέμβρη.

Αν μη τι άλλο, έρχονται και δημοτικές εκλογές....»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

maria-karystianou
Πυρά Καρυστιανού κατά Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές: «Πόσο ντροπιαστική φαντάζει τώρα η έρευνα που αρχειοθετήθηκε»
Μαρία Καρυστιανού: «Όποιος θέλει να βρει την αλήθεια, τη βρίσκει – Οι ένοχοι βρίσκονται πολύ ψηλά»
Πυρά Καρυστιανού κατά Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές: «Πόσο ντροπιαστική φαντάζει τώρα η έρευνα που αρχειοθετήθηκε»