panepistimio-kritis
Ανακοίνωση Πρυτανείας Πανεπιστημίου Κρήτης για τη διπλή ακαδημαϊκή διάκριση για τον καθηγητή Νεκτάριο Ταβερναράκη

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης συγχαίρει τον Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Κρήτης και Πρόεδρο του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), Νεκτάριο Ταβερναράκη,  για την διπλή ακαδημαϊκή διάκριση της εκλογής του ως  μέλος τόσο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών όσο και της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Γερμανίας.

Σύμφωνα με το καταστατικό της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών, ο ιδιαίτερα τιμητικός  τίτλος του μέλους απονέμεται  στους καλύτερους επιστήμονες της Ευρώπης οι οποίοι έχουν διακριθεί παγκοσμίως για τη συνεισφορά τους στην προαγωγή της επιστήμης και της διεπιστημονικής συνεργασίας. Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών προάγει την επιστημονική αριστεία, την έρευνα αιχμής και την καινοτομία, με γνώμονα την κοινωνική και οικονομική πρόοδο και ανάπτυξη.

Η Εθνική Ακαδημία Επιστημών της Γερμανίας έχει ως στόχο την προώθηση της επιστημονικής και της κοινωνικής ανάπτυξης προς όφελος της ανθρωπότητας. Μέλη της είναι κορυφαίοι επιστήμονες παγκοσμίως, οι οποίοι χαίρουν διεθνούς αναγνώρισης για το επιστημονικό τους έργο και διακρίνονται για τη διεξαγωγή καινοτόμου και υψηλής στάθμης έρευνας.

Ο Νεκτάριος Ταβερναράκης είναι, επίσης, μέλος του Αμερικανικού Οργανισμού για την Προώθηση της Επιστήμης (AAAS), του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας (EMBO), της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών (EASA), της Academia Europaea, καθώς και Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Η ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι υπερήφανη που έχει στις τάξεις της ένα μέλος  με τόσο υψηλές διακρίσεις. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιησους
«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Το μυστήριο πίσω από την κομμένη σκηνή της Ανάστασης
Ο ίδιος ο Τζεφιρέλι είχε αποκαλύψει πως πειραματίστηκε με διάφορες σκηνοθετικές προσεγγίσεις για να αποδώσει το γεγονός
«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Το μυστήριο πίσω από την κομμένη σκηνή της Ανάστασης
αγιο
Το απόγευμα το Άγιο Φως στην Αθήνα - Το χρονικό της μεταφοράς από τα Ιεροσόλυμα
Το σύμβολο της χριστιανοσύνης αναμένεται να φτάσει σε λίγες ώρες στην ελληνική πρωτεύουσα, ξεκινώντας το ταξίδι του για κάθε γωνιά της χώρας.
Το απόγευμα το Άγιο Φως στην Αθήνα - Το χρονικό της μεταφοράς από τα Ιεροσόλυμα
Αγορές σε σούπερ μάρκετ
Πώς η πολυετής κρίση άλλαξε τις αγοραστικές συνήθειες των Ελλήνων
Η εμπειρία των συνεχόμενων οικονομικών κρίσεων, της πανδημίας και της ενεργειακής αστάθειας έχει σμιλέψει ένα νέο καταναλωτικό πρότυπο, το οποίο...
Πώς η πολυετής κρίση άλλαξε τις αγοραστικές συνήθειες των Ελλήνων