Στη Βουλή ο γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς
Κατατέθηκε ως Αναφορά η ανακοίνωση των 16 Συλλόγων - Επιστημονικών Σωματείων

Στη Βουλή έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την έντονη ανησυχία δεκάδων χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τις προγραμματικές εξαγγελίες του Υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, αναφορικά με την αλλαγή του συστήματος πρόσληψης και διορισμού του εκπαιδευτικού προσωπικού, ζητώντας να ενημερωθεί η Βουλή για το πώς πρόκειται να αντιμετωπισθεί η αναστάτωση που έχει προκληθεί.

Αναφερόμαστε στο κοινό δελτίο τύπου 16 Συλλόγων Εκπαιδευτικών που είχε δημοσιεύσει το alfavita.gr και στο οποίο δηλωνόταν ότι οι εκπαιδευτικοί «δεν θα δεχθούν αιφνιδιαστικές ανατροπές στη ζωή τους, ενώ εργάζονται για πολλά χρόνια ως αναπληρωτές στην εκπαίδευση». 

Η Αναφορά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού  

ΘΕΜΑ: «Έντονη ανησυχία κι αναστάτωση προκάλεσαν οι προγραμματικές εξαγγελίες του κ. Πιερρακάκη για την αντικατάσταση του συστήματος πρόσληψης αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών».

Η Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαρίνα Κοντοτόλη,  έχοντας υπόψη της το κοινό Δελτίο Τύπου πληθώρας Συλλόγων αναπληρωτών εκπαιδευτικών γενικής και ειδικής αγωγής Α/θμιας & Β/θμιας εκπαίδευσης, το καταθέτει ως Αναφορά προς τον κ. Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, προκειμένου να λάβει γνώση και να απαντήσει  στην αγωνία δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στην εκπαίδευση τι πρόκειται να πράξει αναφορικά με το σύστημα διορισμού τους.

Στο κοινό Δελτίο Τύπου οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αναφέρουν, μεταξύ άλλων: Μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του νέου Υπουργού Παιδείας, κ. Πιερρακάκη, και την εξαγγελία νέου συστήματος διορισμών και προσλήψεων εκπαιδευτικών με βάση τον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ, προκλήθηκε, αναπόφευκτα, έντονη ανησυχία και αναστάτωση σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα. Αντί της διόρθωσης των στρεβλώσεων της αδιοριστίας και της αναπλήρωσης με την εξασφάλιση σταθερών και αξιοπρεπών θέσεων εργασίας, παρατηρείται η δημιουργία νέων φουρνιών ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων, υπονομεύοντας έτσι το ίδιο το σχολείο και τη σχολική ζωή εν γένει. Η επιστροφή στην κανονικότητα -όπως ανέφερε ο νέος Υπουργός Παιδείας- προϋποθέτει τη συνέχιση των μόνιμων διορισμών, χωρίς αιφνιδιασμούς και ανατροπές στη ζωή των εκπαιδευτικών, που για χρόνια στηρίζουν το δημόσιο σχολείο και υπηρετούν τον στρεβλό θεσμό του αναπληρωτή.

Απαιτούμε ειλικρινή διάλογο και διαβούλευση από μηδενική βάση με εξασφαλισμένη την ισότιμη συμμετοχή του εκπαιδευτικού κλάδου με εκπροσώπους όλων των υπογραφόντων Συλλόγων, μαζί με τις αντίστοιχες Ομοσπονδίες. Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Οι καταθέτοντες Βουλευτές

Κοντοτόλη Μαρίνα Ακρίτα  

Έλενα Δούρου  

Ειρήνη Ζεϊμπέκ  Χουσεΐν

Ηλιόπουλος  Όθων

Καλαματιανός  Διονύσιος-Χαράλαμπος

Μπάρκας  Κωνσταντίνος

Ξανθόπουλος  Θεόφιλος

Σαρακιώτης  Ιωάννης

Τζούφη Μερόπη

Ψυχογιός  Γεώργιος 


Δείτε το κοινό κάλεσμα των εκπαιδευτικών φορέων εδώ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κύκλωμα «εξαφάνισε» δυο μαθήτριες

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 26/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα