Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης για 2η συνεχόμενη χρονιά ανακηρύχθηκε "Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου"
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 12 μαθητές λυκείου και 5 καθηγητές.

Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης για 2η συνεχόμενη χρονιά ανακηρύχθηκε "Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου" στο πρόγραμμα EPAS του ΕΚ «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», με βαθμολογία 100/100 στην κατάταξη των σχολείων από όλη την Ελλάδα και προτεινόμενο για καλές πρακτικές.

Evaluation Report 2022-23.pdf (σελ 272 αναλυτικά και σελ 332 School Ranking). 

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 12 μαθητές λυκείου και 5 καθηγητές.

Το σχολείο μας ευχαριστεί τους καθηγητές, τους γονείς και τους μαθητές που ανταποκρίθηκαν με επιτυχία σε ένα τόσο απαιτητικό πρόγραμμα, τα συνεργαζόμενα σχολεία: 1ο ΕΠΑΛ και Πρότυπο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης, Μουσικό Σχολείο Σερρών και ΓΕΛ Σουφλίου για την ανταπόκριση τους, το Europe Direct Β. Αιγαίου και τον καθηγητή κ. Πάνο Γρηγορίου για την αμέριστη συμπαράσταση του καθώς και το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και το πολιτικό προσωπικό του Κοινοβουλίου που ήταν κοντά μας σε όλες μας τις ανάγκες.

Η διαδρομή είναι μεγάλη, οι δράσεις πολλές- Σχολεία Πρέσβεις, Euroscola, Βραβείο Καρλομάγνος, Στέγη Ωνάση, 2ος Διεθνής μαθητικός διαγωνισμός κ.α. και η ευθύνη της διάκρισης ακόμα μεγαλύτερη. Συνεχίζουμε με όραμα ένα σχολείο που μεστώνει σιγά σιγά την ευρωπαϊκή του ταυτότητα, ανοικτό σε συνεργασίες και προκλήσεις. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στις συνεργάτιδες μου από το σχολείο ΝΤΙΝΑ ΤΣΑΛΙΚΗ, Vaggelio Dimitraki, Ελένη Περδίκα και βέβαια στον Giorgos Trichopoulos για την τεχνική υποστήριξη, στους νεαρούς "μαθητές πρέσβεις" που ανταποκρίθηκαν σε ένα τόσο απαιτητικό πρόγραμμα και στην διεύθυνση του σχολείου - Γεωργία Φωτοπούλου- για τις διευκολύνσεις και την υποστήριξη όπου και όταν απαιτήθηκαν. 

Ένα ακόμα μεγαλύτερο ευχαριστώ για την συνεργασία τους-και το δικαίωμα στο όνειρο- στην Paroula Batsiou από το 1ο ΕΠΑΛ και στην Ioulia Marina Sarantou από το Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης που μου απέδειξαν ότι οι συνεργασίες είναι εφικτές ακόμα και όταν είσαι σε άλλα σχολεία, ακόμα και όταν είσαι μακριά όπως ο Stathis Eystathiou και η Dora Gk από τις Σέρρες και η Ειρήνη Ξανθοπούλου από το Σουφλί. Θα ήταν αβλεψία να μην ευχαριστήσω τον καθηγητή κ. Panos Grigoriou και το Europe Direct Βορείου Αιγαίου για την αμέριστη συμπαράσταση του καθώς και το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και το πολιτικό προσωπικό του Κοινοβουλίου που ήταν κοντά μας σε όλες μας τις ανάγκες. Είναι πολλά ακόμα τα ευχαριστώ σε πολίτες και θεσμούς που θα έκαναν την ανάρτηση κουραστική. 

Απλά ευχαριστώ, σε αυτούς που πίστεψαν και σε αυτούς που δεν πίστεψαν και μας έκαναν πιο δυνατούς.

Συνεχίζουμε...

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επιβίβαση στο μετρό
Μετρό : Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν 2,5 ώρες νωρίτερα από αύριο στη Γραμμή 2
Πρόωρο κλείσιμο τεσσάρων σταθμών στη Γραμμή 2 από αύριο – Σε ισχύ ειδικές ρυθμίσεις και έκτακτη λεωφορειακή γραμμή
Μετρό : Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν 2,5 ώρες νωρίτερα από αύριο στη Γραμμή 2
bullying
Σοκ στην Πάτρα: Μαθήτριες Γυμνασίου ξυλοκόπησαν 13χρονη και κατέγραφαν την επίθεση με κινητό
Βία ανηλίκων στην Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε 13χρονη στον δρόμο για το σπίτι – Αναζητείται η μαθήτρια που βιντεοσκοπούσε
Σοκ στην Πάτρα: Μαθήτριες Γυμνασίου ξυλοκόπησαν 13χρονη και κατέγραφαν την επίθεση με κινητό
ναζι
Φως στα απόρρητα έγγραφα του Γιόζεφ Μένγκελε: Η Ελβετία υποκύπτει στις πιέσεις των ιστορικών για τον «Άγγελο του Θανάτου» των Ναζί
Υπόθεση Μένγκελε: Η Ελβετία ανοίγει τα «απόρρητα» αρχεία για τον «Άγγελο του Θανάτου» του Άουσβιτς
Φως στα απόρρητα έγγραφα του Γιόζεφ Μένγκελε: Η Ελβετία υποκύπτει στις πιέσεις των ιστορικών για τον «Άγγελο του Θανάτου» των Ναζί
μπατι
Πολιτιστική γέφυρα Ελλάδας - Κίνας: Οι Κινέζοι αρχαιολόγοι στην Πανεπιστημιακή Ανασκαφή Δουρούτης στα Ιωάννινα
Στρατηγική συνεργασία στην Αρχαιολογία: Η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων υποδέχτηκε την Κινεζική Κλασική Σχολή
Πολιτιστική γέφυρα Ελλάδας - Κίνας: Οι Κινέζοι αρχαιολόγοι στην Πανεπιστημιακή Ανασκαφή Δουρούτης στα Ιωάννινα