golearn-engl_970-250
“Το Παιχνίδι της Επιρροής”: Κάθε παίκτης παίζει το ρόλο ενός πολιτικού κόμματος, έχοντας στον έλεγχό του 100 βουλευτές και προσπαθεί να προωθήσει τις προτάσεις του στο Ευρωκοινοβούλιο

Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, πρωτοπόρο όπως πάντα, στα πλαίσια των Δράσεων του ως μοναδικός πρεσβευτής του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στη Λέσβο, δημιούργησε επιτραπέζιο παιχνίδι με σκοπό την εξοικείωση με παιγνιώδη τρόπο, των παικτών με τον Ευρωκοινοβουλευτισμό, τον ρόλο και τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους Πολίτες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους Θεσμούς της!

Το Παιχνίδι της Επιρροής”, που δημιουργήθηκε από μαθητές Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης με τον Υπεύθυνο Καθηγητή κο Ευστάθιο Κουκουλά είναι ένα επιτραπέζιο στρατηγικής, τύχης, διπλωματίας και διαχείρισης πόρων. Το παιχνίδι παίζεται με 5 παίκτες ηλικίας 10+ και κάθε παρτίδα διαρκεί περίπου 60 με 80 λεπτά. Είναι ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι στη βάση του, αλλά επιτρέπει συνεργασίες μεταξύ των παικτών, οι οποίες μερικές φορές κρίνονται απαραίτητες.

Κάθε παίκτης παίζει το ρόλο ενός πολιτικού κόμματος, έχοντας στον έλεγχό του 100 βουλευτές. Κάνοντας τις σωστές επιλογές και συνεργασίες, προσπαθεί να κερδίσει περισσότερη επιρροή και κονδύλια από τα αντίπαλα κόμματα, έτσι ώστε να τα χρησιμοποιήσει για να προωθήσει τις προτάσεις του στο Ευρωκοινοβούλιο προς ψήφιση.

Έχει αναγνωρισθεί διεθνώς, πως τα επιτραπέζια παιχνίδια αναπτύσσουν τη μαθητική δημιουργία δημιουργώντας μια μαθησιακή εμπειρία που αρμόζει στο Σύγχρονο Σχολείο, δίνοντας τη δυνατότητα δοκιμής διάφορων δεξιοτήτων, όπως μεθοδική εργασία με κανόνες, ανάπτυξη στρατηγικών, κριτική αξιοποίηση πληροφοριών, προωθώντας ταυτόχρονα την συνεργασία και την άμιλλα, στοιχεία που αναγνωρίζονται διεθνώς πλέον ως βασικές δεξιότητες στο Επιχειρείν, στην Επιστημονική Έρευνα, στις Τέχνες, στην Πολιτική.

Η ίδια η δημιουργία τώρα, ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού διευρύνει περαιτέρω την ενεργή εμπλοκή των μαθητών αξιοποιώντας τη δημιουργικότητά τους και τις γνώσεις τους σε ένα συγκεκριμένο θέμα, ενισχύοντας την απόκτηση και την εμπέδωση ενός ευρέος φάσματος γνώσεων σε ποικίλα γνωστικά αντικείμενα, την ανάπτυξη λογικής σκέψης και τεχνικών για την κατανόηση και την επίλυση προβλημάτων.

Η ομάδα δημιουργίας του επιτραπέζιου “Το Παιχνίδι της Επιρροής” θα λάβει μέρος και στο 2ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Αφηγηματικού Παιχνιδιού, που διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Ένωση Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Γιατί η μάθηση που είναι διασκεδαστική είναι και αποτελεσματική!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Υγεία: Γιατί είναι ότι καλύτερο να βάζετε τα λεμόνια στην κατάψυξη;

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

1000 ΕΥΡΩ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

petros filippidis
Δίκη Φιλιππίδη: «Είχε πάει με το μισό θέατρο. Γιατί να μου βιάσει το παιδί;» είπε μάρτυρας
Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη απόντος του κατηγορούμενου-Κατεβλήθη η εγγύηση των 20.000 ευρώ για την αποφυλάκιση του
Δίκη Φιλιππίδη: «Είχε πάει με το μισό θέατρο. Γιατί να μου βιάσει το παιδί;» είπε μάρτυρας
fotia pyrkagia elikoptero
Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: «Εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση» - Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή
Οι ισχυροί άνεμοι κάνουν την κατάσταση πολύ δύσκολη, δηλώνει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μάνδρας
Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: «Εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση» - Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή
Ιωάννινα: Σοβαρά στεγαστικά ζητήματα στις σχολικές μονάδες
Συνάντηση είχαν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, για να συζητήσουν για...
Ιωάννινα: Σοβαρά στεγαστικά ζητήματα στις σχολικές μονάδες
Εργασία
Κορονοϊός: Παρατείνεται η 5μερη ειδική άδεια εργαζόμενων λόγω νόσησης από Covid-19
Τι απαιτείται για την παράταση χορήγησης του επιδόματος ασθενείας -Πώς θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι που νοσούν
Κορονοϊός: Παρατείνεται η 5μερη ειδική άδεια εργαζόμενων λόγω νόσησης από Covid-19