pierrakakis
Επιβεβαίωση alfavita.gr για προσχέδιο - Προσλήψεις εκπαιδευτικών με πάντρεμα Γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών και προσοντολογίου. Αυτό είναι το υβριδικό - μεικτό σύστημα που έρχεται το επόμενο διάστημα

Την Τρίτη 18/7/2023 έγινε συνάντηση του επιτελείου του Υπουργείου Παιδείας με το ΔΣ της ΟΛΜΕ. Μετά τους εθιμοτυπικούς χαιρετισμούς τον λόγο πήρε αρχικά ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ και στη συνέχεια μέλη του Δ.Σ όπου έθεσαν τα ζητήματα που αφορούν το σύνολο των εκπαιδευτικών.

Ο υπουργός και μέλη του επιτελείου του εξέφρασαν την ανάγκη για διάλογο, συνεργασία και εποικοδομητική επίλυση των μικρών καθημερινών θεμάτων των εκπαιδευτικών και του σχολείου.

Στις αρχικές του δηλώσεις πριν προχωρήσει σε συγκεκριμένες απαντήσεις κινήθηκε όπως και στις προγραμματικές δηλώσεις. Υπερασπιζόμενος την πολιτική της κυβέρνησης και των επιλογών της.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, η υφυπουργός Παιδείας (Για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Γενική και Ειδική Εκπαίδευσης) Δόμνα Μιχαηλίδου και ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΙΘΑ Γιάννης Κατσαρός.

Σχεδιάζεται μεικτό σύστημα με Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ και προσοντολόγιο (σεμινάρια ΑΕΙ, μεταπτυχιακά)

Σύμφωνα με δηλώσεις του  Ακρίτα Καλούση, εκπρόσωπου των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Συσπειρώσεων Κινήσεων Δ.Ε. στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας στις 18/7/2023 η ηγεσια του Υπουργείου Παιδείας προσπαθούν να βρουν ένα σύστημα ώστε να συγκεράσουν  το νέο αίμα των εκπαιδευτικών με αυτούς που εργάζονται χρόνια στην εκπαίδευση προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσει αντιμαχόμενες ομάδες και να επιβάλλει έναν κανιβαλικό ανταγωνισμό ανάμεσα τους  με  τεχνητές διαχωριστικές γραμμές.

Έτσι όπως αναφέρει ο Ακρίτας Καλούσης έχουν σκεφτεί αυτόν το υβριδικό τρόπο διορισμού. Διαγωνισμός ΑΣΕΠ και προσοντολόγιο. Μάλιστα κάλεσε την ΟΛΜΕ να της προτείνει ένα σύστημα διορισμού προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο εμπλέξει την ΟΛΜΕ στη επίλυση ενός προβλήματος που διαχρονικά δημιουργήσαν οι κυβερνήσεις και στη βάση της παραπάνω λογικής της κυβέρνησης. 

Πρόεδρος του ΑΣΕΠ: Υπέρ του Γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών - Σε τι θα εξεταζόνται

"Το θέμα του γραπτού διαγωνισμού στην εκπαίδευση είναι ένα θέμα ηλεκτρικά φορτισμένο  και πολιτικά φορτισμένο. Προφανώς όταν κληθώ να καταθέσω τις απόψεις  μου θα τις καταθέσω αρμοδίως. Αυτό που εφαρμόζουμε τώρα είναι λάθος σύστημα" σημείωσε, αρχικά, ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ.

Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ σημείωσε ότι το αρνητικό για το ΑΣΕΠ στο σημερινό σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών είναι οι ενστάσεις που είναι εξαιρετικά χρονοβόρες και απασχολούν πολλούς υπαλλήλους του ΑΣΕΠ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι αυτό που εφαρμόζουμε τώρα είναι λάθος σύστημα. "Η στραβά αρμενίζουμε ή στραβός είναι ο γυαλός" τόνισε.

Αναφερόμενος στην επιλογή διευθυντών, βλέπει ότι και το υπάρχον σύστημα επιλογής διευθυντών είναι «τρύπιο» με πολλά προβλήματα, ειδικά προς τους παλιούς διευθυντές που δεν υπάρχει κανένας τρόπος να δει το ΑΣΕΠ τι είχαν κάνει όλα τα προηγούμενα χρονιά στα σχολεία η τους σχολικούς οργανισμούς.

Στο θέμα του γραπτού διαγωνισμού των εκπαιδευτικών που εξαγγέλθηκε τόσο από τον Πρωθυπουργό όσο και από τον υπουργό Παιδείας κ. Κυριάκο Πιερρακάκη  έκανε τις παρακάτω αναφορές:

Ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς βγάζει στην επιφάνεια πολλά ερωτήματα όπως:

Μιλάμε για διαγωνισμό που πχ οι Φιλόλογοι θα εξεταστούν στα Αρχαία;

Μιλάμε για διαγωνισμό που οι Φιλόλογοι και οι Μαθηματικοί θα εξεταστούν στα ίδια θέματα Παιδαγωγικής;

Θα έχουμε εξέταση δεξιοτήτων;

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα