ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης: «Σχολεία έμειναν με 15,29,22,16,16,20,13 και 12 ώρες κενό»
Ενημερωτικό από τις αιρετούς ΣΥΝΕΚ Θεσσαλονίκης Όλγα Χρυσοστομίδου και Τζίνα Παπανικολάου

Σε ενημέρωση για τη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης προχώρησαν οι αιρετοί του ΣΥΝΕΚ Θεσσαλονίκης, Όλγα Χρυσοστομίδου και Τζίνα Παπανικολάου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, χάθηκαν 8 κενά ΠΕ04 από αυτά που είχαν ανακοινωθεί  και έμειναν σχολεία με 15,29,22,16,16,20,13 και 12 ώρες κενό αντίστοιχα, στον κλάδο ΠΕ04, ενώ άλλαξαν οι τοποθετήσεις 13 εκπαιδευτικών, καθώς υπερψηφίστηκε η πρόταση της ΔΑΚΕ για αναμόρφωση των κενών: «Να θεωρείται κενό μόνο, όπου υπάρχουν πάνω από 12 ώρες στην ειδικότητα και πάνω από 12 ώρες στον κλάδο και επανατοποθέτηση των εκπαιδευτικών ΠΕ04 στα οργανικά κενά κατά ειδικότητα».

Η ενημέρωση των αιρετών

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι  

Το  ΠΥΣΔΕ Ανατολικής  Θεσσαλονίκης συνεδρίασε   στις 11-7-2023 με θέμα:

 Αιτήσεις – ενστάσεις για τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών από μετάθεση-βελτίωση-διάθεση

Μετά από ένσταση μόνιμης εκπαιδευτικού ΠΕ04.02 -η οποία δεν αιτούνταν βελτίωσης- κατά της τοποθέτησης εκπαιδευτικού, ειδικής κατηγορίας, ΠΕ04.02 από διάθεση  σε κενό 12 ωρών με 10 ώρες χημείας, ο αιρετός της ΔΑΚΕ εισηγήθηκε αναμόρφωση των κενών: « Να θεωρείται  κενό μόνο, όπου  υπάρχουν πάνω από 12 ώρες στην ειδικότητα και πάνω από 12 ώρες στον κλάδο και  επανατοποθέτηση  των εκπαιδευτικών ΠΕ04 στα οργανικά κενά κατά ειδικότητα».

Διαφωνήσαμε με την πρόταση υπενθυμίζοντας ότι τα κενά που αναρτήθηκαν για την ΠΕ04 στις 3-7-2023 δόθηκαν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις εγκυκλίους του Υπουργείου για την τοποθέτηση σε οργανικά κενά του κλάδου ΠΕ04 και είχαν θετικά ψηφιστεί και από τον αιρετό της ΔΑΚΕ.   Επιπλέον οι συνάδελφοι έχουν υποβάλει  τις αιτήσεις προτίμησης- θέσης με βάση αυτά τα κενά.  

 Η πρόταση αυτή υπερψηφίστηκε από τα υπόλοιπα μέλη του ΠΥΣΔΕ και προχωρήσανε σε επανατοποθέτηση των εκπαιδευτικών. Το αποτέλεσμα ήταν να χαθούν 8 κενά ΠΕ04 από αυτά που είχαν ανακοινωθεί, να μείνουν σχολεία με 15,29,22,16,16,20,13,12 ώρες κενό αντίστοιχα, στον κλάδο ΠΕ04 και να αλλάξουν οι τοποθετήσεις 13 εκπαιδευτικών.   Έτσι ακυρώνονται οι δηλώσεις προτίμησης , ανατρέπεται η νομότυπη εφαρμογή των εγκυκλίων και δεν ευνοείται η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων . Παράλληλα δημιουργείται  στις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους η εντύπωση ότι όλη αυτή η διαδικασία  υποκρύπτει προσπάθεια  ευνοϊκής μεταχείρισης ορισμένων συναδέλφων  έναντι άλλων.

Υπενθυμίζουμε ότι για τις τοποθετήσεις του κλάδου ΠΕ04 ισχύουν τα παρακάτω:

Οι τοποθετήσεις των υπεράριθμων, όπως και οι βελτιώσεις, οι τοποθετήσεις των νεομετατιθεμένων και όσων εκπαιδευτικών βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ στον κλάδο ΠΕ04 θα γίνουν  κατά κλάδο και  ειδικότητα
σύμφωνα με τις αρ. 45686/Δ2/14 - 4 - 2001 και 3508/Δ2/14 - 01 - 2010 εγκυκλίους για υπολογισμό κενών και πλεονασμάτων. Τυχόν κενά μετά την προηγούμενη διαδικασία θα καλυφθούν κατά προτεραιότητα από την ειδικότητα με τις περισσότερες ώρες, λαμβάνοντας υπόψη και τα μαθήματα δεύτερης ανάθεσης.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Χρυσοστομίδου Όλγα  ΠΕ 04.01                                                                Παπανικολάου Τζίνα ΠΕ 02

τακτικό μέλος ΠΥΣΔΕ                                                                     αναπληρωματικό μέλος ΠΥΣΔΕ

ΑΙΡΕΤΟΙ ΣΥΝΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

synekairetoi.blogspot.com

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα σας αν βρίζετε - ποια είναι τα οφέλη;

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apth
Θεσσαλονίκη: Επίθεση έξω από το σπίτι του κοσμήτορα της Νομικής του ΑΠΘ, Παναγιώτη Γκλαβίνη
«Κάτω τα χέρια από τις φοιτήτριες και τους φοιτητές που αγωνίζονται για δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Ούτε σκέψη για ιδιωτικά ΑΕΙ»
Θεσσαλονίκη: Επίθεση έξω από το σπίτι του κοσμήτορα της Νομικής του ΑΠΘ, Παναγιώτη Γκλαβίνη