Thumbnail
Κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Τα Υπουργεία Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνουν ότι ολοκληρώθηκε για τρίτη χρονιά η αποστολή με SMS των βαθμολογικών των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα κινητά των υποψηφίων που είχαν υποβάλει σχετικό αίτημα. Σχεδόν 3 στους 4 υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έλαβαν τη βαθμολογία τους με μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο.

Ειδικότερα, χρήση της δυνατότητας ενημέρωσης με SMS έκαναν 63.844 υποψήφιοι από τους 88.570 που συνολικά συμμετείχαν έστω και σε ένα πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα (ποσοστό 72.08%).

Τα μηνύματα εστάλησαν και παραδόθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά, παράλληλα με την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες και στην εφαρμογή results.it.minedu.gov.gr.

Υπενθυμίζεται ότι η δυνατότητα ενημέρωσης μέσω γραπτού μηνύματος SMS εξασφαλίσθηκε πρώτη φορά το 2021, μέσω ειδικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού smsresults.minedu.gov.gr στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη Δημόσιας Διοίκησης gov.gr.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), λογότυπο
ΙΕΠ: Ιδρύονται οργανικές θέσεις συμπεριληπτικής εκπαίδευσης στα σχολεία – Το τέλος της χρηματοδότησης ΕΣΠΑ
ΣΑΤΕΑ και ΙΕΠ στο τραπέζι του διαλόγου: Οι προτάσεις για τη νέα εποχή στην Ειδική Αγωγή
ΙΕΠ: Ιδρύονται οργανικές θέσεις συμπεριληπτικής εκπαίδευσης στα σχολεία – Το τέλος της χρηματοδότησης ΕΣΠΑ
Κομοτηνή: Συλλήψεις εκπαιδευτικών για απάτη 450.000 ευρώ σε ΚΔΑΠ με «μαϊμού» vouchers
Κομοτηνή: Συλλήψεις εκπαιδευτικών για απάτη 450.000 ευρώ σε ΚΔΑΠ με «μαϊμού» vouchers
«Έστησαν» δίκτυο με vouchers και καρπώθηκαν 450.000 ευρώ – Επ’ αυτοφώρω συλλήψεις εκπαιδευτικών και στελεχών
Κομοτηνή: Συλλήψεις εκπαιδευτικών για απάτη 450.000 ευρώ σε ΚΔΑΠ με «μαϊμού» vouchers