Υπάλληλοι ΥΠΑΙΘ: Αιφνιδιασμός από τη μεταφορά αρμοδιοτήτων για τη νεολαία στη Σοφία Ζαχαράκη
Υπάλληλοι ΥΠΑΙΘ: Ενώ είναι σε ισχύ ο θεσμός της κινητικότητας, που επιτρέπει στους δημοσίους υπαλλήλους να αιτούνται τη μετάταξή τους σε άλλον φορέα με βάση τα προσόντα και τις επιθυμίες τους, εντούτοις αυτή η δυνατότητα εν προκειμένω δεν αξιοποιήθηκε

Αιφνιδιασμένοι δηλώνουν οι υπάλληλοι της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου παιδείας, από τη μεταφορά αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Νεολαίας της Γενικής Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας στο νεοσύστατο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, υπό την Σοφία Ζαχαράκη.

Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν  την ανάγκη να ληφθεί υπόψη η επιθυμία των υπαλλήλων να μεταφερθούν στο νέο Υπουργείο ή να παραμείνουν στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου υπαλλήλων Κ.Υ του ΥΠΑΙΘ

Με το π.δ. 77/2023 (ΦΕΚ 130/τ. Α΄/27-6-2023) μεταφέρεται από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στο νεοσύστατο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, υπηρεσιακών μονάδων και θέσεων προσωπικού, η Διεύθυνση Νεολαίας της Γενικής Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας.

Δηλώνουμε τον αιφνιδιασμό μας για την εν λόγω μεταφορά και επισημαίνουμε την ανάγκη να ληφθεί υπόψη η επιθυμία των υπαλλήλων να μεταφερθούν στο νέο Υπουργείο ή να παραμείνουν στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Σημειώνουμε, επίσης, ότι ενώ είναι σε ισχύ ο θεσμός της κινητικότητας, που επιτρέπει στους δημοσίους υπαλλήλους να αιτούνται τη μετάταξή τους σε άλλον φορέα με βάση τα προσόντα και τις επιθυμίες τους, εντούτοις αυτή η δυνατότητα εν προκειμένω δεν αξιοποιήθηκε.

Το θέμα συζητήθηκε ήδη στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΥΚΥΠ, εκλήθη υπηρεσιακός παράγοντας να ενημερώσει το ΔΣ και θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις.

Είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων για ό, τι χρειαστεί.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

athens_7.jpg
Ο ωραιότερος δρόμος της Αθήνας
«Είναι δρόμος με ανοιχτούς ορίζοντες. Βλέπεις πολύ ουρανό και πολύ Υμηττό. Τα κτίρια, που υπάρχουν εκατέρωθεν, έχουν ωραία αισθητική. Δεν έχουν...
Ο ωραιότερος δρόμος της Αθήνας