Υπάλληλοι ΥΠΑΙΘ: Αιφνιδιασμός από τη μεταφορά αρμοδιοτήτων για τη νεολαία στη Σοφία Ζαχαράκη
Υπάλληλοι ΥΠΑΙΘ: Ενώ είναι σε ισχύ ο θεσμός της κινητικότητας, που επιτρέπει στους δημοσίους υπαλλήλους να αιτούνται τη μετάταξή τους σε άλλον φορέα με βάση τα προσόντα και τις επιθυμίες τους, εντούτοις αυτή η δυνατότητα εν προκειμένω δεν αξιοποιήθηκε

Αιφνιδιασμένοι δηλώνουν οι υπάλληλοι της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου παιδείας, από τη μεταφορά αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Νεολαίας της Γενικής Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας στο νεοσύστατο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, υπό την Σοφία Ζαχαράκη.

Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν  την ανάγκη να ληφθεί υπόψη η επιθυμία των υπαλλήλων να μεταφερθούν στο νέο Υπουργείο ή να παραμείνουν στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου υπαλλήλων Κ.Υ του ΥΠΑΙΘ

Με το π.δ. 77/2023 (ΦΕΚ 130/τ. Α΄/27-6-2023) μεταφέρεται από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στο νεοσύστατο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, υπηρεσιακών μονάδων και θέσεων προσωπικού, η Διεύθυνση Νεολαίας της Γενικής Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας.

Δηλώνουμε τον αιφνιδιασμό μας για την εν λόγω μεταφορά και επισημαίνουμε την ανάγκη να ληφθεί υπόψη η επιθυμία των υπαλλήλων να μεταφερθούν στο νέο Υπουργείο ή να παραμείνουν στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Σημειώνουμε, επίσης, ότι ενώ είναι σε ισχύ ο θεσμός της κινητικότητας, που επιτρέπει στους δημοσίους υπαλλήλους να αιτούνται τη μετάταξή τους σε άλλον φορέα με βάση τα προσόντα και τις επιθυμίες τους, εντούτοις αυτή η δυνατότητα εν προκειμένω δεν αξιοποιήθηκε.

Το θέμα συζητήθηκε ήδη στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΥΚΥΠ, εκλήθη υπηρεσιακός παράγοντας να ενημερώσει το ΔΣ και θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις.

Είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων για ό, τι χρειαστεί.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κύκλωμα «εξαφάνισε» δυο μαθήτριες

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 26/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα