φασισμος
«Γι’ αυτό ας μην κάνουν τον κόπο να απευθύνονται σε εμάς! Έχουμε διαλέξει πλευρά προ πολλού! Δίπλα στα παιδιά μας και τους δασκάλους τους!»

Η Ένωση Γονέων Χανίων με σχετική της ανακοίνωση γνωστοποιεί την θέση των γονιών απέναντι στους φασίστες και τη συγκέντρωση ενάντια στα ΛΑΟΑΤΚΙ+ άτομα στα Χανιά.

Επιπλέον, καταδικάζει τη στάση τους και τονίζει ότι «σαν γονείς προσπαθούν να μάθουν στα παιδιά τους, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, ότι δεν πρέπει να διαχωρίζονται οι άνθρωποι ανάλογα με το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την εθνικότητα κ.α».

Τέλος, οι γονείς «δεσμεύονται ότι θα δυναμώσουν τον αγώνα τους στο επόμενο διάστημα ενάντια στον φασισμό».

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση:

Βρήκαν αφορμή οι φασίστες να κάνουν την εμφάνισή τους στην πόλη μας, διοργανώνοντας συγκέντρωση μίσους, με τους γνωστούς απαράδεκτους διαχωρισμούς με βάση το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, κ.ά. Μάλιστα έχουν το θράσος να απευθύνουν ιδιαίτερο κάλεσμα στους γονείς.

Τους απαντάμε ξεκάθαρα πως θα μας βρουν απέναντι!

Οι γονείς παλεύουμε όλα αυτά τα χρόνια να καλλιεργήσουμε στα παιδιά μας αξίες και ιδανικά που δε διαχωρίζουν τους ανθρώπους ανάλογα με το φύλο, τη θρησκεία, την καταγωγή ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Παλεύουμε ώστε τα παιδιά μας να αγωνίζονται συλλογικά, με όλους τους συμμαθητές και συμμαθήτριές τους, μέσα από τα μαθητικά τους συμβούλια απέναντι στις πολιτικές που έχουν διαμορφώσει ένα αποκρουστικό, ανταγωνιστικό, εξετασιοκεντρικό σχολείο και διεκδικώντας την ολόπλευρη μόρφωση που έχουν ανάγκη.

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να συζητήσουμε με τα παιδιά μας για τον φασισμό και τις αιτίες που τον γεννούν. Το σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, που αξιοποιεί τους φασίστες ως μπαμπούλες απέναντι στους λαϊκούς αγώνες, στους αγώνες της νέας γενιάς.

Θέλουμε τα παιδιά μας να διαμορφώνουν κριτήριο να αναγνωρίζουν τον φασισμό με όποια προβιά κι αν εμφανίζεται, να τον αντιπαλεύουν και να τον απομονώνουν όπου τον συναντάνε, στο σχολείο ή τη γειτονιά.

Είμαστε περήφανοι για τη στάση των μαθητών και τις πολύμορφες δράσεις τους όλα τα προηγούμενα χρόνια απέναντι στη δράση των νεοναζί, φασιστών χρυσαυγιτών, με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το χτύπημα σε μετανάστες και εργάτες, την παρέμβαση ορισμένων μέσα στα σχολεία.

Στεκόμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών μας σε κάθε πρωτοβουλία μέσα στην τάξη και το σχολείο, που αναδεικνύει τον πραγματικό ρόλο του φασισμού ως εργαλείου του συστήματος, που βοηθάει τα παιδιά μας να καταλήγουν σε χρήσιμα ιστορικά συμπεράσματα, που απορρίπτει την κατάπτυστη και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, η οποία ταυτίζει τον φασισμό με τον λαϊκό αγώνα και ό,τι πιο προοδευτικό έδωσε η ανθρωπότητα.

Οι γονείς οργανώνουμε αντίστοιχα την πάλη μας και μέσα στα σωματεία μας γιατί πια έχουμε πλούσια πείρα. Ξέρουμε ότι ανεξάρτητα από την καταγωγή, το φύλο, τη θρησκεία ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό, με τους συναδέλφους μας- εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, σε κάθε χώρο- μάς ενώνει ο κοινός αγώνας για το μεροκάματο, την επιβίωση, τη στήριξη της οικογένειάς μας και απέναντι σε όποιον και ότι εκμεταλλεύεται εμάς και τα παιδιά μας.

Γι’ αυτό ας μην κάνουν τον κόπο να απευθύνονται σε εμάς! Έχουμε διαλέξει πλευρά προ πολλού! Δίπλα στα παιδιά μας και τους δασκάλους τους!

Γι’ αυτό δεσμευόμαστε πως ο αγώνας μας θα δυναμώσει ακόμα πιο αποφασιστικά το επόμενο διάστημα.

Γιατί ξέρουμε πολύ καλά πως ο φασισμός «…δε θα πεθάνει μόνος». Θα τον τσακίσουμε!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα