σχολικη ταξη
Μία απίστευτη ιστορία βλέπει το φως της δημοσιότητας

Μία απίστευτη ιστορία βλέπει το φως της δημοσιότητας στην Ιταλία, όπου μια καθηγήτρια έλειπε από το σχολείο συνολικά 20 χρόνια στα συνολικά 24 που «εργαζόταν».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η καθηγήτρια Παολίνα ντε Λίο, σε 24 χρόνια καριέρας στο χώρο της εκπαίδευσης, πήρε άδεια 20 χρόνια, με το ανώτατο δικαστήριο της χώρας να επικυρώνει την απόλυσή της.

Η Ιταλίδα καθηγήτρια απολύθηκε το 2017, χρονιά που είχε εμφανιστεί για μόλις τέσσερις μήνες, προκαλώντας αντιδράσεις. Την επόμενη χρονιά την αποκατέστησε δικαστήριο στη Βενετία, αλλά το υπουργείο Παιδείας άσκησε έφεση στην απόφαση.

Η περίπτωση έφτασε στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας, που επικύρωσε την απόλυση, ενώ χαρακτήρισε τις απουσίες της «μόνιμη και απόλυτη ανικανότητα».

Κατά το υπουργείο, η Ντε Λίο έλειπε 20 από τα συνολικά 24 χρόνια που ήταν καθηγήτρια. Από αυτά, τα 10 πρώτα χρόνια ήταν εντελώς απούσα ενώ στα άλλα 14 δικαιολογούσε τις απουσίες της λόγω ασθενειών και για προσωπικούς ή οικογενειακούς λόγους.

Μέχρι και μαθητές διαμαρτυρήθηκαν καθώς, όπως υποστήριζαν, όταν η ντε Λίο πήγαινε στο σχολείο, ήταν συνήθως απροετοίμαστη, χωρίς βιβλία, ασχολούνταν μόνιμα με το κινητό της και βαθμολογούσε στην τύχη.

Η Ντε Λίο, που διδάσκει ιστορία και φιλοσοφία, λέει ότι έχει έγγραφα που αποδεικνύουν ότι οι άδειές της ήταν δικαιολογημένες και ότι η ιστορία είναι «μοναδική και σουρεαλιστική».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γυμναστική
Πόσο συχνά πρέπει να γυμναζόμαστε
Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πόσο συχνά πρέπει να γυμνάζεστε, ανάλογα με τους στόχους σας και ποιες ασκήσεις μπορείτε να συμπεριλάβετε κατά τη...
Πόσο συχνά πρέπει να γυμναζόμαστε