Thumbnail
Επιπρόσθετα, όλες οι υπόλοιπες άδειες (αιμοδοσίας, αναρρωτικές κλπ) λαμβάνονται ΚΑΝΟΝΙΚΑ, καθώς πρόκειται για ειδικές άδειες

Η απαγόρευση χορήγησης κανονικών αδειών στους υπαλλήλους του Δημοσίου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου καθώς και η ανάκληση όσων είχαν δοθεί, ΔΕΝ ισχύει για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Αυτό αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ) σε ανάρτησή του για το ζήτημα, στην οποία καλεί τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολικών μονάδων, αλλά και τις διευθύνσεις εκπαίδευσης να μην αυθαιρετούν σε βάρος των αναπληρωτών για ακόμη μια φορά.

«Δυστυχώς, δεν έχουμε ακόμα τα ίδια δικαιώματα με τους μόνιμους συναδέλφους μας. Η εξίσωση των δικαιωμάτων μας δεν πρέπει να γίνεται επιλεκτικά», καταλήγει ο ΠΑΣΑΔ.

Η ανάρτηση

Τις τελευταίες ημέρες λάβαμε πλήθος ερωτημάτων από συναδέλφους αναπληρωτές σχετικά με την ανάκληση κανονικών αδειών ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

Διαβάζοντας την αντίστοιχη εγκύκλιο, αλλά και ύστερα από επικοινωνία μας με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών, διευκρινίζουμε τα εξής:

Όλες οι κανονικές άδειες των μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων ανακαλούνται μέχρι τις εκλογές. Η εγκύκλιος αναφέρει ρητά ότι στην οδηγία αυτή εμπίπτουν οι τακτικοί (μόνιμοι) δημόσιοι υπάλληλοι, κάθε οι εργαζόμενοι μα σύμβαση ΙΔΑΧ (Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου). Ως εκ τούτου, τα παραπάνω ΔΕΝ ισχύουν για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, καθώς η σύμβασή μας είναι Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ).

Επιπρόσθετα, όλες οι υπόλοιπες άδειες (αιμοδοσίας, αναρρωτικές κλπ) λαμβάνονται ΚΑΝΟΝΙΚΑ, καθώς πρόκειται για ειδικές άδειες.

Καλούμε τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολικών μονάδων, αλλά και τις διευθύνσεις εκπαίδευσης να μην αυθαιρετούν σε βάρος των αναπληρωτών για ακόμη μια φορά. Δυστυχώς, δεν έχουμε ακόμα τα ίδια δικαιώματα με τους μόνιμους συναδέλφους μας. Η εξίσωση των δικαιωμάτων μας δεν πρέπει να γίνεται επιλεκτικά.

ΠΑΣΑΔ

*Η φωτογραφία είναι από τις διευκρινιστικές οδηγίες που έστειλε το Υπουργείο στις διευθύνσεις. Η αυθαιρεσία και το "δεν γνωρίζουμε" πρέπει να σταματήσει.

πασαδ αδειες εκλογων

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

10 Πιστοποιητικά Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς: 1000 Υποτροφίες ως 19/1

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αυτοκινητα
Κρατική επιδότηση για αλλαγή αυτοκινήτου: Ποιοι δικαιούνται χιλιάδες ευρώ και πότε ξεκινά το πρόγραμμα
Νέο σχέδιο για ηλεκτρικά και χαμηλών ρύπων οχήματα με στόχο τις «μεταφορικά ευάλωτες» ομάδες – Τα εισοδηματικά όρια και οι παροχές
Κρατική επιδότηση για αλλαγή αυτοκινήτου: Ποιοι δικαιούνται χιλιάδες ευρώ και πότε ξεκινά το πρόγραμμα
σεισμοι
Σεισμική έξαρση στην Κυλλήνη: Πόσο πιθανός είναι ένας ισχυρός σεισμός
Δεκάδες δονήσεις από τις αρχές Ιανουαρίου – Τι λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος για το ενδεχόμενο ισχυρότερου σεισμού
Σεισμική έξαρση στην Κυλλήνη: Πόσο πιθανός είναι ένας ισχυρός σεισμός
Καρυστιανού, Πλακιάς
Τέμπη: Σκληρή επίθεση Πλακιά σε Καρυστιανού – «Δεν είναι μία η μάνα των Τεμπών»
Πλακιάς κατά Καρυστιανού: «Η τραγωδία των Τεμπών δεν ανήκει σε κανέναν – Δεν μπορεί να γίνει πολιτικό πρόσωπο»
Τέμπη: Σκληρή επίθεση Πλακιά σε Καρυστιανού – «Δεν είναι μία η μάνα των Τεμπών»
el venizelos aerodromio
Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ μετά το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών
Το πόρισμα «καίει» την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας – Απαρχαιωμένα συστήματα, διοικητικό αλαλούμ και κρίσιμα ερωτήματα για την ασφάλεια πτήσεων
Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ μετά το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών