Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Επιπρόσθετα, όλες οι υπόλοιπες άδειες (αιμοδοσίας, αναρρωτικές κλπ) λαμβάνονται ΚΑΝΟΝΙΚΑ, καθώς πρόκειται για ειδικές άδειες

Η απαγόρευση χορήγησης κανονικών αδειών στους υπαλλήλους του Δημοσίου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου καθώς και η ανάκληση όσων είχαν δοθεί, ΔΕΝ ισχύει για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Αυτό αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ) σε ανάρτησή του για το ζήτημα, στην οποία καλεί τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολικών μονάδων, αλλά και τις διευθύνσεις εκπαίδευσης να μην αυθαιρετούν σε βάρος των αναπληρωτών για ακόμη μια φορά.

«Δυστυχώς, δεν έχουμε ακόμα τα ίδια δικαιώματα με τους μόνιμους συναδέλφους μας. Η εξίσωση των δικαιωμάτων μας δεν πρέπει να γίνεται επιλεκτικά», καταλήγει ο ΠΑΣΑΔ.

Η ανάρτηση

Τις τελευταίες ημέρες λάβαμε πλήθος ερωτημάτων από συναδέλφους αναπληρωτές σχετικά με την ανάκληση κανονικών αδειών ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

Διαβάζοντας την αντίστοιχη εγκύκλιο, αλλά και ύστερα από επικοινωνία μας με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών, διευκρινίζουμε τα εξής:

Όλες οι κανονικές άδειες των μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων ανακαλούνται μέχρι τις εκλογές. Η εγκύκλιος αναφέρει ρητά ότι στην οδηγία αυτή εμπίπτουν οι τακτικοί (μόνιμοι) δημόσιοι υπάλληλοι, κάθε οι εργαζόμενοι μα σύμβαση ΙΔΑΧ (Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου). Ως εκ τούτου, τα παραπάνω ΔΕΝ ισχύουν για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, καθώς η σύμβασή μας είναι Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ).

Επιπρόσθετα, όλες οι υπόλοιπες άδειες (αιμοδοσίας, αναρρωτικές κλπ) λαμβάνονται ΚΑΝΟΝΙΚΑ, καθώς πρόκειται για ειδικές άδειες.

Καλούμε τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολικών μονάδων, αλλά και τις διευθύνσεις εκπαίδευσης να μην αυθαιρετούν σε βάρος των αναπληρωτών για ακόμη μια φορά. Δυστυχώς, δεν έχουμε ακόμα τα ίδια δικαιώματα με τους μόνιμους συναδέλφους μας. Η εξίσωση των δικαιωμάτων μας δεν πρέπει να γίνεται επιλεκτικά.

ΠΑΣΑΔ

*Η φωτογραφία είναι από τις διευκρινιστικές οδηγίες που έστειλε το Υπουργείο στις διευθύνσεις. Η αυθαιρεσία και το "δεν γνωρίζουμε" πρέπει να σταματήσει.

πασαδ αδειες εκλογων

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σταδιακές πληρωμές σε χρήματα από τον ΕΦΚΑ για 25.000 εργαζόμενους συνταξιούχους
Νέο πακέτο παροχών τον Ιούνιο: Αυξήσεις, επιδόματα και νέες ρυθμίσεις για χρέη
Ενισχύσεις για συνταξιούχους, οικογένειες με παιδιά και ενοικιαστές φέρνει το πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζεται να κατατεθεί στη Βουλή
Νέο πακέτο παροχών τον Ιούνιο: Αυξήσεις, επιδόματα και νέες ρυθμίσεις για χρέη
ζαχαρακη
Ζαχαράκη: Έλλειμμα εμπιστοσύνης στο δημόσιο σχολείο - Το δημογραφικό αλλάζει το τοπίο
Η υπουργός Παιδείας μίλησε για τις επιπτώσεις της δημογραφικής κρίσης στην εκπαίδευση, τους νέους διορισμούς εκπαιδευτικών, το νέο Λύκειο και τις...
Ζαχαράκη: Έλλειμμα εμπιστοσύνης στο δημόσιο σχολείο - Το δημογραφικό αλλάζει το τοπίο