dimokriteio
Οι 40 φοιτητές/τριες έχουν υπερβεί το 8ο έτος σπουδών και άλλοι/ες 32 δεν έχουν υποβάλει αίτηση στέγασης

Εξωση σε 72 φοιτητές από τις εστίες κάνει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, επικαλούμενο την ανάγκη ανακαίνισης, για την οποία διαθέτει κονδύλι ύψους 5,8 εκ.€ από  το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (Π.Δ.Ε.)για την ανακατασκευή του κτηριακού συγκροτήματος των φοιτητικών εστιών που βρίσκονται στα Κιμμέρια Ξάνθης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΠΘ, στην παρούσα φάση στις εστίες της Ξάνθης διαμένουν 40 φοιτητές/τριες οι οποίοι έχουν υπερβεί το 8ο έτος σπουδών και άλλοι/ες 32 που δεν έχουν υποβάλει αίτηση στέγασης. Με βάση τα παραπάνω οι συγκεκριμένοι/ες φοιτητές/τριες ενημερώθηκαν για να εκκενώσουν τα δωμάτια για τους νέους/ες δικαιούχους του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024.

Η ανακοίνωση του ΔΠΘ

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ενδιαφέρεται έμπρακτα και μεριμνά για την όσο το δυνατόν καλύτερη κάλυψη των αναγκών στέγασης των φοιτητών/τριών του. Αποσκοπεί επίσης στη διαμόρφωση εστιών με ενδεδειγμένους και κατάλληλους χώρους και γι΄ αυτόν τον λόγο προχώρησε στην εξ ολοκλήρου ανακατασκευή του κτηριακού συγκροτήματος των φοιτητικών εστιών που βρίσκονται στα Κιμμέρια Ξάνθης αξιοποιώντας πόρους από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (Π.Δ.Ε.) συνολικού συμβατικού προϋπολογισμού πέντε εκατομμυρίων οκτακοσίων ογδόντα τεσσάρων χιλιάδων δύο ευρώ και πενήντα τεσσάρων λεπτών (5.884.002,54€) με ΦΠΑ. Επισημαίνουμε ότι το έργο ανακατασκευής των φοιτητικών εστιών της Ξάνθης ήταν απολύτως αναγκαίο, καθώς το κτηριακό συγκρότημα ήταν σε κακή κατάσταση και η ανακαίνιση επιβεβλημένη για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των φοιτητών/τριών μας.

Η πρώτη φάση του έργου αφορά την ανακατασκευή των κτηρίων Β1 και Β2, συνολικής χωρητικότητας 158 δωματίων. Η εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης των εργασιών στα δύο αυτά κτήρια είναι το τέλος του τρέχοντος έτους. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και προκειμένου να καταστούν τα κτίρια Β1 – Β2 λειτουργικά, πρέπει να εξοπλιστούν με την απαραίτητη επίπλωση – συσκευές (μεταξύ άλλων κρεβάτια, γραφεία, ντουλάπες, καναπέδες, τραπέζια, ψυγεία, ηλ. κουζίνες κ.λπ.). Έχουμε ενημερώσει ήδη από τις 19-01-2023 το ΙΝΕΔΙΒΙΜ να προβεί ως αρμόδιος φορέας στο διαγωνισμό για την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού.

Λόγω της ανακαίνισης των κτηρίων Β1 και Β2 στην Ξάνθη στην παρούσα φάση το σύνολο των διαθέσιμων δωματίων ανέρχεται σε 410. Εξ αυτών τα 16 κρίνονται ως ακατάλληλα για διαμονή και 7 αποτελούν δωμάτια φιλοξενίας για φοιτητές που έρχονται μέσω του προγράμματος Erasmus κ.λπ. Στις φοιτητικές εστίες στεγάζονται οι δικαιούχοι φοιτητές/τριες του εκάστοτε ακαδημαϊκού έτους, όπως αυτοί/ές προσδιορίζονται μετά από διαδικασία επιλογής που πραγματοποιείται ετησίως την άνοιξη όπως προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία και στον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας Φοιτητικών Εστιών του ΔΠΘ. Πιο συγκεκριμένα γίνεται πρόσκληση προς τους/τις ενδιαφερόμενους/ες δικαιούχους φοιτητές/τριες για την υποβολή, σε ψηφιακή πλατφόρμα, αίτησης συνοδευόμενης από τα αναγκαία δικαιολογητικά. Ακολουθεί η επιλογή βάσει αντικειμενικών κριτηρίων και, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ανακοινώνονται οι δικαιούχοι στέγασης για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, ενώ ταυτόχρονα ενημερώνονται οι μη δικαιούχοι. Εφόσον ένας/μια φοιτητής/τρια διαμένει ήδη στην εστία αλλά δεν επιλέγεται για την επόμενη χρονιά ή δεν δικαιούται στέγαση για την επόμενη χρονιά, θα πρέπει να εκκενώσει το δωμάτιο μέχρι το τέλος της εξεταστικής περιόδου Ιουνίου. Σε περίπτωση που σε ορισμένα Τμήματα οι εξετάσεις ολοκληρώνονται σε μεταγενέστερο χρόνο, οι φοιτητές/τριες μπορούν να ζητήσουν παράταση της διαμονής τους μέχρι τις 30 Ιουνίου, οπότε και κλείνουν οι φοιτητικές εστίες για την περίοδο των θερινών διακοπών. Επισημαίνεται ότι όσοι έχουν υπερβεί το 8ο έτος σπουδών καθώς και όσοι δεν υποβάλλουν αίτηση δεν δικαιούνται στέγαση.

Στην παρούσα φάση στις εστίες της Ξάνθης διαμένουν 40 φοιτητές/τριες οι οποίοι έχουν υπερβεί το 8ο έτος σπουδών και άλλοι/ες 32 που δεν έχουν υποβάλει αίτηση στέγασης. Με βάση τα παραπάνω οι συγκεκριμένοι/ες φοιτητές/τριες ενημερώθηκαν για να εκκενώσουν τα δωμάτια για τους νέους/ες δικαιούχους του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024.

Το ΔΠΘ διαχρονικά καταβάλλει και θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να καλυφθεί κατά το δυνατόν το σύνολο των ενδιαφερόμενων δικαιούχων φοιτητών/τριών αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aithousa
Ιταλία: Μαθητές θα πληρώνουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ όταν επιτίθενται σε καθηγητές και σχολικό προσωπικό
Πρόκειται για αποζημίωση προς τα σχολικά συγκροτήματα όπου σημειώνονται οι επιθέσεις, ενώ το πρόστιμο θα επιβάλλεται μετά από καταδικαστική απόφαση...
Ιταλία: Μαθητές θα πληρώνουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ όταν επιτίθενται σε καθηγητές και σχολικό προσωπικό
πυρκαγιά πυροσβεστική
Μεγάλη φωτιά στα Χανιά- Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχουν κινητοποιηθεί 45 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα ενώ συνδρομή υπάρχει και από υδροφόρες ΟΤΑ
Μεγάλη φωτιά στα Χανιά- Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο