Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
«Οι πτυχιούχοι ΤΕΙ που κατέχουν Μεταπτυχιακό ή Διδακτορικό Δίπλωμα συναφές με το γνωστικό αντικείμενο του Τμήματος που αποφοίτησαν πρέπει να τους αποδίδεται το αντίστοιχο Πτυχίο του Πανεπιστημιακού Τμήματος που μετεξελίχθηκε το Τμήμα ΤΕΙ»

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Τομέα Παιδείας ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ με εκπροσώπους του Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων Τ.Ε.Ι. Αθήνας και Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ.

Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τον Τομέα Παιδείας εκπροσώπησαν ο Νίκος Τσούλιας, Γραμματέας και ο Γιάννης Τσάκνης, Αναπληρωτής Γραμματέας και τον εν λόγω Σύλλογο οι κ.κ. Βίκτωρ Πολίτης και Γιάννης Λαλαδάκης.

Ο διάλογος αφορούσε το αίτημα του Συλλόγου τους για αντιστοίχιση των παλαιών πτυχίων Τ.Ε.Ι. με τα νέα πτυχία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

«Κρίνεται αναγκαία η με ακαδημαϊκά κριτήρια αντιστοίχιση των πτυχίων αυτών - και αυτή η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί σε όλη τη χώρα, όπου υπάρχουν πανεπιστήμια» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Θεωρούμε πως ένα τόσο σημαντικό ζήτημα δεν πρέπει να εκκρεμεί, όταν μάλιστα αφορά δεκάδες χιλιάδες ενδιαφερόμενους. Οφείλουμε, επίσης, να λάβουμε υπόψη μας τόσο το σχετικό ευρωπαϊκό πανεπιστημιακό πεδίο όσο και την νεοφιλελεύθερης εκδοχής πραγματικότητα των Κολεγίων με την ισοτιμία των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους με εκείνα των πανεπιστημίων – και μάλιστα χωρίς κανέναν εποπτικό έλεγχο από την πολιτεία» προσθέτει.

«Οι πτυχιούχοι ΤΕΙ που κατέχουν Μεταπτυχιακό ή Διδακτορικό Δίπλωμα συναφές με το γνωστικό αντικείμενο του Τμήματος που αποφοίτησαν πρέπει να τους αποδίδεται το αντίστοιχο Πτυχίο του Πανεπιστημιακού Τμήματος που μετεξελίχθηκε το Τμήμα ΤΕΙ, γιατί δεν είναι δυνατόν κάποιος να κατέχει πτυχίου δευτέρου και τρίτου κύκλου σπουδών και να μην διαθέτει αντίστοιχο πτυχίο πρώτου κύκλου σπουδών» τονίζει σε άλλο σημείο.

«Τα ΤΕΙ μετά το 2001 εντάχθηκαν στην Ανώτατη Τεχνολογική Εκπαίδευση (Ν.2916/2001) και η διάρκεια σπουδών ήταν 7 εξάμηνα σπουδών συν ένα εξάμηνο πρακτική άσκηση, συνολικά 8 εξάμηνα και η πολιτεία τα κατέταξε στο επίπεδο 6. Μετά το 2018 που τα ΤΕΙ έγιναν πανεπιστήμια (Ν. 4485/17) στα περισσότερα Τμήματα προστέθηκε ένα εξάμηνο σπουδών. Συνεπώς οι πτυχιούχοι ΤΕΙ για να αποκτήσουν πτυχίο Πανεπιστημίου πρέπει να παρακολουθήσουν τα πρόσθετα μαθήματα. Για να υλοποιηθεί αυτό πρέπει κάθε πανεπιστήμιο της χώρας να οργανώσει ειδικά Τμήματα για πτυχιούχους ΤΕΙ εξαμηνιαίας διάρκειας, όπου μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων οι φοιτητές θα δίνουν εξετάσεις και οι επιτυχόντες θα παίρνουν πτυχίο πανεπιστημίου» καταλήγει.  

Συνάντηση του Τομέα Παιδείας με εκπροσώπους του Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων Τ.Ε.Ι. Αθήνας και Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανατροπή! Ο νεκρός σε στύλο της ΔΕΗ ήταν ο πρώην δημοσιογράφος Απόστολος Φουρνατζόπουλος

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ypoyrgeio paideias
Σχετικά με τις νέες διατάξεις για τα οδοιπορικά των εκπαιδευτικών
Για τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών που εργάζονται σε 2,3,4 και  σχολεία που απέχουν δεκάδες χιλιόμετρα μεταξύ τους θα υπάρξει μέριμνα;
Σχετικά με τις νέες διατάξεις για τα οδοιπορικά των εκπαιδευτικών
σχολειο μαθητές
Στην παιδεία λέμε ΝΑΙ (στον ρυθμό του γνωστού τραγουδιού του Λουκιανού) - Ακούστε το
«Στην παιδεία λέμε ΝΑΙ, τη δημόσια λέμε ΝΑΙ, στις αυξήσεις λέμε ΝΑΙ, στις προσλήψεις λέμε ΝΑΙ, στα παιδάκια λέμε ΝΑΙ, στα μαθήματά μας ΝΑΙ, ΟΧΙ στον...
Στην παιδεία λέμε ΝΑΙ (στον ρυθμό του γνωστού τραγουδιού του Λουκιανού) - Ακούστε το
ethniki trapeza
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία