Όλο το παρασκήνιο στην εκλογή Πρύτανη του ΕΚΠΑ
Αναλυτικά όλο παρασκήνιο στην εκλογή Πρύτανη του ΕΚΠΑ

Και ενώ πολλοί προεξοφλούσαν άλλο ένα ναυάγιο στην εκλογή Πρυτανικών αρχών στο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας, το ΕΚΠΑ, ως κεραυνός εν αιθρία έσκασε η απόφαση των εσωτερικών μελών του νέου Συμβουλίου (Γ. Σιάσος, Ν. Θωμαιδης, Α. Χαλδαιάκης, Δ. Καινούριος, Χ. Βλαχόπουλος, Α. Σμυρνιώτου) για ομόφωνη συγκρότηση των εξωτερικών μελών του Συμβουλίου και εκλογή του νέου Πρύτανη. 

Τα 5 εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου που εκλέχτηκαν είναι: Βασίλης Βασιλείου, Αναστάσιος Γερμενής, Μαίρη Σαρπ, Γιώργος Στασινός, Παντελής Τζώρτζακης.

Πρόκειται για το μοναδικό Πανεπιστήμιο που επιτυγχάνει ομόφωνη εκλογή διοίκησης και αυτό το πιστώνονται οι έξι ακαδημαϊκοί που πρόταξαν την πρόοδο και την ενότητα του ιστορικού ιδρύματος προχωρώντας με υπευθυνότητα στην ομόφωνη συγκρότηση του νέου Συμβουλίου.

Το Πανεπιστήμιο μετά από μια δεκαετία διοίκησης από τον Αθανάσιο Δημόπουλο, γυρνάει με εντυπωσιακό τρόπο σελίδα δίνοντας παράλληλα το παράδειγμα και σε άλλα Πανεπιστήμια στα οποία έχουν «κολλήσει» οι εκλογικές διαδικασίες λόγω διαφωνιών και του ζυγού αριθμού (έξι) των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου.

Στην επόμενη ημέρα πρωταγωνιστικός θα είναι ο ρόλος των δύο πρώτων στις πρόσφατες εκλογές, του Γεράσιμου Σιάσου και Νικόλαου Θωμαΐδη, οι οποίοι θα αποτελούν το νέο ισχυρό δίδυμο με τον πρώτο να εκλέγεται Πρύτανης και τον δεύτερο να αναλαμβάνει τις αντιπρυτανίες του ιδρύματος.

Πηγή: tovima.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - ΜΟΝΟ 50 ευρώ εγγραφή έως 4-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα