αγορια στο ντουζ
ΔΟΕ: Είναι τεράστια η ευθύνη της απελθούσης πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. που με τη στάση στοχοποίησης των εκπαιδευτικών που ακολούθησε έχει ανοίξει τον δρόμο των επιθέσεων εναντίον τους ενθαρρύνοντας ακραίες σκοταδιστικές απόψεις και στάσεις.

Για «κυνήγι μαγισσών που έχει εξαπολυθεί από μερίδα των ΜΜΕ» κάνει λόγο η ΔΟΕ, σε ανακοίνωσή της σχετικά με την υπόθεση στοχοποίησης της εκπαιδευτικού που πρόβαλε στους μαθητές της την ταινία «Αγόρια στο ντους», από την πλατφόρμα Cinedu η οποία σχεδιάστηκε από το Ελληνικό Κέντρου Κινηματογράφου και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είναι αδιανόητο, συνάδελφοι οι οποίοι λειτουργούν μέσα στο πλαίσιο που το ίδιο το Υπουργείο θέτει, χρησιμοποιώντας «παιδαγωγικά εργαλεία» που το ίδιο παρέχει με στόχο την ευαισθητοποίηση και θωράκιση των μαθητών, να γίνονται αποδέκτες εξωφρενικών επιθέσεων και να φιμώνονται με απειλές και διώξεις με το Υπουργείο να κρύβεται ενθαρρύνοντας τον σκοταδισμό», τονίζει η ΔΟΕ και ζητά από το υπουργείο να πάρει άμεσα θέση καλύπτοντας πλήρως την εκπαιδευτικό σταματώντας κάθε δίωξή της.

Ολη η ανακοίνωση της ΔΟΕ

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του, θεωρώντας απαράδεκτη τη στοχοποίηση της συναδέλφου που πρόβαλε στους μαθητές της ταινία από την πλατφόρμα Cinedu η οποία σχεδιάστηκε από το Ελληνικό Κέντρου Κινηματογράφου και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο έργου του οποίου εταίρος είναι και το Υ.ΠΑΙ.Θ.

Καταδικάζουμε το κυνήγι μαγισσών που έχει εξαπολυθεί από μερίδα των ΜΜΕ που συνηθίζουν να επιδίδονται σε πρακτικές ανθρωποφαγίας και στοχοποίησης εργαζόμενων ή και ολόκληρων κλάδων.

Είναι τεράστια η ευθύνη της απελθούσης πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. που με τη στάση στοχοποίησης των εκπαιδευτικών που ακολούθησε έχει ανοίξει τον δρόμο των επιθέσεων εναντίον τους ενθαρρύνοντας ακραίες σκοταδιστικές απόψεις και στάσεις.

Η πολιτεία οφείλει να θωρακίσει τους εκπαιδευτικούς και την εκπαιδευτική διαδικασία και παιδαγωγική ελευθερία.

Είναι αδιανόητο, συνάδελφοι οι οποίοι λειτουργούν μέσα στο πλαίσιο που το ίδιο το Υπουργείο θέτει, χρησιμοποιώντας «παιδαγωγικά εργαλεία» που το ίδιο παρέχει με στόχο την ευαισθητοποίηση και θωράκιση των μαθητών, να γίνονται αποδέκτες εξωφρενικών επιθέσεων και να φιμώνονται με απειλές και διώξεις με το Υπουργείο να κρύβεται ενθαρρύνοντας τον σκοταδισμό.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. να πάρει άμεσα θέση καλύπτοντας πλήρως την εκπαιδευτικό σταματώντας κάθε δίωξή της.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μαρία Αναστασοπούλου, Άρης Πορτοσάλτε
«Εμφύλιος» Πορτοσάλτε – Αναστασοπούλου για τη Βιολάντα: «Αυτό δεν θα το κάνεις σε μένα!»
Έξαλλη η Μαρία Αναστασοπούλου - Η αναφορά του Άρη Πορτοσάλτε στην κυβέρνηση που προκάλεσε την έκρηξη της δημοσιογράφου (Βίντεο)
«Εμφύλιος» Πορτοσάλτε – Αναστασοπούλου για τη Βιολάντα: «Αυτό δεν θα το κάνεις σε μένα!»
Δημήτρης Μαρωνίτης, ΠΑΟΚ
Τραγωδία ΠΑΟΚ: Στην ίδια άσφαλτο της Ρουμανίας «έσβησαν» πατέρας και γιος
Τραγικό παιχνίδι της μοίρας: Ο πατέρας ενός εκ των νεκρών οπαδών του ΠΑΟΚ σκοτώθηκε πριν από χρόνια σε τροχαίο στο ίδιο οδικό δίκτυο
Τραγωδία ΠΑΟΚ: Στην ίδια άσφαλτο της Ρουμανίας «έσβησαν» πατέρας και γιος