Thumbnail
«Το μόνο που αναβαθμίζει το υπουργείο και η κυβέρνηση είναι τη δυνατότητα των εργοδοτών να μας αξιοποιούν όσες ώρες περισσότερες μπορούν, με ότι ευέλικτο ωράριο θέλουν», τονίζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Για την αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας του Ολοήμερου Σχολείου ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας τα σχολεία της επικράτειας, με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 77ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης να τοποθετείται επί του θέματος, εκφράζοντας φανερή αποδοκιμασία για την εν λόγω απόφαση.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως το ωράριο του ολοήμερου από τη νέα σχολική χρονιά θα αλλάξει και οι μαθητές θα σχολάνε στις 15.50 ή 17.30, αντί για τις 14.50 ή 15.50, προκαλώντας την αντίδραση των γονέων, οι οποίοι θεωρούν πως η κυβέρνηση κάνει προσπαθεί να «αναβαθμίσει» τα σχολεία χωρίς να ξοδέψει ούτε μία δραχμή, εφόσον δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι χώροι για την ξεκούραση και την υγιεινή των παιδιών.

«Πως θα μένουν τα παιδιά μας ως τις 17.30 (ήδη υπάρχει πρόβλημα σήμερα που σχολάνε 15.50);  Σε ποιους χώρους θα τρώνε; Πού και ποιος θα ζεσταίνει το φαγητό; Σε ποιους χώρους θα ξεκουράζονται (ιδιαίτερα τα μικρότερα παιδιά);» και συμπληρώνει πως «Το μόνο που αναβαθμίζει το υπουργείο και η κυβέρνηση είναι τη δυνατότητα των εργοδοτών να μας αξιοποιούν όσες ώρες περισσότερες μπορούν, με ότι ευέλικτο ωράριο θέλουν».

Ολόκληρη η επιστολή:

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Πριν λίγες μέρες ενημερωθήκαμε ότι το Υπουργείο Παιδείας, με εγκύκλιο του, σχεδιάζει την αλλαγή στο ωράριο λειτουργίας του Ολοήμερου Σχολείου. Συγκεκριμένα: Ενώ μέχρι σήμερα το ωράριο ήταν από 08.00 ως τις 14.50 ή 15.50, από τη νέα χρονιά (2023 – 2024) αλλάζει και τα παιδιά μας θα σχολάνε στις 15.50 ή 17.30.

Η αλλαγή αυτή καμία σχέση δεν έχει με την «αναβάθμιση» του σχολείου, με την ανάγκη για ολόπλευρη μόρφωση, ανάπτυξη και διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας, καμία σχέση δεν έχει με την ανάγκη για στήριξη των γονέων και κηδεμόνων. Αντίθετα, θα οδηγήσει πολλούς από εμάς να μη γράψουμε τα παιδιά μας στο ολοήμερο και να βρούμε τρόπους για την αποχώρηση στις 13.15, ή να τα γράψουμε και στην πορεία να μη τα στέλνουμε.

Πως θα μένουν τα παιδιά μας ως τις 17.30 (ήδη υπάρχει πρόβλημα σήμερα που σχολάνε 15.50);  Σε ποιους χώρους θα τρώνε; Πού και ποιος θα ζεσταίνει το φαγητό; Σε ποιους χώρους θα ξεκουράζονται (ιδιαίτερα τα μικρότερα παιδιά);

Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση κάνει «αναβάθμιση» χωρίς να ξοδέψει ούτε μία δραχμή. Ήδη το ολοήμερο είναι «παρκινγκ» για τα παιδιά μας, αφού παρά τις όποιες φιλότιμες προσπάθειες των δασκάλων, με τις ελλείψεις σε υποδομές, υλικοτεχνική υποδομή δεν μπορεί να αξιοποιηθεί όπως θα έπρεπε ο χρόνος του ολοημέρου. Το μόνο που αναβαθμίζει το υπουργείο και η κυβέρνηση είναι τη δυνατότητα των εργοδοτών να μας αξιοποιούν όσες ώρες περισσότερες μπορούν, με ότι ευέλικτο ωράριο θέλουν.

Μαζί με τα άλλα σχολεία, με την Ένωση Γονέων 4ου Διαμερίσματος και την Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, διεκδικούμε την ουσιαστική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

  • Να παραμείνει η δυνατότητα αποχώρησης των παιδιών στις 14.50.
  • Γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την δημιουργία τραπεζαρίας σε κάθε σχολείο, με τον απαραίτητο εξοπλισμό (τραπέζια, καρέκλες, κουζίνα κτλ).
  • Θέσπιση θέσης τραπεζοκόμων σε κάθε σχολείο, ανάλογα με τον μαθητικό πληθυσμό του. Τη διάθεση σχολικών γευμάτων σε όλους τους μαθητές.
  • Κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό από την αρχή του σχολικού έτους.
  • Επαναφορά της οργανικής θέσης του δασκάλου Ολοήμερου και την άμεση πρόσληψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού έτσι ώστε να είναι εφικτή η μελέτη μέσα στο σχολείο με αναλογία 1 δάσκαλος ανά 15 μαθητές.
  • Αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού των σχολείων, ώστε να μπορούν όλα τα παιδιά να αθλούνται, να έρχονται σε επαφή με τον πολιτισμό και τις τέχνες, τις νέες τεχνολογίες, χωρίς να αναγκάζονται οι γονείς να βάζουν το χέρι στην τσέπη ή τα σχολεία να γίνονται πεδίο δράσης επιχειρηματικής δράσης, ΜΚΟ κτλ.

Τα παιδιά μας δεν είναι κόστος.

Τα παιδιά μας είναι ζωές, είναι το μέλλον.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αναπληρώτρια εκπ/κός: Γιατί ανακλήθηκε η πρόσληψη της και πως σχετίζεται με την παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα