πληκτρολόγιο, μολυβοθήκη, μολύβια, γραφείο, κούπα
«Αντιμετωπίζουν τους νεοδιόριστους σαν αριθμούς τους οποίους πρέπει να παρουσιάσουν ότι αξιολόγησαν. Όλα τα περίφημα για συμβούλους σε ρόλο επιστημονικό, παιδαγωγικό, καθοδηγητικό έχουν εγκαταλειφθεί»

Απαράδεκτες εν κρυπτώ διαδικασίες εφαρμόζουν αξιολογητές στη Θεσσαλονίκη και επιμένουν να προχωρήσουν την αξιολόγηση ακόμη και εκεί που οι συνάδελφοι δηλώνουν απεργία αποχή.

Αυτό καταγγέλει η Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και προσθέτει ότι ορισμένοι εξ αυτών «ο κλάδος με τους αγώνες του και τις καθημερινές παρεμβάσεις των ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα τους στέλνει το μήνυμα ότι είναι ανεπιθύμητοι. »

Η ΕΛΜΕ μαζί με τους νεοδιόριστους και συναδέλφους, δηλώνει ότι «θα συνεχίσουμε να σταματάμε τους αξιολογητές. Δεν θα επιτρέψουμε να προχωρήσει καμία διαδικασία αξιολόγησης, ούτε της προσυνεννόησης, ούτε της παρακολούθησης δειγματικής διδασκαλίας. Καλούμε και όσους νεοδιόριστους μπήκαν στις διαδικασίες της αξιολόγησης, τώρα να τους γυρίσουν την πλάτη και να δηλώσουν την απεργία αποχή της ΟΛΜΕ. Οι νεοδιόριστοι, οι σύλλογοι και οι συνάδελφοι να ενημερώνουν την ΕΛΜΕ για τις επισκέψεις συμβούλων»

Η ανακοίνωση της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας, εν μέσω προεκλογικής περιόδου στην οποία υποτίθεται πως σταματούν όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές, δίνουν εντολές για συνέχιση της επιχείρησης ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών από τους συμβούλους- αξιολογητές που ανοιχτά προωθούν την αντιεκπαιδευτική πολιτικής τους, με σκοπό τη δημιουργία τετελεσμένων.

Η αξιολόγησή τους είναι φιάσκο, έχουν πλέον αποκαλυφθεί. Οι αξιολογητές εφαρμόζουν απαράδεκτες εν κρυπτώ διαδικασίες και επιμένουν να προχωρήσουν την αξιολόγηση ακόμη και εκεί που οι συνάδελφοι δηλώνουν απεργία αποχή. Αντιμετωπίζουν τους νεοδιόριστους σαν αριθμούς τους οποίους πρέπει να παρουσιάσουν ότι αξιολόγησαν. Όλα τα περίφημα για συμβούλους σε ρόλο επιστημονικό, παιδαγωγικό, καθοδηγητικό έχουν εγκαταλειφτεί.

Αν τώρα παρουσιάζουν την ατομική αξιολόγηση στρωμένη με ροδοπέταλα, το βέβαιο είναι πως, αν η αξιολόγηση περάσει, θα χρησιμοποιηθεί για να προχωρήσει η κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, το χτύπημα των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Θα ανοίξει ο δρόμος στα αντιδραστικά σχέδια που έχουν στα συρτάρια τους, όπως πριμ παραγωγικότητας, κατάργηση της ακώλυτης μισθολογικής και υπηρεσιακής εξέλιξης, διαφοροποιήσεις στους μισθούς, απολύσεις. Τον ίδιο σκοπό εξυπηρετεί και ο διαγωνισμός PISA ο οποίος επιδιώκει να συνδέσει την αξιολόγηση των σχολείων με τις επιδόσεις των μαθητών, ενώ ετοιμάζουν την επιλογή σχολείου από τους γονείς για να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στο δημόσιο σχολείο της γειτονιάς.

Δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε! Ο κλάδος με τους αγώνες του και τις καθημερινές παρεμβάσεις των ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα τους στέλνει το μήνυμα ότι είναι ανεπιθύμητοι. Οι αξιολογητές σε δεκάδες νεοδιόριστους στα σχολεία της Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ δεν κατάφεραν να προχωρήσουν τις διαδικασίες της αξιολόγησης και να μπουν στις τάξεις. Με ισχυρό το όπλο της απεργίας αποχής, συνεχίζουμε τον αγώνα.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ, μαζί με τους νεοδιόριστους και συναδέλφους, θα συνεχίσουμε να σταματάμε τους αξιολογητές. Δεν θα επιτρέψουμε να προχωρήσει καμία διαδικασία αξιολόγησης, ούτε της προσυνεννόησης, ούτε της παρακολούθησης δειγματικής διδασκαλίας. Καλούμε και όσους νεοδιόριστους μπήκαν στις διαδικασίες της αξιολόγησης, τώρα να τους γυρίσουν την πλάτη και να δηλώσουν την απεργία αποχή της ΟΛΜΕ. Οι νεοδιόριστοι, οι σύλλογοι και οι συνάδελφοι να ενημερώνουν την ΕΛΜΕ για τις επισκέψεις συμβούλων.

Τo ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ από κοινού με τις άλλες ΕΛΜΕ απαιτούμε από τη Διεύθυνση εκπαίδευσης και το ΠΥΣΔΕ να προχωρήσουν στη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων. Απαιτούμε να μας απαντήσουν γραπτώς στο εξώδικο που καταθέσαμε την Παρασκευή 12/5 προς τη Διεύθυνση και τα μέλη του ΠΥΣΔΕ. Η Διεύθυνση εκπαίδευσης να σταματήσει να δίνει εντολές για συνέχιση της ατομικής αξιολόγησης εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Το ίδιο να κάνουν οι σύμβουλοι αξιολογητές και να σταματήσουν την επιχείρηση ατομικής αξιολόγησης. Να σταματήσουν να ενοχλούν και να ασκούν διαρκή πίεση σε συναδέλφους, ακόμη και σε αυτούς που δηλώνουν απεργία αποχή. Να σταματήσουν τα τεχνάσματα για δήθεν επικοινωνία με τους συναδέλφους γιατί πλέον έχουν αποκαλυφθεί. Τους προειδοποιούμε ότι η απόφαση του κλάδου είναι ισχυρή και θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ!

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αξιολόγηση
Αιρετοί ΔΑΚΕ: «Όχι» στην αξιολόγηση!
Ενημερωτικό των αιρετών ΔΑΚΕ για την 21η συνεδρίαση ΠΥΣΠΕΑ’ Αθήνας  & 7η συνεδρίαση ΑΠΥΣΠΕ Αττικής –  «Αναρωτιόμαστε τι άλλο πρέπει να συμβεί για να...
Αιρετοί ΔΑΚΕ: «Όχι» στην αξιολόγηση!