Γονείς: Γιατί αντιδράσαμε στις εξετάσεις PISA
Στο Ηράκλειο, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κόντρα στον αγώνα των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών εν κρυπτώ αποφάσισε να μεταφέρει τις εξετάσεις σε άλλο σχολείο, όπου οι μαθητές δεν είχαν καμία ενημέρωση για τις εξετάσεις

Τους λόγους για τους οποίους έδωσαν μάχη για να μην εφαρμοστούν οι αντιεκπαιδευτικές εξετάσεις της λεγόμενης «ελληνικής P.I.S.A» εξηγούν οι γονείς του Ηρακλείου. 

Οπως καταγγέλουν μάλιστα, στην πόλη τους  ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κόντρα στον αγώνα των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών εν κρυπτώ αποφάσισε να μεταφέρει τις εξετάσεις σε άλλο σχολείο, όπου οι μαθητές δεν είχαν καμία ενημέρωση για τις εξετάσεις, στρεσάροντας τους μαθητές με την υποχρεωτικότητα των εξετάσεων. Τελικά η διεύθυνση ήταν αυτή που έδωσε εξετάσεις στην κυβέρνηση….

Η ανακοίνωση της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Ηρακλείου

Οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έδωσαν και φέτος μάχη για να μην εφαρμοστούν οι αντιεκπαιδευτικές εξετάσεις της λεγόμενης «ελληνικής P.I.S.A».

Η δίωρη εξέταση σε Γλώσσα και Μαθηματικά με ποσοτικούς δείκτες και κοινά θέματα για όλη τη χώρα μετατρέπει τους/τις μαθητές/τριες σε πειραματόζωα ενός πειράματος που έχει ως στόχο την κατηγοριοποίηση των σχολείων και τον μορφωτικό αποκλεισμό μεγάλου μέρους του μαθητικού πληθυσμού. Οι μαθητές/τριες μας οδηγούνται σε ένα αγώνα δρόμου ώστε να ανταπεξέλθουν σε «φασόν», πανελλήνιου τύπου εξετάσεις, που καλλιεργούν την κουλτούρα απόρριψης που θα τους συνοδεύει σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Οι εξετάσεις PISA μόνο αθώες δεν είναι!

Αποτελούν εργαλεία των αντιεκπαιδευτικών σχεδίων του Ο.Ο.Σ.Α. για τη δημόσια εκπαίδευση. Επιχειρούν να αλλάξουν τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου και να το μετατρέψουν σε ένα εξεταστικό κέντρο όπου θα κυριαρχεί η εμπορευματοποίηση του μορφωτικού αγαθού.

Η χώρα μας συμμετέχει στο διαγωνισμό πληρώνοντας ένα αξιοσέβαστο ποσό κάθε χρόνο στον Ο.Ο.Σ.Α. για να έχει το δικαίωμα συμμετοχής. Την ίδια στιγμή τα σχολεία δεν έχουν τα βασικά για να λειτουργήσουν, οι δαπάνες για την παιδεία είναι ελάχιστες, οι σχολικές μονάδες δεν έχουν μόνιμους εκπαιδευτικούς, οι μαθητές στεγάζονται σε κοντέινερ.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και η κυβέρνηση για να μην εμποδιστούν οι εξετάσεις αυτές έβγαλε με διαδικασίες fast track τις στάσεις εργασίας των εκπαιδευτικών παράνομες. Ο αγώνας παρά την τρομοκρατία συνεχίστηκε με προκήρυξη νέας στάσης εργασίας.

Στο Ηράκλειο, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κόντρα στον αγώνα των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών εν κρυπτώ αποφάσισε να μεταφέρει τις εξετάσεις σε άλλο σχολείο, όπου οι μαθητές δεν είχαν καμία ενημέρωση για τις εξετάσεις, στρεσάροντας τους μαθητές με την υποχρεωτικότητα των εξετάσεων. Τελικά η διεύθυνση ήταν αυτή που έδωσε εξετάσεις στην κυβέρνηση….

  • Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η γνώση σε τυποποιημένη μετρήσιμη δεξιότητα, θυσιάζοντας οποιαδήποτε έννοια ολόπλευρης ανάπτυξης και ουσιαστικής καλλιέργειας των μαθητών/τριών. Να μη «νεκρώσει» η γνώση και η κριτική σκέψη πάνω στα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα.

  • Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο, τον παιδαγωγικό ρόλο των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - ΜΟΝΟ 50 ευρώ εγγραφή έως 6-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

teacher daskalos
Παιδαγωγικές ενέργειες σχολικής μονάδας 2023-24: Οδηγός για εκπαιδευτικούς
Οι ενέργειες που  αφορούν την σύνταξη εσωτερικού κανονισμού, τον ορισμό Συμβούλου Σχολικής Ζωής, τον ορισμό Ενδοσχολικών Συντονιστών και Παιδαγωγικών...
Παιδαγωγικές ενέργειες σχολικής μονάδας 2023-24: Οδηγός για εκπαιδευτικούς
teacher_daskalos.jpg
Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών: Ο μεγάλος δάσκαλος διδάσκει με το παράδειγμά του
Μήνυμα του Αν. Συντονιστή Εκπαίδευσης στο Γιοχάνεσμπουργκ Δρ Γεωργίου Βλάχου, για την Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών – 5 Οκτωβρίου 2023
Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών: Ο μεγάλος δάσκαλος διδάσκει με το παράδειγμά του