Βρετανία: Απαγορεύει σε αλλοδαπούς φοιτητές να φέρνουν μέλη των οικογενειών τους
Η Βρετανία απαγορεύεται από τον Ιανουάριο σε αλλοδαπούς φοιτητές να φέρνουν στη χώρα μέλη των οικογενειών τους

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αφαιρεί από ορισμένους αλλοδαπούς φοιτητές το δικαίωμα να φέρνουν μέλη των οικογενειών τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε ένα μέτρο που λαμβάνεται στο πλαίσιο αυτών που έχουν στόχο τη μείωση της ετήσιας καθαρής μετανάστευσης.

Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ έχει δεσμευτεί να μειώσει τη νόμιμη μετανάστευση. Την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι εξετάζει μια σειρά επιλογών για να μειώσει τα υψηλά επίπεδα αφίξεων, μέρος των δεσμεύσεών του, ενόψει των εκλογών που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν το επόμενο έτος.

Το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι τα νέα μέτρα, που αφορούν μεταπτυχιακούς φοιτητές, εκτός από αυτούς που εργάζονται σε ερευνητικά προγράμματα, θα συμβάλουν «σημαντικά» στη μείωση της μετανάστευσης και θα εμποδίσουν ανθρώπους να χρησιμοποιούν φοιτητικές βίζες ως κερκόπορτα για να αναζητήσουν θέση εργασίας στη Βρετανία.

«Έχουμε καταγράψει μια άνευ προηγουμένου αύξηση του αριθμού των μελών οικογενειών φοιτητών που εισέρχονται στη χώρα με βίζα», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν σε ανακοίνωσή της.

«Αυτό είναι το σωστό που πρέπει να κάνουμε για να μας επιτραπεί να προστατεύσουμε καλύτερα τις δημόσιες υπηρεσίες μας, στηρίζοντας παράλληλα την οικονομία επιτρέποντας στους φοιτητές που συνεισφέρουν τα μέγιστα, να συνεχίσουν να έρχονται εδώ», συμπλήρωσε η υπουργός.

Η ισχύουσα νομοθεσία επιτρέπει στους μεταπτυχιακούς φοιτητές που σπουδάζουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα διάρκειας εννέα μηνών ή περισσότερο να φέρνουν συντρόφους τους και παιδιά τους στη Βρετανία. Η κυβέρνηση αναφέρει ότι ο αριθμός αυτών των μελών οικογενειών φοιτητών έχει οκταπλασιαστεί από το 2019, φτάνοντας σε 136.000 άτομα πέρυσι.

Τα νέα μέτρα, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από τον Ιανουάριο 2024, έρχονται πριν από τη δημοσίευση την Πέμπτη των ετήσιων εκτιμήσεων καθαρής μετανάστευσης για το 2022. Για το έτος που έληξε τον Ιούνιο του 2022, η καθαρή μετανάστευση έφτασε σε υψηλό όλων των εποχών, σε 504.000.

Οι αριθμοί αναμένεται να καταγράψουν μείωση στα προ της πανδημίας επίπεδα μεσοπρόθεσμα, τόνισε η Μπράβερμαν.

Τα υψηλά επίπεδα νόμιμης μετανάστευσης και οι πρόσθετες πιέσεις στις δημόσιες υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, κυριαρχούν εδώ και καιρό στον πολιτικό διάλογο της Βρετανίας και η μετανάστευση ήταν ένα από τα κύρια θέματα που οδήγησαν στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για το Brexit το 2016 και τελικά στην επικράτηση της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

Η Βρετανία θα καταργήσει επίσης τη δυνατότητα των αλλοδαπών φοιτητών να αλλάζουν τις φοιτητικές τους βίζες σε βίζες εργασίες, πριν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι φοιτητικές βίζες αντιπροσώπευαν το μεγαλύτερο ποσοστό της μετανάστευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο με 486.000 να έχουν εκδοθεί πέρυσι, πρόσθεσε το υπουργείο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητές
Διαγωνισμός Pisa – Τράπεζα Θεμάτων – Αποτελέσματα Εξετάσεων: Μοχλοί ανατροπών στην εκπαίδευση
Ο ΟΟΣΑ έχει έτοιμη τη «θεραπευτική αγωγή»: Να αυξήσουμε τις ώρες των εκπαιδευτικών, να αυξήσουμε τα όρια συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών, να...
Διαγωνισμός Pisa – Τράπεζα Θεμάτων – Αποτελέσματα Εξετάσεων: Μοχλοί ανατροπών στην εκπαίδευση
kinito-sxoleia
Πότε θα καταβληθεί η επόμενη μισθοδοσία μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών - Η τροποποίηση του φόρου
Στη μισθοδοσία των εκπαιδευτικών από 1η Μαρτίου 2024  γίνεται τροποποίηση υπολογισμού του παρακρατούμενου φόρου
Πότε θα καταβληθεί η επόμενη μισθοδοσία μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών - Η τροποποίηση του φόρου