Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τι αναφέρει ο ΠΟΥ σχετικά με την ασυνήθιστη αύξηση της μυοκαρδίτιδας

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένα βρέφος νόσησε με εντεροϊό, εκδήλωσε μυοκαρδίτιδα και πέθανε, ενώ άλλα 7 χρειάστηκαν να νοσηλευτούν στην εντατική.

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι είχε ειδοποιηθεί για μια «ασυνήθιστη» αύξηση της μυοκαρδίτιδας μεταξύ των νεογνών στη Νότια Ουαλία που μολύνθηκαν από εντεροϊό τον περασμένο χρόνο.

Αν και οι εντεροϊοί είναι συνηθισμένοι και συχνά ασυμπτωματικοί, είναι γνωστό ότι προκαλούν «εξάρσεις κατά τις οποίες ένας ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός ασθενών αναπτύσσει κλινική κατάσταση, που μπορεί να είναι σοβαρή ή και θανατηφόρα», ανέφερε ο ΠΟΥ.

Μάλιστα, τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί 10 περιστατικά βρεφών που είχαν προσβληθεί από εντεροϊό και εκδήλωσαν μυοκαρδίτιδα. Ενώ είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι τα προηγούμενα 6 χρόνια είχαν καταγραφεί μόλις δύο.

Οι λοιμώξεις από εντεροϊούς είναι συχνά ασυμπτωματικές, ωστόσο ορισμένοι αναπτύσσουν ήπιες έως μέτριες λοιμώξεις της αναπνευστικής οδού και εκδηλώνουν συμπτώματα, όπως πυρετό, καταρροή και αδυναμία του σώματος.

«Καθώς δεν υπάρχει εμβόλιο για αυτόν τον ιό, σε περιόδους έξαρσης η πρόληψη περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συχνό πλύσιμο των χεριών και απολύμανση των ρούχων και επιφανειών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είναι σκόπιμο να κλείσουν οι εγκαταστάσεις παιδικής φροντίδας και τα σχολεία για να μειωθεί η ένταση της μετάδοσης», υπογράμμισε ο ΠΟΥ.

Ο Δρ Shamez Ladhani, σύμβουλος Παιδιατρικής στην Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, είπε ότι ο εντεροϊός «είναι μια κοινή λοίμωξη της παιδικής ηλικίας, που προκαλεί μια σειρά συμπτωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της αναπνευστικής νόσου».

«Σε πολύ μικρά μωρά, ο εντεροϊός μπορεί, σε σπάνιες περιπτώσεις, να οδηγήσει σε μια σοβαρή επιπλοκή που ονομάζεται μυοκαρδίτιδα. Τα περισσότερα μωρά και παιδιά αναρρώνουν πλήρως από αυτό», πρόσθεσε.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αριστ
Για «κλίμα αυταρχισμού και εκφοβισμού» κατά του ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ μιλούν οι πανεπιστημιακοί των Καλών Τεχνών
Μέτωπο αλληλεγγύης από την ΑΣΚΤ: Καταγγελία για «συνδικαλιστικές διώξεις» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
Για «κλίμα αυταρχισμού και εκφοβισμού» κατά του ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ μιλούν οι πανεπιστημιακοί των Καλών Τεχνών
diamantopoulou.jpg
Πολιτικός γρίφος από τη Διαμαντοπούλου για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ - Όχι συνεργασία πριν τις εκλογές – Μετά όμως;
Διαμαντοπούλου για συνεργασίες: Διευκρίνιση ή άνοιγμα παραθύρου για την «επόμενη μέρα» στο ΠΑΣΟΚ;
Πολιτικός γρίφος από τη Διαμαντοπούλου για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ - Όχι συνεργασία πριν τις εκλογές – Μετά όμως;
Συμπλοκή ελεφάντων στην Ινδία
Φρίκη στην Ινδία: Νεκρή η τουρίστρια που παγιδεύτηκε ανάμεσα σε δύο ελέφαντες που μάχονταν
Τραγικός θάνατος για 33χρονη τουρίστρια στην Ινδία: Καταπλακώθηκε από ελέφαντες που «καυγάδιζαν», σκληρό βίντεο
Φρίκη στην Ινδία: Νεκρή η τουρίστρια που παγιδεύτηκε ανάμεσα σε δύο ελέφαντες που μάχονταν