ΔΗΜΟΤΙΚΟ
Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου σχετικά με την κινητοποίηση φορέων ενάντια στη συνδικαλιστική δίωξη εκπαιδευτικού

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου, με στόχο να ενημερώσει για την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε από φορείς, ενάντια στη συνδικαλιστική δίωξη εκπαιδευτικού.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «Την Παρασκευή 5 Μαΐου πολλοί φορείς και συνδικαλιστικά όργανα- ανάμεσα σε αυτούς ο ΣΕΠΕ «Δ. Θεοτοκόπουλος», η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, το Συνδικάτο Τρόφιμων Ποτών, η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, πλήθος εκπαιδευτικών σωματείων πανελλαδικά και η Ένωση μας- πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου με κύριο αίτημα την παύση της συνδικαλιστικής δίωξης εις βάρος της εκπαιδευτικού Ελένης Παπασταύρου».

Υποστηρίζεται ότι η δίωξη της εκπαιδευτικού είναι άδικη και εκδικητική «από την μεριά της απερχόμενης διευθύντριας του 14ου  Δημοτικού Σχολείου όσο όμως και από την πλευρά του διευθυντή της Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου».

Μάλιστα, τονίζεται ότι παρά τις όποιες προσπάθειες έχουν γίνει υπέρ της εκπαιδευτικού, το αίτημα της παύσης της δίωξής της έπεσε στο «κενό».

Η ανακοίνωση

«Την Παρασκευή 5 Μαΐου πολλοί φορείς και συνδικαλιστικά όργανα- ανάμεσα σε αυτούς ο ΣΕΠΕ «Δ. Θεοτοκόπουλος», η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, το Συνδικάτο Τρόφιμων Ποτών, η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, πλήθος εκπαιδευτικών σωματείων πανελλαδικά και η Ένωση μας- πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου με κύριο αίτημα την παύση της συνδικαλιστικής δίωξης εις βάρος της εκπαιδευτικού Ελένης Παπασταύρου. Θυμίζουμε ότι η δίωξη της συγκεκριμένης δασκάλας είναι άδικη και εκδικητική τόσο από την μεριά της απερχόμενης διευθύντριας του 14ου Δημοτικού Σχολείου όσο όμως και από την πλευρά του διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου. Επίσης, σε ερώτηση που έγινε στον Διευθυντή, κ. Μπελαδάκη παραδέχτηκε τη στενή συγγενική σχέση που έχει με την εν λόγω διευθύντρια. 

Τι κι αν κι εμείς, όσο και γονείς του συγκεκριμένου σχολείου, βρεθήκαμε ήδη πριν από ένα μήνα στο γραφείο του κ. Μπελαδάκη αναφέροντας τα προβλήματα που δημιουργεί σε παιδιά και γονείς η συγκεκριμένη διευθύντρια. Τι κι αν οι συνάδελφοι της κας Παπασταύρου τη στηρίζουν και διαψεύδουν τις έωλες κατηγορίες της διευθύντριας, η οποία φαίνεται να εμφανίζει μένος εναντίον της αλλά κυρίως στις αγωνιστικές διαθέσεις των εκπαιδευτικών του συγκεκριμένου σχολείου. Και πάλι, αν και αυτή τη φορά πλήθος κόσμου βρέθηκε στις 5/5/2023 στο γραφείο του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, ο κ. Μπελαδάκης αρνήθηκε να πραγματοποιήσει το αίτημα επικαλούμενος διάφορες προφάσεις. Πραγματικά τώρα φαίνεται ότι η επιμονή για τη δίωξη της Ελένης Παπασταύρου αποτελεί προσπάθεια τρομοκράτησης και εξόντωσης της ίδιας αλλά και όποιου εκπαιδευτικού δεν συμφωνεί και αποφασίζει να αγωνιστεί για την εργασία του αλλά και για τα παιδιά μας. Για όποιον αγωνίζεται ενάντια σε  σχολεία πολλών ταχυτήτων και της ημιμάθειας, το σχολείο της «αξιολόγησης», της κατηγοριοποίησης και της ταξικής διαφοροποίησης, που διαμόρφωσαν οι αντιδραστικές νομοθετικές ρυθμίσεις όλων των κυβερνήσεων.

Είμαστε αποφασισμένοι! Θα σταθούμε στο πλευρό των εκπαιδευτικών που αγωνίζονται ενάντια σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης, κατηγοριοποίησης των σχολείων μας, ενάντια σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης. Είμαστε στο πλευρό της Ελένης Παπασταύρου. 

  • Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η συνδικαλιστική δίωξη εις βάρος της εκπαιδευτικού Ελένης Παπασταύρου!»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κύκλωμα «εξαφάνισε» δυο μαθήτριες

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 26/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα